Informatii membrii

Informatii membrii

 

ANUNT ORGANIZARE CONCURS DE PESCUIT PRIVAT


        AJVPS Mures-Grupa de pescari Sg. de Padure/Sovata organizeaza in data de 15.06.2024 pe barajul lacului de acumulare Bezid din localitatea Sangeorgiu de Padure “ Concursul de pescuit privat – stilul stationar la pluta“ pentru categoria SENIORI.

        Competitia se organizeaza expres pentru membri pescari ai AJVPS Mures, unul dintre criteriile obligatorii pentru inscriere/participare fiind calitatea de membru pescar cu viza achitata pe anul in curs.

        Numarul maxim alocat pentru inscrieri este de – 30 pescari.

        Practicarea pescuitului se va efectua prin folosirea unei undite de tip varga, bolognesa, rubeziana, match.

        Se vor stabili perioade destinate nadirii.

        Cantitatea maxima admisa pentru nadire este de 17 litri.

        Toti pestii capturati vor puncta. Dupa consemnarea capturii de catre juriu aceasta va fi eliberata in locul capturarii.

        Detalii suplimentare cu privire la sedinta tehnica, perioadele si numarul manselor, regulilele din timpul desfasurarii concursului, stabilirea standurilor, modul de desfasurare, etc. le vom publica in zilele ce urmeaza.

        Lista de inscriere pentru membri pescari va fi deschisa din data de 03.06.2024.

        Inscrierile se fac la punctul de incasare din localitatea Sg. de Padure de pe Str. Petofi Sandor nr. 117 (magazinul de articole de pescuit) si/sau la numarul de telefon 0748-071.718 (Cocis Dorin), ori, in limita locurilor disponibile la fata locului in dimineata zilei de desfasurare a evenimentului.

        Datele solicitate pentru inscrieri vor fi: nume, prenume si CNP (aceste date fiind necesare pentru verificarea persoanei inscrise cu privire la achitarea cotizatiei pe anul 2024)

 

 


 

 

ANUNȚ

PRIVIND ORGANIZARE ȘEDINȚĂ PENTRU GRUPA DE PESCARI SIGHIȘOARA !

 

 

 

La data de 09.05.2024 cu începere de la orele 17:00 la Restaurantul Carpați din Sighișoara, AJVPS Mureș organizează ședința pentru constituirea grupei de pescari Sighișoara.

 

În cadrul ședinței, pescarii prezenți își vor alege „organizatorul, locțiitorul și gospdoraul grupei”.

 

Sperăm că prezența va fi cel puțin la fel de numeroasă ca la prima întâlnire pe care am avut-o în ianuarie 2024, vă așteptăm.

 

 


 

 

ACȚIUNE DE IGIENIZARE

A MALULUI RÂULUI MUREȘ

20.04.2024

 

 

Cu ocazia acțiunii denumite „Impreună curățăm” programate pentru data de 20.04.2024 de către Radio România Târgu Mureș în vederea ecologizării malului râului Mureș de pe raza localităților Sântana de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Târgu Mureș și Sâncraiul de Mureș, acțiune care a devenit o tradiție în Târgu Mureș, fiind organizată an de an începând din 2017, AJVPS Mureș se alătură evenimentului pentru a oferi o mână de ajutor împreună cu membri pescari, vânători, elevi și alte persoane cu simț civic care vor răspunde prin prezență la acest anunț.

 

 

Acțiunea va începe de la orele 11:00 din zona restaurantului „GoKart Racing” str. Plutelor nr. 4 Sângeorgiu de Mureș.

 

 

AJVPS Mureș va pune la dispoziția participanților saci menajeri, mănuși de protecție, apă plată/minerală și sucuri pentru juniori.

 

 

Cu această ocazie, facem un apel către membrii asociației și către alte persoane interesate cărora le adresăm rugămintea să ne sprijine prin participarea și implicarea dumnealor în această inițiativă civică, având ca scop menținerea mediului natural curat și sănătos.

 

 


COMUNICAT ÎN ATENȚIA PESCARILOR !!!


Cu ocazia invitației domnului prefect al județului Mureș Ciprian Dobre, reprezentanții AJVPS Mureș prin vicepreședinte cu probleme de pescuit Tet Ioan, director Cernea Alexandru și membrul pescar Kabucz Ștefan din Târgu Mureș, au avut posibilitatea și totodată onoarea ca în data de 02.04.2024, să îl întâlnească pe domnul Mircea Fechet Ministru al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu care au purtat discuții pe tema problemelor grave provocate de specia „Cormoran mare (Phalacrocorax carbo)” în rândul populațiilor de pești de pe raza județului Mureș, și deasemenea, pe tema „zonelor de protecție și de refacere biologică” cuprinse în Ordinele de Prohibiție publicate anual în Monitorul Oficial.
Întâlnirea și discuția a avut loc la Instituția Prefectului Județului Mureș.

În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că, specia „Cormoran mare (Phalacrocorax carbo)” decimează la un nivel inimaginabil fauna piscicolă indigenă din habitatele naturale, lucru foarte grav din prisma faptului că specii indigene precum sunt: scobarul, cleanul, mreana, morunașul, etc. nu se găsesc niciunde în țară pentru achiziție în vederea organizării acțiunilor de populare cu pește acolo unde se constată dispariția unor specii !!! Referitor la zonele de protecție și de refacere biologică așa cum sunt ele definite prin Ordinul de Prohibiție, s-a insistat să se țină cont de propunerile AJVPS Mureș pe care le transmite de trei ani consecutivi cu privire la ridicarea / reașezarea unor anumite zone, întrucât, aceste zone categoric nu își mai ating scopul pentru care ele au fost instituite (pentru protecție și pentru refacere/reproducere), chiar dimpotrivă, sutele de exemplare de Cormoran care iernează pe raza județului Mureș, se înfruptă exact din aceste zone distrugând fauna piscicolă și consumând sau ucigând în special exemplarele reproducătoare !!!

Cu această ocazie inedită, oferită de domnul prefect al Județului Mureș Ciprian Dobre, reprezentanții AJVPS Mureș au înaintat ”Adresa de solicitare cu nr. 240216/02.04.2024 cu privire la modificarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, la ANEXA nr. 1, poziția nr. 10 Cormoran mare”, astfel încât, această specie atât de dăunătoare faunei piscicole să poată fi îndepărtată și rărită prin împușcare. Menționăm și faptul că, la adresa cu nr. 240216/02.04.2024 s-a anexat PETIȚIA cu privire la acordarea cotelor de recoltă la Cormoran, cuprinzând tabelele cu semnăturile dumneavoastră (celor care au semnat) în număr de 1.738 semnături !!!

Domnul Ministru a afirmat că este conștient de pagubele produse de specia Cormoran mare, cunoaște cât prăpăd lasă în urma lor aceste păsări păgubitoare și că va încerca să ajute în această privință.

Dorim să ne exprimăm recunoștința și aprecierea în special domnului prefect al Județului Mureș Ciprian Dobre care a făcut posibilă această întâlnire foarte importantă pentru fauna piscicolă și pentru pescarii mureșeni, deasemenea, domnului Ministru al MMAP Mircea Fechet care și-a întrerupt programul foarte încărcat pe care îl avea și a ascultat cu mare răbdare ceea ce am avut de spus, vă mulțumim în numele tuturor pescarilor mureșeni, și nu numai.
 

 
 
 
COMUNICAT INFORMATIV ÎN ATENȚIA MEMBRILOR PESCARI !

Organizatorii (consilierii) grupelor de pescari (Grupa Luduș, Grupa Iernut, Grupa Reghin, Grupa Sângeorgiu de Pădure+Sovata, Grupa Târnăveni) întruniți la ședință la sediul asociației din Tg. Mureș la data de 26.03.2024, în interesul membrilor pescari pe care îi reprezintă, și-au propus următoarele activități de realizat pentru anul 2024:

Cu privire la acțiunile de populare cu pește:
- pentru Grupa de pescari Reghin se va căuta pentru achiziționare speciile clean, scobar, morunaș, plătică și păstrăv indigen;
- pentru Grupa de pescari Luduș și Iernut se va căuta pentru achiziționare speciile scobar, plătică, crap, caras (în cazul in care nu se găsesc primele specii);
- pentru Grupa de pescari Sângeorgiu de Pădure+Sovata se va căuta pentru achiziționare speciile crap, amur, șalău, păstrăv indigen și caras (în cazul in care nu se găsesc primele specii);
- pentru Grupa de Pescari Târnăveni se va căuta pentru achiziționare speciile scobar, roșioară, babușcă;
- pentru Grupa de Pescari Tg. Mureș s-a hotărât a se căuta pentru achiziționare speciile scobar, clean, roșioară, babușcă, plătică, șalău și crap.

Cu privire la calendarul competițional:
- în zilele de 17-19.05.2024 se va organiza Competiția de pescuit privată „Două zile două nopți la specia somn” pe brațul mort al râului Mureș din localitatea Luduș;
- în data de 15.06.2024 se va organiza Competiția de pescuit privată la staționar la plută destinată seniorilor/membrilor pescari, cu desfășurare pe lacul Bezid;
- în data de 22.06.2024 se va organiza Competiția de pescuit privată la staționar destinată juniorilor între 7-14 ani, cu desfășurare pe brațul mort al râului Mureș din localitatea Luduș;
- în data de 03.08.2024 se va organiza Competiția de pescuit privată la feeder destinată seniorilor/membrilor pescari, cu desfășurare pe râul Mureș din zona orașului Tg. Mureș, între barajele priză 1 și priză 2;
- în data de 16.11.2024 se va organiza Competiția de pescuit privată la spinning destinată seniorilor/membrilor pescari, cu desfășurare pe lacul Bezid;

Deasemenea, consilierii pescari au hotărât achiziționarea unui dispozitiv cu termoviziune care să fie folosit prin rotație de către personalul angajat al asociației cu atribuții de prevenire și combatere a actelor de braconaj piscicol. Această investiție va ajuta semnificativ eficiența acțiunilor organizate pe timpul nopții.

În situația în care exista membri pescari care doresc să propună și alte activități sau să își exprime idei/puncte de vedere pe marginea activității pe linie de pescuit din anul 2024, încurajăm acest lucru și îi rugăm pe doritori să ne transmită propunerile/punctele de vedere pe cale oficială (email: ajvpsmures@yahoo.com, sau la sediul asociației din Tg. Mureș de pe bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23). Mesajele pe Facebook ori comentarile la postări de multe ori nu sunt citite din cauza numărului foarte mare și din cauza timpului limitat, prin urmare, nu sunt luate în considerare.
 
 

 
 
ANUNȚ ORGANIZARE ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE A PÂRÂULUI DE MUNTE IUHOD DIN ZONA SOVATA!

06.04.2024

 

 

 

A.J.V.P.S. Mureș organizează în data de 06.04.2024 acțiune de igienizare/curățenie pe pârâul de munte denumit Iuhod aflat între localitățile Sovata-Ilieș, județul Mureș.

 

Startul acțiunii va fi la ora 10:00, cu începere de la tabăra de copii „Stâna de Vale”.

 

Persoanelor implicate li se vor pune dispoziție: mănuși de protecție, saci menajeri și apă plată/minerală pentru hidratare.

 

La sfârșitul acțiunii, datorită colaborării cu instituțiile locale, va fi asigurată colectarea și transportul gunoiului către un depozit autorizat.

 

Cu această ocazie, facem un apel către membri pescari din zona Sovata, pe care îi rugăm respectuos sa se prezinte la acțiune pentru a oferi o mână de ajutor.

 

De menționat faptul că, în cazul în care condițiile meteo vor fi nevaforabile, acțiunea se va amâna.

 

 

        Mulțumim anticipat.

        Cu gândul la contribuția pentru un mediu curat și sănătos, vă așteptăm cu drag.

 


  

ÎN ATENȚIA PESCARILOR !!!

 

 

 

La data de 18.01.2024 AJVPS Mureș a semnat „Contractul privind utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ” pentru zona de pescuit râul Târnava Mare pe o lungime de 43 km, având următoarele limite: limita de județul Mureș, confluență cu pârâul Scroafa - limita de județul Mureș, localitatea Daneș.


Începând din data de 18.01.2024 persoanele care practică pescuitul pe râul Târnava Mare în zona anterior menționată, au obligația să respecte Statutul AJVPS Mureș și Regulamentul propriu privind practicarea pescuitului în habitatele piscicole naturale contractate.

 

 

Statutul AJVPS Mureș poate fi descărcat accesând următorul link: https://www.ajvpsmures.ro/statut.php

Regulamentul propriu privind practicarea pescuitului în habitatele piscicole naturale contractate poate fi studiat accesând următorul link: https://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php


 

 

 


 

INFORMARE PESCARI !


 

AJVPS Mures va aduce la cunostinta faptul ca urmeaza sa organizeze actiunea de relocare a resursei acvatice vii din bazinul de canotaj al Complexului de Agrement si Sport Muresul (Weekend) in raul Mures.
Nivelul apei este monitorizat zilnic de catre angajatul asociatiei si preconizam ca la inceputul urmatoarei saptamani putem demara actiunea de relocare.

In acest an, pentru realizarea cat mai eficienta a actiunii, vom beneficia de ajutorul unor persoane detinatoare de echipament cu dispozitive de electronoza reversibila, special concepute si autorizate, care nu produc efecte distructive asupra populatiilor piscicole si nu produc poluarea mediului.

Mentionam faptul ca AJVPS Mures detine toate avizele/aprobarile necesare pentru desfasurarea actiunii (acord ANPA obtinut prin adresa nr. 11837/20.11.2023 + mentiunea in Autorizatia de pescuit stiintific).

Deasemenea, va informam ca in conformitate cu „Regulamentul propriu privind practicarea pescuitului in anul 2023” la CAPITOLUL III Raspunderi si sanctiuni, Art. 22 alin. (1) lit. b) s-a introdus o noua litera, si anume: lit. bk) care prevede SUSPENDAREA pe o perioada cuprinsa intre 90-365 de zile „practicarea pescuitului in bazinul/lacul de canotaj al Complexului de Agrement si Sport Muresul (Weekend) in perioada in care procedura privind evacuarea apei din bazin este in desfasurare” !

Persoanele interesate sa ofere o „mana de ajutor” in desfasurarea actiunii, sunt binevenite si ii asteptam cu drag si spor de implicare. Pentru a se organiza cat mai operativ actiunea, va rugam sa va anuntati printr-un mesaj pe urmatorul numar de telefon in situatia in care sunteti interesat de participare: 0752-197.041.

 

 

 


 

 

PROGRAMUL COMPETIȚIEI PRIVATE

DE PESCUIT LA NĂLUCI ARTIFICIALE (SPINNING)

CATEGORIA SENIORI

LACUL BEZID 18.11.2023

 

 

 1. La ora 08:00 prezentarea pe barajul lacului BEZID;
 2. între orele 08:10-08:30 ședință tehnică (întocmirea tabelului cu concurenții prezenți, prezentarea/recapitularea Regulamentului, semnarea acordului GDPR + protecția muncii);
 3. între orele 08:30-08:45 tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de plecare de la mal (se trage prima oară ordinea privind tragerea pentru plecare, apoi ordinea de plecare);
 4. între orele 08:45-09:15 pregătirea bărcilor și a echipamentului de pescuit;
 5. la ora 09:15 se intră pe apă în ordinea tragerii la sorți;
 6. între orele 09:15-14:15 se desfășoară o manșă de cinci ore (se anunță prin primul semnal sonor);
 7. la ora 14:05 se anunță ultimele 10 minute din concurs (prin al doilea semnal sonor);
 8. la ora 14:15 se anunță finalul concursului (prin al treilea semnal sonor);
 9. până la ora 14:40 concurenții vor fi asteptați să își adune echipamentul și să se prezinte la cortul organizatorilor;
 10. între orele 14:40-15:00 se va desfășura festivitatea de premiere;
 11. după ora 15:00 se va servi o masă caldă asigurată de organizatori;

 
 
 
REGULAMENT

PRIVIND COMPETIȚIA PRIVATĂ

PENTRU PESCUIT CU NĂLUCI ARTIFICIALE (SPINNING)

18.11.2023 LACUL BEZID

 

 

Art.1 Prezentul Regulament stabilește regulile de organizare și desfășurare a competițiilor private de pescuit cu năluci artificiale (spinning) din barcă.

Art.2 Prezentul Regulament se aplică pentru toate persoanele implicate în cadrul competițiilor de pescuit cu năluci artificiale din barcă organizate de către AJVPS Mureș.

Art.3 Competiția se desfășoară pe echipe a câte doi pescari ce concurează din aceeași barcă (echipa poate fi formată din trei persoane, doi titulari și o rezervă).

Art.4 Pescarii cu vârsta sub 18 ani pot participa numai cu acordul scris al părintelui/tutorelui legal, iar acesta trebuie să fie prezent la eveniment pe tot parcursul competiției.

Art.5 Concurenții înscriși se vor prezenta și identifica înainte de începerea competiției prin prezentarea carnetului de membru pescar eliberat de AJVPS Mureș ori de către o asociație afiliată AGVPS din România vizat pe anul în curs.

Art.6 Fiecarei echipe i se va aloca un număr care se va aplica/lipi în loc vizibil pe barcă.

Art.7 Competiția se va desfășura în una sau două manșe, fiecare a câte 3 sau 4 ore, stabilite de către organizatori înaintea începerii competiției, în funcție de condițiile de pescuit.

Art.8 Capturile din cadrul competiției se vor fotografia, măsura și elibera de îndată în locul capturării.

Art.9 Speciile care punctează sunt următoarele: Avat (Aspius aspius), Biban (Perca fluviatilis), Clean (Leuciscus cephalus), Șalău (Sander lucioperca) și Știuca (Esox lucius).

Art.10 Este permisă numai folosirea nălucilor (momelilor) artificiale: voblere, năluci suple, năluci metalice, etc.

Art.11 Este interzisă folosirea simultană pe același forfac a două sau mai multor năluci.

Art.12 Un concurent are dreptul să pescuiască doar cu o singură lansetă, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă (lansete, mulinete, năluci, etc.).

Art.13 Lansetele permise pot avea dimensiunea maximă de 2.70 metri.

Art.14 Lansetele de rezervă pot fi ținute montate la îndemână, cu năluca fixată pe lansetă, fără ca aceasta să atingă apa.

Art.15 Este interzisă nădirea, cu excepția substanțelor ce se pot aplica pe năluci.

Art.16 În timpul desfășurării competiției, concurenții nu au voie sa primească echipamente sau obiecte suplimentare cu rolul de a fi folosite pentru îmbunătățirea condițiilor de practicare a pescuitului.

Art.17 Barca folosită în cadrul competiției poate fi dotată cu motor electric.

Art.18 Este permisă folosirea sonarului și a dispozitivelor de măsurare a adâncimii apei.

Art.19 Fiecare concurent trebuie să dețină minciog și mijloace pentru menținerea în viață a capturilor până la fotografiere, măsurare și eliberare.

Art.20 Toți concurenții vor fi obligatoriu echipați cu vestă de salvare, în caz contrar nu se permite participarea la competiție.

Art.21 Desfășurarea concursului va fi condusă de către un comitet de organizare format din: o persoană responsabilă cu organizarea evenimentului, denumită președinte comitet organizare, o persoană responsabilă de arbitrajul competiției, denumită vicepreședinte comitet organizare, o persoană responsabilă cu întocmirea clasamentului, denumită membru comitet organizare.

Art.22 Deplasarea către locul de start al concursului se va face conform indicațiilor comitetului de organizare.

Art.23 Ordinea plecării spre zona de concurs se va trage la sorți în ședința tehnică desfășurată în dimineața evenimentului.

Art.24 Concurenții vor aștepta semnalul de start al competiției emis de către comitetul de organizare.

Art.25 Distanța minimă dintre bărcile competitoare va fi obligatoriu de 50 metri.

Art.26 Deplasarea cu ajutorul motorului în timpul desfășurării concursului, în cazul în care distanța minimă de 50 metri nu poate fi păstrată, se va face cu motorul la relanti. În cazul deplasării cu ajutorul vaslelor, se va respecta o distanță minimă de 30 metri.

Art.27 Deplasarea de la un loc de pescuit la altul, în timpul competiției, se va face obligatoriu cu ancora în barcă sau în mână.

Art.28 Pescuitul de pe mal este interzis.

Art.29 Este interzis pescuitul la trenă. Trena se definește a fi metoda de pescuit prin care antrenarea nălucii se face exclusiv prin propulsia bărcii. Este interzis deasemenea lanseul, urmat de deplasarea evidentă a bărcii și derularea firului de pe tambur, urmată de recuperare prin mulinare, în scopul de a obține o distanță mai mare decât cea a unui lanseu obișnuit.

Art.30 Este interzisă deplasarea bărcii când pick-up-ul mulinetei este deschis mai mult decât necesitatea efectuării lanseului și recuperarea ulterioară a nălucii.

Art.31 Ieșirea unui pescar competitor pe mal în timpul manșei se poate face numai în caz de forță majoră (pierderea ancorei, deteriorarea bărcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice, etc.).

Art.32 O captură este considerată validă chiar dacă înțeparea a fost realizată în exteriorul gurii. Se definește “exteriorul gurii” ca fiind zona capului de la gură până la terminația dinspre trunchi a opercului. În cazul în care înțeparea are loc înafara acestei zone, concurentul este obligat să elibereze de îndată peștele în cauză fără a se puncta/valida.

Art.33 În orice moment organizatorii competiției, sau o altă persoană desemnată de către aceștia, au dreptul de a verifica barca și echipamentul oricărui pescar competitor.

Art.34 Concurenții care constată o abatere de la prezentul Regulament pe parcursul competiției sunt obligați să anunțe în cel mai scurt timp organizatorii, menționând abaterea observată/depistată.

Art.35 Este interzisă folosirea oricărui echipament de comunicare între concurenți pentru obținerea de informații cu privire la locuri/zone de pescuit, năluci, tehnici, utilizate etc. sau orice alte informații care pot duce la un avantaj/dezavantaj vre-unui concurent.

(Mod de punctare)

Art.36 Exemplarele moarte nu se punctează.

Art.37 Măsurarea capturilor se face între extremitățile corpului: vârful botului și vârful cozii.

Art.38 Peștele punctabil va primi un număr de puncte egal cu dimensiunea lungimii măsurate a acestuia în centimetri (exemplu: pentru un pește măsurat la 30 cm, echipa obține un punctaj de 30 puncte / însă, în cazul în care un pește este măsurat la 26,1 ori 26,9 cm, echipa obține un punctaj de 26 puncte).

Art.39 Punctele totale acordate unui concurent/echipe se vor stabili prin cumularea punctelor aferente fiecărei capturi.

Art.40 Dacă o echipă se retrage în timpul desfășurării competiției, capturile validate și măsurate până în acel moment rămân valabile.

Art.41 Dacă în clasamentul final două echipe sunt la egalitate, departajarea se face în următoarea ordine, după următoarele criterii:

            - câștigă echipa care are mai mulți pești capturați;

            - dacă echipele au număr egal de capturi, câștigă echipa cu cea mai mare captură;

 

 

 

 

 

 

 

Acorduri între organizatori și participanți

a)      În timpul desfășurării competiției/manșelor, fiecare concurent va purta obligatoriu vesta de salvare.

b)      În cazul în care unul dintre concurenți va fi surprins în timpul competiției în stare de ebrietate, acesta va fi exclus din competiție.

c)      Toți participanții în cadrul competiției trebuie să dea dovadă de comportament respectuos față de persoanele întâlnite pe apă sau pe mal, atât din cadrul competiției, cât și din afara ei.

d)     Sunt interzise orice fel de acte jignitoare, atacuri la persoană, agresarea verbală și/sau fizică.

e)      Concurenții se vor prezenta apți fizic și psihic pentru participarea la competiție.

f)       Își vor însuși prevederile prezentului Regulament și se vor angaja sub semnătură că îl vor respecta.

g)      În cazul unei vătămări, pierderi de bunuri, producerii unor pagube materiale și/sau morale, produse în timpul desfășurării competiției, oricare ar fi motivul acesteia, organizatorii evenimentului nu vor fi răspunzători, iar persoana/persoanele în cauză își va/vor asuma întreaga responsabilitate.

h)      În cazul în care organizatorii decid faptul că starea fizică sau psihică a unui concurent poate afecta participarea acestuia în condiții de siguranță la eveniment și vor decide retragerea dreptului de participare, respectivul concurent se obligă să respecte decizia organizatorilor.

i)        Concurentul va fi de acord ca organizatorii să folosească datele cu caracter personal exclusiv în scopul desfășurării evenimentului (inclusiv ulterior datei de organizare prin publicarea pe liste cu concurenții a numelui, prenumelui, localitate, clasare, etc.), deasemenea și folosirea imaginilor/înregistrărilor video, în scopul promovării competiției.

 


 

ANUNȚ ORGANIZARE COMPETIȚIE PRIVATĂ DE PESCUIT LA NĂLUCI ARTIFICIALE (SPINNING)

Lacul Bezid – 18.11.2023

 

 

 

            A.J.V.P.S. Mureș organizează în data de 18.11.2023 pe barajul lacului de acumulare Bezid din localitatea Sângeorgiu de Pădure “ Competiția privată de pescuit la năluci artificiale (spinning) “ pentru categoria SENIORI.

          Evenimentul se organizează exclusiv pentru membri pescari ai A.J.V.P.S. Mureș/A.G.V.P.S. din România, unul dintre criteriile obligatorii pentru înscriere/participare fiind dovada achitării unei cotizații pentru pescuit pe anul curent.

          Competiția se va desfășura pe echipe, formate din doi pescari/echipă.

          Numărul maxim pentru înscrieri este de 15 echipe / 30 pescari.

          Practicarea pescuitului se va efectua din barcă.

          Pescarii/echipele care nu dispun de barcă pentru participare, au posibilitatea să închirieze de pe malul lacului Bezid prin intermediul următorului număr de telefon, 0748-071.718 Cociș Dorin.

          Alte informații suplimentare cu privire la modul de desfășurare, manșe, regulament de practicare, etc. le vom publica în zilele ce urmează.

          Lista de înscriere va fi deschisă din data de 07.11.2023.

          Înscrierile se fac la numărul de telefon 0748-071.718 Cociș Dorin.

          Datele solicitate pentru înscriere vor fi: nume, prenume și CNP (aceste date fiind necesare pentru verificarea celui înscris în ceea ce privește achitarea cotizației pe anul 2023)

 

 

 


 

INFORMARE PESCARI

referitor la barajul termocentralei Iernut județul Mureș


Prin prezentul comunicat, vă aducem la cunoștință faptul că barajul termocentralei Iernut intră sub incidența prevederilor Art. 9`1 alin. (4) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, astfel, practicarea pescuitului este interzisă. Persoanele care încalcă prevederile mai sus menționate, pot fi sancționate de către organele în drept în baza Art. 62 lit. d) cu amendă de la 1.800 lei la 4.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului de pescuit.

 

 


 

EXTRAS

din

ORDINUL DE PROHIBIȚIE NR. 10/235/2023

 

 

Începând de azi 01.11.2023 au intrat în vigoare zonele de protecție în care pescuitul este interzis în perioada 1 noiembrie-31 decembrie, prevăzute la Art. 3 alin. (1) și (2), acestea fiind:

lit. a) 500 metri amonte și aval măsurați pe axul albiei minore, din axul longitudinal al podurilor care au cel puțin un picior în albia minoră a cursurilor de apă;

lit. c) râul Mureș în zona loc. Cristești, în spatele combinatului Azomureș - 1.650 metri aval;

lit. d) râul Mureș în zona loc. Gheja, de la podul CFR - 500 metri aval și amonte;

lit. e) râul Mureș în zona loc. Morești, de la prag cascadă în aval până la podul de inele (2.900 metri);

lit. f) râul Mureș în zona loc. Chinari, de la terenul de fotbal - 250 metri aval și amonte;

lit. g) râul Mureș în zona loc. Vălenii de Mureș, de la podul pietonal - 300 metri amonte și 200 metri aval;

lit. h) râul Mureș în zona loc. Brâncovenești, de la baraj - 300 metri amonte și 200 metri aval;

lit. i) râul Mureș în zona loc. Chinari, de la țeava de gaz - 200 metri amonte și 400 metri aval;

lit. j) râul Mureș în zona loc. Cristești, de la canalul de scurgere a fabricii Heineken - 200 metri amonte;

lit. k) cursul râului Mureș - 150 metri amonte și aval de podurile care traversează r. Mureș;

lit. l) râul Mureș în zona loc. Tg. Mureș, amonte de barajul priză 1 - 300 metri inclusiv brațul mort și pârâul Cotuș;

lit. p) râul Mureș în zona loc. Chețani;

 

 

INFORMARE PESCARI !
 
 
SC AZIMUT COM SRL (Centrala Termoelectrica Iernut) prin adresa cu nr. 158/05.10.2023 ne-a informat despre faptul ca in zona pragului de captare a Centralei situata pe raul Mures, au inceput lucrarile de constructie a pasajului pentru migrarea pestilor !!!
Lucrarile executate implica trafic intens de utilaje si lucrari de excavatie cu utilaje grele care dezvolta un risc crescut de accidente in cazul accesului liber al pescarilor in zona.
Odata cu prezentainformare, va rugam si va solicitam sa dati dovada de pescari responsabili si constienti despre riscul provocat de lucrarea propriu-zisa si despre avantajele rezultate dupa finalizarea executiei.

 

 


 

 

REGULAMENT CONCURS 29.07.2023

PESCUIT STAȚIONAR LA PLUTĂ

Categoria juniori (6-14 ani)

„brațul mort loc. Luduș”

 

 


Fiecare concurent va fi însoțit obligatoriu de cel puțin un supraveghetor.

Supraveghetorul va semna un acord de asumare a responsabilității în ceea ce privește siguranța concurentului pe toată perioada desfășurării activității.

Concurenții împreună cu supraveghetorii vor fi așteptați la orele 07:45 pe “brațul mort” din localitatea Luduș.

Evenimentul va începe prin susținerea unei “ședințe” în cadrul căreia se vor aduce la cunoștința participanților modul de desfășurare, modul de punctare a capturilor, timpul manșei/manșelor, perioada de pauză, locurile premiate și predarea echipamentului pentru pescuit.

Concursul se va desfășura în una sau două manșe a câte o oră și jumătate (1,5). (acestea vor fi stabilite în dimineața concursului în funcție de condițiile meteo)

Startul concursului se va anunța imediat după ce juniorii sunt așezați în ștand, la primul sunet de fluier.

Concurenții vor beneficia fiecare de câte o vargă de 4,50 metri, echipată complet pentru pescuit, pusă la dispoziție de către organizatori. La sfârșitul concursului, echipamentul cu care practică pescuitul va fi donat micului pescar.

Toate capturile vor fi evidențiate într-un tabel destinat întocmirii clasamentului, iar imediat după consemnarea capturii, peștișorii vor fi eliberați.

Fiecare captură va reprezenta un punct.

Concurentul cu cele mai multe capturi, va fi câștigătorul locului I.

Pe lângă locurile I, II și III, se va acorda un premiu suplimentar pentru concurentul care va reuși să prindă “cea mai mare captură”.

Este interzisă intrarea concurenților sau a adulților în apă.

Părinții/supraveghetorii trebuie să supravegheze în permanență copii pe toată perioada desfășurării.

În cazul apariției vre-unui incident/accident, se vor anunța de îndată organizatorii.

Nu există taxă de participare. Tot echipamentul necesar (uneltele de pescuit) se va asigura de către organizatori.

Cei prezenți vor fi serviți cu lichide pentru hidratare și o masa caldă la sfârșitul concursului.

 

 

 

ANUNȚ

ORGANIZARE CONCURS DE PESCUIT STAȚIONAR –

CATEGORIA JUNIORI

 

 

PRIMĂRIA ORAȘULUI LUDUȘ ÎN PARTENERIAT CU A.J.V.P.S. MUREȘ ORGANIZEAZĂ ÎN DATA DE 29.07.2023 „CONCURSUL DE PESCUIT STAȚIONAR” CATEGORIA JUNIORI, DESTINAT MICILOR PESCARI CU VÂRSTE CUPRINSE ÎNTRE 6-14 ANI.

 

LOCUL DE DESFĂȘURARE VA FI PE “BRAȚUL MORT” AL RÂULUI MUREȘ, SITUAT ÎN LOCALITATEA LUDUȘ, CU ÎNCEPERE DE LA ORELE 07:45.

 

NUMĂRUL MAXIM ADMIS PENTRU ÎNSCRIERI – 40 CONCURENȚI.

 

ÎNSCRIERILE SE POT FACE LA PUNCTUL DE ÎNCASARE AL A.J.V.P.S. MUREȘ DE PE BLD. 1 DEC. 1918 NR. 15 DIN LOCALITATEA LUDUȘ, SAU LA NUMĂRUL DE TELEFON 0751 765 441 (STROE NICOLAE).

 

PENTRU ÎNSCRIEREA MICULUI PESCAR, SE VOR SOLICITA URMĂTOARELE DATE:

- Nume Prenume concurent

- Nume Prenume supraveghetor

- Localitatea de domiciliu

- Număr de telefon al supraveghetorului

 

CONDIȚIE OBLIGATORIE PENTRU PARTICIPARE: FIECARE CONCURENT VA FI ÎNSOȚIT DE UN SUPRAVEGHETOR/TUTORE, CARE VA SEMNA UN “ACORD PRIVIND ASUMAREA RESPONSABILITĂȚII PENTRU CONCURENT, PE TOATĂ PERIOADA DESFĂȘURĂRII EVENIMENTULUI”.

 

ECHIPAMENTUL COMPLET PENTRU PESCUIT VA FI ASIGURAT DE CĂTRE ORGANIZATORI (undiță tip vargă echipată cu instalație fixă).

DETALII DESPRE MODUL DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI (ORA DE ÎNCEPERE PROPRIU ZISĂ, PAUZE, MANȘE, REGULAMENT, ETC.) SE VOR COMUNICA ÎN ZILELE CE URMEAZĂ.

 

 


 

INFORMARE PESCARI !

 

 

ADMINISTRATIA NATIONALA APELE ROMANE prin Administratia Bazinala de Apa Mures in baza adresei cu nr. 11542/21.06.2023 ne-a informat ca in perioada 03-14.07.2023, precum si in 04-05.09.2023, este programata activitatea de monitorizare a ihtiofaunei. In situatia in care conditiile meteo vor fi nefavorabile pentru aceasta perioada, activitatea va fi reprogramata.

 

Activitatea consta in recoltarea materialului biologic (pesti), care se va realiza cu dispozitive de electronoza reversibila, special concepute si autorizate in acest sens, fara a avea efect distructiv asupra faunei piscicole si nu produc poluarea mediului.

 

Activitatea se va desfasura in baza ”Autorizatiei de pescuit in scop stiintific Nr. 15/19.05.2023” eliberata de MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE prin Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

 

Zonele si zilele de desfasurare a pescuitului stiintific (care se suprapun pe raza zonelor de pescuit contractate de AJVPS Mures), sunt urmatoarele:

- in 03.07.2023 pe raul Niraj in zona localitatilor Bolintineni si Craciunesti;

- in 05.07.2023 pe paraul Beica in zona localitatii Petelea;

- in 07.07.2023 pe paraul Comlod in zona localitatii Lechinta;

 


 

REGULAMENT

de organizare a activitatii recreative de pescuit

stilul stationar la pluta

Categoria seniori – 17.06.2023 Bezid

 

  

 

Art.1 La eveniment au dreptul de participare numai membri pescari ai AJVPS Mures si ai asociatiilor afiliate la AGVPS din Romania.

 

Art.2 Membri asociatiilor afiliate la AGVPS din Romania vor face dovada achitarii unei cotizatii pe anul in curs la AJVPS Mures.

 

Art.3 Pescarii care in anul anterior sau in anul in curs au primit sanctiuni ca urmare a incalcarii prevederilor legale sau regulamentare privind pescuitul, nu au dreptul de participare.

 

Art.4 Evenimentul va fi condus de catre un “juriu” care va asigura buna desfasurare a evenimentului, cu respectarea conditiilor din prezentul regulament. In cazul aparitiei unor reclamatii/contestatii “juriul” va judeca si solutiona cazurile.

 

Art.5 Juriul va fi compus din: presedinte, vicepresedinte, secretar. Persoanele din juriu se vor ocupa de arbitraj si de intocmirea tuturor documentelor necesare din timpul desfasurarii evenimentului.

 

Art.6 Standurile de pescuit vor avea lungimea de minimum 7 metri si maximum 20 metri. Lungimea standurilor va fi stabilita de catre juriu. Standurile vor fi numerotate.

 

Art.7 Inaintea inceperii evenimentului se va organiza o “sedinta tehnica” la care sunt obligati sa participe toti concurentii. Sedinta se va desfasura in intervalul orar 08:00-08:20. In cadrul sedintei se va intocmi lista de prezenta”, se vor prezenta „persoanele din juriu”, „programul concursului”, se vor verifica „carnetele de membru pescar vizate” si se va efectua un „instructaj pentru prevenirea accidentelor”.

 

Art.8 Evenimentul se va desfasura intr-una sau doua manse, a cate 3 sau 4 ore fiecare, insa, numarul manselor si durata acestora, se va stabili inainte de startul evenimentului de catre juriu tinand cont de conditiile meteo.

 

Art.9 Tragerea la sorti pentru stabilirea standurilor se va efectua inainte de inceperea propriu-zisa a evenimentului, in intervalul orar 08:20-08:40.

 

Art.10 Evenimentul va fi compus din perioada de pregatire”, „perioada de nadire greasiperioada destinata pescuitului.

 

Art.11 Dupa tragerea la sorti concurentii se vor deplasa catre standuri, vor depune tot echipamentul de concurs nemontat in interiorul standului si vor astepta primul semnal sonor al juriului pentru startul perioadei de pregatire.

 

Art.12 Perioada de pregatire va avea o durata de 40 minute incepand de la primul semnal al juriului, in intervalul orar 08:40-09:20.

 

Art.13 In timpul perioadei de pregatire este interzisa:

 

            a) iesirea din stand fara acordul unui membru din juriu si fara motive intemeiate;

 

            b) primirea oricarui fel de ajutor in pregatire de la orice persoana;

 

            c) practicarea pescuitului;

 

            d) nadirea directa sau orice alta actiune care conduce la ajungerea nadei in apa;

 

            e) deranjarea vecinilor de stand;

 

Art.14 La sfarsitul perioadei de pregatire, la al doilea semnal sonor al juriului se anunta inceputul perioadei destinata nadirii grele.

 

Art.15 Perioada de nadire grea are o durata de 10 minute, in intervalul orar 09:20-09:30.

 

Art.16 Cantitatea de nada maxim permisa este 17 litri.

 

Art.17 Este interzisa nadirea in standurile vecinilor, deasemenea este interzis pescuitul pe perioada nadirii.

 

Art.18 Sfarsitul perioadei de nadire grea si startul perioadei destinate pescuitului se va anunta de catre juriu prin al treilea semnal sonor.

 

Art.19 Perioada destinata pescuitului se va desfasura incepand cu ora 9:30 in intervalul orar stabilit de catre juriu in dimineata evenimentului.

 

Art.20 In vederea pescuitului, concurentul are dreptul sa desfaca un numar nelimitat de undite, dar sa pescuiasca numai cu una, tinuta in mana, pe care o poate schimba ori de cate ori doreste.

 

Art.21 Pescuitul se poate efectua cu undita tip varga, bolognesa, rubeziana si match.

 

Art.22 Concurentii pot folosi suporti pentru unditele de pescuit, dar numai pentru o scurta perioada in vederea nadirii de intretinere.

 

Art.23 Nadirea de intretinere reprezinta cantitatea de nada ce se poate cuprinde si forma doar intr-o singura mana, fara a folosi alte parti ale corpului sau marginile/fundul bacului in care se tine nada. Bulgarii pentru nadirea de intretinere nu pot fi facuti inaintea inceperii perioadei destinate pescuitului.

 

Art.24 In cazul nadirii de intretinere cu viermi colat cantitatea de nadit va fi luata cu o singura mana si numai dupa aceea bulgarele poate fi confectionat cu doua maini.

 

Art.25 Concurentii au dreptul sa foloseasca numai momeli de origine naturala, deasemenea momeala va fi obligatoriu intepata de carlig.

 

Art.26 Capturile vor fi pastrate in juvelnice cu plasa fina si dimensiunile minime de 2,5 metri lungime, diametrul de minimum 40 cm si cu ochiuri foarte mici.

 

Art.27 Pe perioada evenimentului este interzisa intrarea in apa.

 

Art.28 Este interzis pescuitul in standul vecinilor.

 

Art.29 Este interzis comportamentul necorespunzator si necivilizat fata de ceilalti concurenti si fata de juriu/organizatori.

 

Art.30 Orice sesizare, reclamatie sau contestatie se va face prin intermediul unui membru din juriu.

 

Art.31 Sfarsitul perioadei destinate pescuitului este precedat de al patrulea semnal sonor emis cu 5 minute inaintea finalului evenimentului.

 

Art.32 Al cincelea semnal sonor emis de catre juriu va reprezenta finalul evenimentului.

 

Art.33 Dupa semnalul de final al evenimentului concurentii vor astepta in stand pana cand juriul va veni pentru efectuarea cantaririi. Este interzisa scoaterea juvelnicului din apa si parasirea standului pana nu se efectueaza cantarirea.

 

Art.34 Dupa cantarire toti pestii aflati in stare vie vor fi eliberati.

 

Art.35 Concurentul va asista in prezenta juriului la cantarire si va semna fisa de arbitraj.

 

Art.36 Dupa cantarire, dupa semnarea fisei de arbitraj si dupa eliberarea pestilor in apa, nu se mai primesc contestatii cu privire la cantarire si greutatea capturilor.

 

Art.37 Alte contestatii care nu se refera la clasament pot fi adresate juriului in cel mult o ora de la finalul concursului.

 

 

 

*Festivitatea de premiere va avea loc dupa aproximativ 30-40 de minute de la cantarire, iar dupa acordarea premilor catre castigatori, se va servi o masa calda pusa la dispozitie de catre organizatori.

 

Dragi colegi pescari, va asteptam cu drag

 

 

 

 

 

VICEPRESEDINTE CU PROBLEME DE PESCUIT

TET IOAN

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT ORGANIZARE ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT

17.06.2023 LACUL BEZID

 

 

           AJVPS Mures-Grupa de pescari Sg. de Padure/Sovata organizeaza in data de 17.06.2023 pe barajul lacului de acumulare Bezid din localitatea Sangeorgiu de Padure “ Activitate recreativa de pescuit privat – stilul stationar la pluta“ pentru categoria SENIORI.

          Evenimentul se organizeaza expres pentru membri pescari ai AJVPS Mures, unul dintre criteriile obligatorii pentru inscriere/participare fiind calitatea de membru pescar cu viza achitata pe anul in curs.

          Numarul maxim alocat pentru inscrieri este de – 30 pescari.

          Practicarea pescuitului se va efectua prin folosirea unei undite de tip varga, bolognesa, rubeziana, match.

          Se vor stabili perioade destinate nadirii.

          Cantitatea maxima admisa pentru nadire este de 17 litri.

        Toti pestii capturati vor puncta. Dupa consemnarea capturii de catre juriu aceasta va fi eliberata in locul capturarii.

        Detalii suplimentare cu privire la sedinta tehnica, perioadele si numarul manselor, regulilele din timpul desfasurarii evenimentului, stabilirea standurilor, modul de desfasurare, etc. le vom publica in zilele ce urmeaza.

          Lista de inscriere pentru membri pescari va fi deschisa din data de 10.06.2023.

       Inscrierile se fac la punctul de incasare din localitatea Sg. de Padure de pe Str. Petofi Sandor nr. 117 (magazinul de articole de pescuit) si/sau la numarul de telefon 0748-071.718 (Cocis Dorin), ori, in limita locurilor disponibile la fata locului in dimineata zilei de desfasurare a evenimentului.

          Datele solicitate pentru inscrieri vor fi: nume, prenume si CNP (aceste date fiind necesare pentru verificarea persoanei inscrise cu privire la achitarea cotizatiei pe anul 2023)

 

  
 
REFERITOR LA COMPETITIA PRIVATA PENTRU PESCUIT CU NALUCI ARTIFICIALE (SPINNING) DIN DATA DE 27.11.2022 PE LACUL BEZID
ACTUALIZARE PROGRAM DE DESFASURARE

Se modifica Art.8 din "Regulamentul" publicat in postarea anterioara dupa cum urmeaza:
" Competitia se va desfasura intr-o singura mansa, intre orele 09:00-13:30. "

Intalnirea va avea loc pe barajul lacului de acumulare Bezid la ora 08:00.

Intre orele 08:00-08:30-40 se va desfasura "sedinta tehnica".

Dupa incheierea sedintei, echipele vor porni catre zona de concurs in ordinea tragerii la sorti, iar la ora 09:00 se da startul.

La ora 13:30 se va opri pescuitul si se vor astepta concurentii la baraj.

* In cazul in care din diverse motive programul nu va putea fi respectat intocmai, acesta se va decala in functie de necesitati.

 

 

 

 

 

REGULAMENT

PRIVIND COMPETITIA PRIVATA RECREATIVA PENTRU PESCUIT CU NALUCI ARTIFICIALE (SPINNING)

programata pentru data de 27.11.2022 pe lacul Bezid

 

 

 

 

 

Art.1. Prezentul Regulament stabileste conditiile de organizare si desfasurare a competitiilor private de pescuit cu naluci artificiale (spinning) din barca ale AJVPS Mures.

 

Art.2. Prezentul Regulament se aplica pentru toate persoanele implicate in cadrul competitiilor de pescuit cu naluci artificiale organizate de catre AJVPS Mures.

 

Art.3. Competitia se desfasoara in echipe de cate 2 pescari ce concureaza din aceeasi barca.

 

Art.4. Echipa de pescari se va inscrie in termenul stabilit de catre organizatori mentionat in anuntul de organizare a competitiei; (echipa poate fi formata din 3 persoane, 2 titulari si o rezerva)

 

Art.5. Pescarii cu varsta sub 18 ani pot participa doar cu acordul scris al parintelui/tutorelui legal, iar acesta trebuie sa fie prezent pe tot parcursul evenimentului.

 

Art.6. Concurentii inscrisi se vor prezenta si identifica inainte de inceperea competitiei prin prezentarea carnetului de membru pescar al AJVPS Mures, ori al unei asociatii afiliate la AGVPS din Romania, cu viza valabila pe anul in curs asupra zonelor de pescuit ale AJVPS Mures.

 

Art.7. Fiecarei echipe i se va aloca un numar care se va aplica in loc vizibil pe barca.

 

Art.8. Competitia se va desfasura intr-una sau doua manse, fiecare de cate 3 ore, stabilite de catre organizatori inaintea inceperii competitiei.

 

Art.9 Capturile din cadrul competitiei se vor fotografia, masura si elibera in locul capturarii.

 

Art.10. Speciile care puncteaza sunt urmatoarele: Avat (Aspius aspius), Biban (Perca fluviatilis), Clean (Leuciscus cephalus), Salau (Sander lucioperca), Stiuca (Esox lucius).

 

Art.11. Este permisa numai folosirea nalucilor (momelilor) artificiale: voblere, naluci suple, naluci metalice, etc.

 

Art.12. Este interzisa folosirea simultana pe acelasi forfac a doua sau a mai multor naluci.

 

Art.13. Un concurent are dreptul sa pescuiasca doar cu o singura lanseta, dar poate avea un numar nelimitat de echipamente de rezerva (lansete, mulinete, naluci, etc.).

 

Art.14. Lansetele permise pot avea maximum 2.70 metri lungime.

 

Art.15. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana, cu naluca fixata pe lanseta, fara ca aceasta sa atinga apa.

 

Art.16 Este interzisa nadirea, cu exceptia substantelor ce se pot aplica pe naluci.

 

Art.17 In timpul desfasurarii competitiei, concurentii nu au voie sa primeasca echipamente sau obiecte suplimentare cu rolul de a fi folosite pentru practicarea pescuitului ori pentru imbunatatirea conditiilor de practicare.

 

Art.18 Barca folosita in cadrul competitiei poate fi dotata cu motor electric sau cu motor termic, in cazul in care legea si administratorul zonei de pescuit permit accesul. (pe lacul Bezid fiind interzisa utilizarea motoarelor termice)

 

Art.19 Este permisa folosirea sonarului si a dispozitivelor de masurare a adancimii apei.

 

Art.20 Fiecare concurent trebuie sa detina minciog si mijloace pentru mentinerea in viata a capturilor pana la fotografiere, masurare si eliberare.

 

Art.21 Toti concurentii vor fi obligatoriu echipati cu vesta de salvare, in caz contrar nu se permite participarea la competitie.

 

Art.22 Desfasurarea concursului va fi condusa de catre un comitet de organizare format din: o persoana care s-a ocupat cu organizarea competitiei, denumita presedinte comitet organizare, o persoana care se ocupa de arbitrajul competitiei, denumita vicepresedinte comitet organizare, o persoana care se va ocupa cu intocmirea clasamentului, denumita membru comitet organizare.

 

Art.23 De delimitarea/balizarea zonei de concurs se va ocupa comitetul de organizare a competitiei.

 

Art.24 Deplasarea catre locul de start al concursului se va face conform indicatiilor comitetului de organizare.

 

Art.25 Ordinea plecarii spre zona de concurs se va trage la sorti in sedinta tehnica.

 

Art.26 Concurentii vor astepta semnalul de start al competitiei emis de catre comitetul de organizare.

 

Art.27 Distanta minima dintre barcile competitoare va fi obligatoriu de 50 metri.

 

Art.28 Deplasarea cu ajutorul motorului electric sau la vasle, se va parcurge respectand o distanta minima de 30 metri intre concurenti.

 

Art.29 Deplasarea de la un loc de pescuit la altul, in timpul competitiei, se va face obligatoriu cu ancora in barca sau in mana.

 

Art.30 Pescuitul de pe mal este interzis.

 

Art.31 Este interzis pescuitul la trena. Trena se defineste a fi metoda de pescuit prin care antrenarea nalucii se face exclusiv prin propulsia barcii. Este interzis de asemenea lanseul, urmat de deplasarea evidenta a barcii si derularea firului de pe tambur, urmata de recuperare prin mulinare, in scopul de a obtine o distanta mai mare decat cea a unui lanseu clasic.

 

Art.32 Este interzisa deplasarea barcii cand pick-up-ul mulinetei este deschis mai mult decat necesitatea efectuarii lanseului si recuperarea ulterioara a nalucii.

 

Art.33 Iesirea unui pescar competitor pe mal in timpul mansei se poate face doar in caz de forta majora (pierderea ancorei, deteriorarea barcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice).

 

Art.34 Folosirea minciogului este permisa doar concurentilor.

 

Art.35 O captura este considerata valida chiar daca inteparea a fost realizata in exteriorul gurii. Se defineste “exteriorul gurii” ca fiind zona capului de la gura pana la terminatia dinspre trunchi a opercului. In cazul in care inteparea are loc inafara acestei zone, concurentul este obligat sa elibereze de indata pestele in cauza fara a fi punctat/validat.

 

Art.36 In orice moment organizatorii competitiei, sau o alta persoana desemnata de catre acestia, au dreptul de a verifica barca si echipamentul oricarui pescar competitor.

 

Art.37 Concurentii care constata o abatere de la regulament pe parcursul competitiei sunt obligati sa anunte in cel mai scurt timp organizatorii, mentionand abaterea observata/depistata.

 

Art.38 Este interzisa folosirea oricarui echipament de comunicare intre concurenti pentru obtinerea de informatii cu privire la locuri/zone de pescuit, naluci, tehnici, etc. sau orice alte informatii care pot duce la un avantaj/dezavantaj vre-unui concurent.

 

(Mod de punctare)

 

Art.39 Exemplarele moarte nu se puncteaza.

 

Art.40 Masurarea capturilor se face intre extremitatile corpului: varful botului si varful cozii.

 

Art.41 Pestele punctabil va primi un numar de puncte egal cu valoarea lungimii masurate a acestuia in centimetri (exemplu: pentru un peste masurat la 30 cm, echipa primeste un punctaj de 30 puncte / insa in cazul in care un peste este masurat la 26,1 ori 26,9 cm, concurentul/echipa primeste un punctaj de 26 puncte).

 

Art.42 Punctele totale acordate unei echipe se vor stabili prin cumularea punctelor aferente fiecarei capturi.

 

Art.43 Daca o echipa se retrage in timpul desfasurarii competitiei, capturile validate si masurate pana in acel moment raman valabile.

 

Art.44 Daca in clasamentul final doua echipe vor fi la egalitate, departajarea se face in urmatoarea ordine, dupa urmatoarele criterii:

 - castiga aceea echipa care are mai multi pesti capturati;

 

- castiga aceea echipa care are cea mai mare captura;

 

 

 

 

Acorduri intre organizatori si participanti

 

a)      In timpul desfasurarii competitiei/manselor, fiecare concurent va purta obligatoriu vesta de salvare.

 

b)      In cazul in care unul dintre concurenti va fi surprins in timpul competitiei in stare de ebrietate, acesta nu va fi lasat sa concureze.

 

c)      Toti participantii in cadrul competitiei trebuie sa aiba un comportament respectuos fata de persoanele intalnite pe apa sau pe mal, atat din cadrul competitiei, cat si din afara ei.

 

d)      Sunt interzise orice fel de acte de obscenitati (jignitoare), atacuri la persoana, agresarea verbala si fizica.

 

e)      Concurentii se vor prezenta apti fizic si psihic pentru participarea la competitie.

 

f)       Isi vor insusi prevederile regulamentului si se vor angaja sub semnatura ca il va respecta.

 

g)      In cazul unei vatamari, pierderi de bunuri, producerii unor pagube materiale si/sau morale, produse in timpul desfasurarii competitiei, oricare ar fi motivul acesteia, organizatorii evenimentului nu vor fi raspunzatori, iar persoana/persoanele in cauza isi va/vor asuma intreaga responsabilitate.

 

h)      In cazul in care organizatorii decid faptul ca starea fizica sau psihica a unui concurent poate afecta participarea acestuia in conditii de siguranta la eveniment, respectiv vor decide retragerea dreptului de participare, respectivul concurent se obliga sa respecte decizia organizatorilor.

 

i)       Concurentul va fi de acord ca organizatorii sa foloseasca datele cu caracter personal exclusiv in scopul desfasurarii evenimentului (inclusiv ulterior datei de organizare prin publicarea pe liste cu concurentii a numelui, prenumelui, localitate, clasare, etc.), deasemenea si folosirea imaginilor/inregistrarilor video, in scopul promovarii evenimentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT ORGANIZARE COMPETITIE PRIVATA DE PESCUIT LA NALUCI ARTIFICIALE (SPINNING)

Lacul Bezid – 27.11.2022

 

 

 

            A.J.V.P.S. Mures-Grupa de pescari Sg. de Padure/Sovata organizeaza in data de 27.11.2022 pe barajul lacului de acumulare Bezid din localitatea Sangeorgiu de Padure “ Competitie privata de pescuit la naluci artificiale (spinning) “ pentru categoria SENIORI.

 

          Competitia se organizeaza expres pentru membri pescari ai A.J.V.P.S. Mures/A.G.V.P.S. din Romania, unul dintre criteriile obligatorii pentru inscriere/participare fiind dovada platii unei cotizatii.

 

          Competitia se va desfasura pe echipe formate din doi pescari/echipa.

 

          Numarul maxim alocat pentru inscrieri este de 15 echipe / 30 pescari.

 

          Practicarea pescuitului se va efectua din barca.

 

          Pescarii/echipele care nu detin barca, au posibilitatea sa inchirieze de la domnul Cocis Dorin (2 barci disponibile) sau de la domnul Deak Csongi (4-6 barci disponibile). Persoanele interesate pentru inchiriere vor primi datele de contact necesare in vederea stabilirii detaliilor pentru a intra in posesia barcii.

 

          Alte informatii suplimentare cu privire la sedinta tehnica, timpul si numarul manselor, regulilele din timpul desfasurarii concursului, modul de desfasurare, etc. le vom publica in zilele ce urmeaza.

 

          Lista de inscriere pentru membri pescari va fi deschisa din data de 18.11.2022.

 

          Inscrierile se fac la numarul de telefon 0752 197 041, ori la sediul A.J.V.P.S. Mures de pe bld. 1 Dec. 1918 nr. 23 Tg. Mures judetul Mures, cu program deschis publicului de luni pana vineri intre orele 08:00-16:00.

 

          Datele solicitate pentru inscrieri vor fi: nume, prenume si CNP (aceste date fiind necesare pentru verificarea celui inscris cu privire la achitarea cotizatiei pe anul 2022)

 

 


 

Despre “ Concursul de pescuit stationar – categoria juniori “ din data de 01.10.2022 desfasurat pe bazinul de canotaj al Primariei Municipiului Tg. Mures si administrat de catre Complexul de Agrement si Sport Muresul.

 

 

Evenimentul destinat micilor pescari s-a desfasurat in intervalul orelor 09:00-12:30.

 

Au participat un numar de 19 copii.

 

Dupa efectuarea prezentei, semnarea acordului privind asumarea responsabilitatii si prezentarea modului de desfasurare a concursului, participantii s-au deplasat spre locurile de pescuit si au asteptat sunetul de start.

 

Concursul de pescuit propriu zis s-a derulat intr-o singura mansa de 2 ore, intre orele 09:30-11:30.

 

Conditiile meteo au fost de partea noastra dovedindu-se a fi o zi frumoasa cu soare.

 

Din pacate, pestisorii nu s-au lasat pacaliti in numar mare, astfel, unii copilasi care nu au avut nici o captura, au ramas pentru scurt timp dezamagiti. In timpul si dupa festivitatea de premiere, zambetul si fericirea micutilor a reaparut.


Castigatorii concursului au fost urmatorii:
Locul I - Oroszlan Mark
Locul II si CMMC - Madaras Daria
Locul III - Madaras Sofia
 

Pentru desfasurarea evenimentului in conditii cat mai bune, organizatorii au beneficiat de atentia si implicarea unor membri pescari care s-au oferit voluntari pentru a ajuta.

 

Transmitem felicitari si multumiri copiilor, supraveghetorilor, organizatorilor de grupe de pescari, membrilor pescari si tuturor celor care si-au facut prezenta la eveniment. Va asteptam cu drag si la urmatoarele concursuri.

 

 

Poze din cadrul evenimentului se pot vizualiza pe pagina de Facebook a asociatiei - https://www.facebook.com/ajvps.mures

 

 


 

 

 

Despre “ Concursul de pescuit stationar – categoria Seniori “ din data de 24.09.2022 desfasurat pe lacul de acumulare Bezid

In cadrul concursului de pescuit mentionat mai sus, organizat pentru membri pescari seniori de catre AJVPS Mures-Grupa de pescari Sg. de Padure+Sovata, au participat un numar de 23 de pescari.


Ziua concursului a inceput cu o temperatura normala pentru o zi de toamna in care ceata a fost prezenta, iar mai apoi dupa ce razele soarelui a patruns printre nori si ceata, s-a incalzit pana la o temperatura foarte placuta (aproximativ 20 de grade Celsius).


Inainte de startul concursului propriu zis, s-a servit cafeaua de catre cei doritori, s-a sustinut sedinta tehnica si s-a tras la sorti pentru stabilirea standurilor.


S-au format doua sectoare, primul sector situat inaintea pasarelei de pe baraj avand 12 standuri, iar al doilea sector situat dupa pasarela de pe baraj avand 11 standuri.


Dupa tragerea la sorti concurentii s-au deplasat in locurile lor si au inceput pregatirea.


Perioada de pregatire s-a desfasurat in intervalul orar 08:40-09:20, in urmatoarele 10 minute pana la 09:30 s-a desfasurat perioada in care concurentii au avut voie sa isi nadeasca zona de pescuit, iar in intervalul orar 09:30-13:30 s-a desfasurat singura mansa de 4 ore a concursului.


In primul sector primii trei concurenti au reusit sa se claseze in felul urmator:
    - Locul I – Oroszlan Zsolt cu 2,510 kg de pesti capturati;
    - Locul II – Madaras Jozsef cu 2,355 kg de pesti capturati;
    - Locul III – Marincas Antoniu cu 1,700 kg de pesti capturati;
    - CMMC – Oroszlan Zsolt cu lungimea celui mai mai peste capturat de 15 cm.


In al doilea sector primii trei concurenti au reusit sa se claseze in felul urmator:
    - Locul I – Casvan Cristian cu 2,205 kg de pesti capturati;
    - Locul II – Micheo Victor cu 2,040 kg de pesti capturati;
    - Locul III – Negrea Marius cu 1,785 kg de pesti capturati;
    - CMMC – Elekes Zoltan cu lungimea celui mai mai peste capturat de 20 cm.

 

Clasamentul final al concursului fiind stabilit dupa cum urmeaza:
    - Locul I – Oroszlan Zsolt
    - Locul II – Casvan Cristian
    - Locul III – Madaras Jozsef
    - CMMC – Elekes Zoltan


Speciile de pesti care au facut obiectul cantitatilor masurate ale participantilor au fost: Babusca, Biban, Biban soare, Caras, Oblete, Rosioara, Platica.


Castigatorii locurilor I, II, III si CMMC au fost premiati cu sume modice in valoare totala de 650 lei (300/200/100/50).


Transmitem felicitari si multumiri tuturor membrilor pescari care au participat la acest concurs colegial. Evenimentul s-a incheiat cu succes, fara incidente, fara reclamatii si cu voie buna asa cum este normal sa fie intre colegi. Va asteptam si la anul !

Poze din cadrul evenimentului se pot vizualiza pe pagina de Facebook a asociatiei - https://www.facebook.com/ajvps.mures


 

 


 

 

REFERITOR LA CONCURSUL DE PESCUIT STATIONAR LA PLUTA - CATEGORIA JUNIORI (5-14 ANI) DIN 27.08.2022

 

 

La data de 27.08.2022 AJVPS Mures-Grupa de pescari Reghin in parteneriat “Cele doua lacuri” din localitatea Reghin, a organizat Concursul de pescuit stationar la pluta pentru categoria juniori (5-14 ani) pe lacul privat "Helesteul 1".

Lacul pe care s-a desfasurat evenimentul a fost rezervat integral si pus la dispozitie in mod gratuit de catre administratorul societatii “Cele doua lacuri”. Un gest foarte frumos si de apreciat ! Multumim si pe aceasta cale administratorilor Peter si Alexandra.
Organizatorii au fost onorati de prezenta a 31 de copii impreuna cu supraveghetorii acestora.

Prin intermediul magazinului “La fix” administrat de catre Dan din localitatea Reghin, pentru fiecare participant s-a achizitionat echipamentul complet pentru pescuit (undita fixa/varga, linii echilibrate cu pluta, plumb, carlig si viermisorii pentru momeala). La sfarsitul concursului echipamentul s-a donat copilului care l-a utilizat in cadrul concursului. Pe langa echipamentul achizitionat de catre AJVPS Mures, este de mentionat faptul ca administratorul magazinul “La fix” – Dan, a sponsorizat pentru fiecare concurent cate un “juvelnic”, care a fost donat impreuna cu restul uneltelor de pescuit. Multumiri in numele tuturor.

Fiecare concurent a primit diploma de participare si medalie, iar castigatorii locurilor I, II, III si CMMC (cea mai mare captura), au primit suplimentar cupe personalizate.

Toti participantii s-au simtit foarte bine si au fost foarte recunoscatori, asteptand cu nerabdare urmatorul concurs.
Organizarea si desfasurarea reusita a evenimentului se datoreaza atat reprezentantilor societatii “Cele doua lacuri”, cat si reprezentantilor si pescarilor voluntari ai AJVPS Mures.

Multumim si pe aceasta cale tuturor persoanelor implicate in realizarea acestui eveniment reusit.
Locurile I, II, III si CMMC au fost dobandite de catre micii pescari dupa cum urmeaza:

      Locul I – Szabo Lorand

      Locul II si CMMC – Dan Antonia

      Locul III – Todea Darius

Prezentam mai jos cateva poze din cadrul concursului.

 

 


 

 

REFERITOR LA CONCURSUL DE PESCUIT STATIONAR - CATEGORIA JUNIORI (6-14 ANI) DIN 20.08.2022

 

 

La data de 20.08.2022 Primaria, Consiliul Local Ludus si AJVPS Mures-Grupa de pescari Ludus, a organizat Concursul de pescuit stationar la pluta pentru categoria juniori (6-14 ani) pe "bratul mort" al raului Mures din localitatea Ludus.
In cadrul concursului au participat un numar de 42 de copii.
Fiecare concurent a primit diploma de participare si medalie, iar castigatorii locurilor I, II, III si CMMC (cea mai mare captura), au primit suplimentar cupe personalizate.

Copiii, supraveghetorii si toti cei prezenti la eveniment s-au simtit foarte bine, au avut parte de momente placute, exprimandu-si recunostinta prin zambet si fericire, dar nu numai.
Organizarea si desfasurarea exceptionala a evenimentului se datoreaza atat reprezentantilor Primariei si Consiliului Local Ludus, cat si reprezentantilor si pescarilor voluntari ai AJVPS Mures.

Multumim si pe aceasta cale tuturor persoanelor implicate in realizarea acestui eveniment reusit.
Locurile I, II, III si CMMC au fost dobandite de catre micii pescari dupa cum urmeaza:

      Locul I – Trif Camelia

      Locul II – Ambrus Mark

      Locul III – Szasz Casian

      CMMC – Laurentiu Gabriel

 

Pe pagina de Facebook prezentam cateva poze din cadrul concursului - https://www.facebook.com/ajvps.mures/

 

 


 

 

REFERITOR LA CONCURSUL DE PESCUIT STATIONAR - CATEGORIA JUNIORI (5-14 ANI) DIN 13.08.2022

 

 

La data de 13.08.2022 AJVPS Mures-Grupa de pescari Tarnaveni a organizat Concursul de pescuit stationar pentru categoria juniori (5-14 ani) pe balta "Frezia" din localitatea Cornesti comuna Adamus.
In cadrul concursului au participat un numar de 38 de copii. Toti concurentii au primit diploma de participare, medalie, iar castigatorii locurilor I, II, III si CMMC (cea mai mare captura), au primit cupe personalizate.

Atat copii, cat si supraveghetorii au fost foarte incantati si bucurosi pentru modul de desfasurare a concursului.

Si pe aceasta cale transmitem multumiri si aprecieri tuturor persoanelor implicate in desfasurarea acestui eveniment reusit.
Locurile I, II, III si CMMC au fost dobandite de catre micii pescari dupa cum urmeaza:

 

      Locul I – Szallosi Andrei

 

      Locul II – Oltean Teodora

 

      Locul III si CMMC – Blasech Alexandru

 

Pe pagina de Facebook prezentam cateva poze din cadrul concursului - https://www.facebook.com/ajvps.mures/

 

 


 

 

COMUNICAT IN ATENTIA PESCARILOR !

 

 

Studiu privind monitorizarea calitatii apelor de suprafata si a ecosistemelor acvatice

 

Prin adresa cu nr.14383/14.07.2022 ADMINISTRATIA NATIONALA APELE ROMANE-Administratia Bazinala de Apa Mures, ne-a informat ca in perioada 25-29.07.2022 este programata desfasurarea activitatii de monitorizare a ihtiofaunei prin metode stiintifice.

Pentru desfasurarea studiului mai sus mentionat, s-au indeplinit toate obligatiile legale: Ordin al ministrului mediului, apelor si padurilor pentru aprobarea derogarii pentru unele specii de pesti publicat in Monitorul Oficial cu nr.303/07.02.2022; Autorizatia de pescuit in scop stiintific nr.17/11.04.2022 emisa de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura; si Avizul favorabil nr.118 emis de Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate privind pescuitul in zonele interzise suprapuse peste ariile naturale protejate.

 

Studiul va avea loc pe multe zone de pescuit din Romania, dar cele cuprinse in zonele de pescuit contractate de AJVPS Mures vor fi: raul Mures (loc. Ungheni), raul Gurghiu (loc. Reghin), raul Niraj (loc. Dumitresti, Bolintineni si Craciunesti), raul Atintis (loc. Bichis) si pe lacul de acumulare Bezid.

 

Scopul studiului este investigarea si monitorizarea calitatii apelor de suprafata si a ecosistemlor acvatice, activitate curenta a institutiei A.N.A.R. Unele specii de pesti recoltate vor face obiectul unei analize pentru determinarea de micropoluanti organici si metalici din biota.

 

Este de mentionat faptul ca, in cadrul studiului, in unele zone, pentru recoltarea materialului biologic (pesti), se vor folosi dispozitive de electronarcoza reversibila, special concepute si autorizate, care nu au efect distructiv asupra populatiilor piscicole si nu produc poluarea mediului. Totodata, de mentionat este si faptul ca pe lacuri se vor folosi plase pescaresti (setci si plase cu panouri multiple).

 

Toate exemplarele de pesti capturate vor fi eliberate in aceeasi stare precum au fost in momentul recoltarii, iar exemplarele recoltate de pe suprafetele ariilor naturale protejate, vor fi eliberate in locurile in care au fost capturate.

 

De asemenea, se precizeaza faptul ca programul desfasurarii activitatii poate fi modificat in cazul conditiilor meteo nevaforabile.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !

 

 

APELE ROMANE, prin Administratia Bazinala de Apa Mures, la data de 12.07.2022 ne-a transmis adresa cu nr.8375/E.J./12.07.2022 prin care ne informeaza ca in perioada 18.07.2022-01.08.2022 se vor efectua lucrari la Barajul de priza nr.1.


Executarea lucrarilor de reparatie a fost stabilita urmare a notificarii privind finalizarea confectionarii obiectelor necesare realizarii lucrarilor.

 

 

In cadrul santierului se va ridica stavila superioara din deschiderea nr.4 a barajului.

 

 

Scaderea nivelului raului Mures in amonte de barajul priza nr.1 se va face treptat iar nivelul apei va fi mentinut scazut pana la finalizarea lucrarilor, preconizate a fi incheiate in data de 1 august.

 

 

(*NOTA IMPORTANTA DE RETINUT: unul dintre motivele implementarii restrictiei de a se practica pescuitul in aval de baraje cu 500 de metri, este chiar cel de sus, momente in care sunt necesare lucrari de reparatii la stavilarele barajelor de pe ape curgatoare, iar debitul de apa care vine/curge odata cu coborarea stavilarelor, pot provoca tragedii-mortalitati in randul pescarilor care stau si pescuiesc la distante mici de baraj. Alt motiv pentru implementarea restrictiei de practicare a pescuitului in aval cu 500 de metri de baraje, sunt si calamitatile naturale care pot provoca viituri pe care plutesc trunchiuri de arbori, crengi, mizerii de tot felul, etc. iar in astfel de cazuri, din nou stavilarele barajelor trebuiesc lasate jos pentru a nu se distruge cu totul barajul. Atasam pe pagina noastra oficiala de Faceboook un clip video cu o viitura petrecuta in anul 2021 pe un rau din Romania - https://www.facebook.com/ajvps.mures/ )

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR - INCHEIERE RECIPROCITATE: A.J.V.P.S. MURES-A.J.V.P.S. SIBIU !

 

 

 

Va aducem la cunostinta ca la data de 21.06.2022, A.J.V.P.S. Mures si A.J.V.P.S. Sibiu a semnat "Protocolul de reciprocitate Nr.87/533/21.06.2022" in baza caruia membrii pescari ai asociatiilor anterior mentionate, beneficiaza de reducerea cotizatiei cu 50% cu conditia ca pescarul solicitant sa faca dovada platii cotizatiei pe anul in curs la asociatia a carui membru este.


*De exemplu: membrul pescar al A.J.V.P.S. Mures cu cotizatia achitata pe anul 2022, in cazul in care se prezinta la unul dintre punctele de incasare ale A.J.V.P.S. Sibiu, va beneficia de 50% reducere din cotizatia perceputa pentru proprii membri la categoria la care se incadreaza.


Lista zonelor de pescuit pentru care A.J.V.P.S. Sibiu are contract de utilizare a resurselor acvatice vii, este urmatoarea:

1. Râul Olt, delimitare: limită jud. Brașov -> limită jud. Vâlcea (pe teritoriul jud. Sibiu) - 56 km;

2. Pârâul Hârtibaciu, delimitare: loc. Brădeni -> conf. cu râul Olt - 68 km;

3. Râul Târnava Mare, delimitare: limită jud. Mureș, Dumbrăveni -> limită jud. Alba în aval de Mediaș - 30 km;

4. Lac acumulare Avrig, jud. Sibiu;

5. Lac acumulare Scoreiu, jud. Sibiu;

6. Lac acumulare Racovița, jud. Sibiu;

7. Lac acumulare Arpașu, jud. Sibiu;

 

*Nota importanta: conditiile de reciprocitate se aplica doar din momentul semnarii protocolului de catre ambele parti (21.06.2022), iar pescarii care deja au achitat cotizatiile integral pe anul 2022, nu mai pot beneficia retroactiv de reducerea cu 50% !

 

 


 

 

UPDATE - ANUNT ORGANIZARE ACTIUNE DE ECOLOGIZARE !

 

11.06.2022 - ZONA SOVATA-ULIES

 

 

 

DIN CAUZA CONDITIILOR METEO NEFAVORABILE, ACTIUNEA DE ECOLOGIZARE PE PARAUL IUHOD PROGRAMATA PENTRU DATA DE 11.06.2022 SE AMANA PE O ALTA DATA ULTERIOARA.

 

 

 


 

 

ANUNT ORGANIZARE ACTIUNE DE ECOLOGIZARE !

11.06.2022

 

 

 

        ZONA SOVATA-ULIES

 

 

A.J.V.P.S. Mures organizeaza in data de 11.06.2022 actiune de igienizare/curatenie pe paraul de munte denumit Iuhod aflat intre localitatile Sovata-Ilies.

 

Startul actiunii va fi la ora 10:00, cu incepere de la locul de intalnire de la tabara de copii Stana de Vale.

 

Se va pune la dispozitia celor prezenti: manusi de protectie, saci menajeri si apa plata/minerala pentru hidratare.

 

La sfarsitul actiunii, datorita colaborarii cu Primaria Orasului Sovata si a Composesoratului Muresul, este asigurata colectarea si transportul gunoiului catre un depozit autorizat.

 

Facem un apel catre membri pescari din zona Sovata, pe care ii rugam respectuos sa se implice pentru a oferi o mana de ajutor.

De mentionat faptul ca, in cazul in care conditiile meteo vor fi nevaforabile, actiunea se va amana.

 

        Va multumim anticipat.

 

        Cu gandul la un mediu curat si sanatos, va asteptam cu drag.

  

 


 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI COTIZANTI DIN ANUL 2022 !

 

 

A.J.V.P.S. Mures va aduce la cunostinta ca s-a reusit eliberarea tuturor permiselor de pescuit ANPA a membrilor pescari care si-au achitat cotizatia la casieria din Tg. Mures pana la data de 19.01.2022.

Va rugam frumos sa reveniti la casieria asociatiei de pe Bld. 1 Dec. 1918 nr. 23 din Tg. Mures pentru a va ridica permisele de pescuit. Program: Luni-Vineri 08:00-15:00.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create, dupa cum bine stiti, sistemul informatic de emitere a permiselor de pescuit ANPA nu a functionat in parametrii normali.

Totodata va aducem la cunostinta ca incepand cu saptamana viitoare, permisele de pescuit ANPA se vor elibera si la punctele de incasare din teritoriu.


 

 


 

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI !

 

Inainte de toate va dorim un AN NOU FERICIT, SANATOS SI PLIN CU CAPTURI MEMORABILE.

 

Tinand cont ca in prima saptamana (03.01.-07.01.2022) la unele dintre punctele de incasare din teritoriu se desfasoara lucrari de inventariere, conducerea pescarilor A.J.V.P.S. Mures a hotarat permiterea practicarii pescuitului pe zonele de pescuit contractate de asociatie in baza permisului de pescuit A.N.P.A. eliberat in anul 2021 si a carnetului de membru pescar vizat pe anul 2021, pana la data de 10.01.2022.

Odata cu intrarea in celei de-a doua saptamana a anului (10.01.2022), toate punctele de incasare isi vor desfasura activitatea cu program normal, asadar, va fi necesara achitarea cotizatiei pentru anul 2022 si obtinerea permisului A.N.P.A. valabil pana la data de 31.12.2022. Adresele punctelor de incasare cu intervalul orar de lucru valabil din data de 10.01.2022, se pot afla accesand urmatorul link -  https://ajvpsmures.ro/casierii.php 

 

Totodata va aducem la cunostinta ca in primele doua zile de lucru din acest an (03.-04.01.2022) sistemul informatic pentru eliberarea permiselor A.N.P.A. nu functioneaza in parametrii normali (ba merge-ba nu merge). Motivul nefunctionarii este "numarul prea mare de solicitari simultan la nivel national". Aceasta inconvenienta, atat pentru pescarii cotizanti, cat si pentru noi, nu poate fi rezolvata de catre A.J.V.P.S. Mures fiindca sistemul informatic este administrat de A.N.P.A. . Catre pescarii cotizanti care nu vor primi permisul de pescuit la momentul achitarii cotizatiei, avem rugamintea sa se intoarca la punctul de incasare dupa 7-14 zile sa solicite eliberarea permisului.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR COTIZANTI !

 

Membrii pescari care au achitat cotizatia pentru anul 2021 la casieria din Tg. Mures si nu au primit permisul ANPA impreuna cu fisa de capturi la momentul achitarii cotizatiei, va rugam frumos sa reveniti la casierie pentru a va ridica permisul+fisa de capturi.

 

 

Membrii pescari care au achitat cotizatia pentrul anul 2021 la casieriile din teritoriu (Reghin, Iernut, Ludus, Tarnaveni, Sg. de Padure, Miercurea Nirajului si Sovata) avem rugamintea sa ne transmiteti o poza cu chitanta de plata a cotizatiei pe email-ul asociatiei: ajvpsmures@yahoo.com, iar noi ca raspuns pe email-ul dumneavoastra va vom trimite permisul ANPA cu fisa de capturi in format PDF.

 

 

Ne cerem scuze pentru eventualele incoveniente create. Permisele ANPA se elibereaza printr-un sistem informatic ceea ce necesita o dotare minima cu un computer/laptop + imprimanta de listare, iar punctele de incasare din teritoriu fiind in mare parte magazine care nu sunt in proprietatea asociatiei, nu suntem in masura sa impunem proprietarilor montarea celor necesare.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !

 

Punctul de incasare a cotizatiilor pentru pescuit din localitatea Iernut de pe Str. Gh. Doja nr. 1, in perioada 01.07.-10.07.2021 este inchis.

 

 


 

 

ANUNT ORGANIZARE ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT - PENTRU CATEGORIA JUNIORI !!!

12.06.2021

 

LACUL PRIVAT “DELTA DIN GLODENI” IN COLABORARE CU A.J.V.P.S. MURES, ORGANIZEAZA IN DATA DE 12.06.2021 ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT STATIONAR PENTRU JUNIORI CU VARSTE CUPRINSE INTRE 5-14 ANI.

ACTIVITATEA RECREATIVA SE VA DESFASURA PE LACUL DENUMIT “DELTA DIN GLODENI”, SITUAT IN LOCALITATEA GLODENI JUD. MURES.

ESTE NECESARA INSCRIEREA MICILOR PESCARI PENTRU A CUNOASTE CATE ECHIPAMENTE DE PESCUIT ESTE NECESAR A FI ACHIZITIONATE.

ACEASTA ACTIVITATE RECREATIVA ESTE CU SCOPUL DE A PROMOVA ACTIVITATEA DE PRACTICARE A PESCUITULUI IN RANDUL CELOR MICI SI EDUCAREA ACESTORA CU PRIVIRE LA CUNOASTEREA SPECIILOR DE PESTI SI INVATAREA TEHNICILOR DE PESCUIT STATIONAR.

INSCRIERILE SE FAC LA SEDIUL A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DECEMEBRIE 1918 DIN MUNICIPIUL TARGU MURES, SAU LA NUMERELE DE  TELEFON: 0265 267 261 / 0752 197 041, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

FIECARE PARTICIPANT VA FI INSOTIT OBLIGATORIU DE CATE UN SUPRAVEGHETOR CARE VA SEMNA UN ACORD DE RESPONSABILITATE PENTRU MICUL PESCAR PE TOT PARCURSUL ACTIVITATII.

TABELUL CU PREZENTA SI INSTRUIREA PARTICIPANTILOR SE VA INTOCMI LA FATA LOCULUI PE LACUL “DELTA DIN GLODENI” CU INCEPERE DE LA ORELE 08:00, IAR PRACTICAREA EFECTIVA A PESCUITULUI DE LA ORELE 09:00.

ECHIPAMENTUL COMPLET PENTRU PESCUIT SE VA PUNE LA DISPOZITIA PARTICIPANTILOR DE CATRE ORGANIZATORI SI SPONSORI.

PENTRU ALTE DETALII VA RUGAM SA APELATI LA NUMARUL DE TELEFON – 0752 197 041

TERMEN DE INSCRIERE 11.06.2021.

 

 

 


 
 
COMUNICAT !
 
In atentia pescarilor !
 
 
A.J.V.P.S Mures a fost instiintata de Apele Romane - Administratia Bazinala de Apa Mures prin adresa nr. 6044/31.05.2021 ca la barajul priza 1 (cart. Aleea Carpati) la data de 30.05.2021 s-a defectat stavila dubla de deschidere cu nr. 1, iar din aceasta cauza sunt necesare manevre exceptionale de golire a acumularii de apa pentru creearea conditiilor obligatorii in vederea expertizei tehnice de catre un expert din cadrul institutiei si implicit efectuarea lucrarilor de reparatie pentru repunerea in functiune a barajului.
Tot prin adresa mai sus mentionata, am fost asigurati ca lucrarile vor fi finalizate in cel mai scurt timp posibil si se va proceda la completarea acumularii cu apa.
 

 
 
ANUNT ORGANIZARE ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT - PENTRU CATEGORIA JUNIORI !!!

 

PRIMARIA ORASULUI LUDUS IN COLABORARE CU AJVPS MURES, ORGANIZEAZA IN DATA DE 01.06.2021 ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT STATIONAR PENTRU JUNIORI CU VARSTE CUPRINSE INTRE 5-14 ANI.

ACTIVITATEA RECREATIVA SE VA DESFASURA PE “BRATUL MORT” AL RAULUI MURES, SITUAT IN INTRAVILANUL ORASULUI LUDUS.

ESTE NECESARA INSCRIEREA MICILOR PESCARI PENTRU A CUNOASTE CATE ECHIPAMENTE DE PESCUIT ESTE NECESAR A FI ACHIZITIONATE.

ACEASTA ACTIVITATE RECREATIVA ESTE CU SCOPUL DE A PROMOVA ACTIVITATEA DE PRACTICARE A PESCUITULUI IN RANDUL CELOR MICI.

INSCRIERILE SE FAC LA PUNCTUL DE INCASARE A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DECEMEBRIE 1918 DIN ORASUL LUDUS (la magazinul de articole sportive vis-a-vis de LIDL), SAU LA NUMERELE DE  TELEFON: 0265 267 261 / 0752 197 041, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

PARTICIPANTII VOR FI INSOTITI OBLIGATORIU DE UN SUPRAVEGHETOR CARE VA SEMNA UN ACORD DE RESPONSABILITATE PENTRU MICUL PESCAR PE TOT PARCURSUL ACTIVITATII.

PREZENTA SI INSTRUIREA PARTICIPANTILOR SE VA INTOCMI LA FATA LOCULUI PE “BRATUL MORT” CU INCEPERE DE LA ORELE 08:30.

ECHIPAMENTUL COMPLET PENTRU PESCUIT SE VA PUNE LA DISPOZITIA PARTICIPANTILOR DE CATRE ORGANIZATORI SI SPONSORI.

PENTRU ALTE DETALII VA RUGAM SA LUATI LEGATURA CU REPREZENTATUL GRUPEI DE PESCARI LUDUS – LITEAN ALIN 0745 262 335

TERMEN DE INSCRIERE 28.05.2021.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 11.05.2021 a pus in functiune punctul de incasare din localitatea Rastolita, aflat in centrul comunei, la pizzeria "Andreea".

 

Punctul de incasare este destinat doar pentru taxele de acces pe zile privind practicarea pescuitului pe paraul Rastolita in perimetrul "aval de baraj si pana la varsare in raul Mures".

 

Orarul cu programul de lucru este:

Luni-Joi intre orele 08:00-15:00

Vineri-Sambata intre orele 08:00-21:00

Duminica intre orele 08:00-17:00

 

Regulamentul de practicare a pescuitului pe paraul Rastolita in perimetrul anterior mentionat, se va elibera fiecarui pescar la momentul achitarii taxei.

Conditiile de practicare prevazute in regulament se pot lua la cunostinta si de pe prezenta pagina, scroland mai jos dupa anuntul cu actiunea de curatenie din zona Sovata.

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE !

 

 ZONA SOVATA - 15.05.2021

 

A.J.V.P.S. Mures in colaborare cu COMPOSESORATUUL MURESUL, organizeaza in data de 15.05.2021 actiune de ecologizare/curatenie pe paraiele de munte Sebes si Iuhod din apropierea localitatii SOVATA.

Actiunea va incepe de la ora 09:00, si locul de intalnire pentru organizarea grupurilor de lucru pentru cele doua paraie va fi in fata taberei de copii de langa podul Sebes.

Organizatorii vor pune la dispozitia celor prezenti manusi de unica folosinta, saci menajeri si apa, iar la sfarsitul actiunii vor asigura colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

Facem un apel catre membrii pescari din zona Sovata, pe care ii rugam respectuos sa ne ofere o mana de ajutor.


Va asteptam.

 

 


 

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI !

 

Consiliul A.J.V.P.S. Mures intrunit la data de 20.04.2021 a aprobat solicitarea conducerii grupei de pescari Reghin cu privire la implementarea unui nou REGULAMENT privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ pe segmentul paraului Rastolita din aval de baraj si pana la varsare in raul Mures. Prevederile regulamentului le prezentam mai jos.

 

 

REGULAMENT

privind condițiile de practicare a pescuitului pe pârâul Răstolița,

pe segmentul aval de baraj și până la vărsare în râul Mureș


Taxa de pescuit este în valoare de 25 lei/zi, și se poate achita la PIZZERIA ANDREEA situată în centrul localității Răstolița.

 

Condițiile de practicare a pescuitului în sistem “prinde și eliberează” pe segmentul aval de baraj și până la vărsare în râul Mureș sunt următoarele:

Art.1. Sezonul de pescuit începe în data de 01 Aprilie și se termină în data de 30 Septembrie.

Art.2. Practicarea pescuitului este permis în fiecare zi, după achitarea contravalorii taxei de pescuit – 25 lei/zi.

Art.3. Practicarea pescuitului se poate desfășura de la răsăritul și până la apusul soarelui.

Art.4. Practicarea pescuitului pe timp de noapte este STRICT INTERZIS !

Art.5. Pe segmentul zonei “prinde și eliberează” REȚINEREA PEȘTILOR ESTE STRICT INTERZISĂ indiferent de specie sau mărime !

Art.6. Practicarea pescuitului este permis numai cu momeli artificiale care NU vor depăși dimensiunea maximă de patru (4) centimetri, iar acestea să fie echipate cu cârlige fără spin/barbetă (debarbetate).

Art.7. Se poate practica pescuitul cu o singură undiță, pe montura căreia să fie atașate maxim două cârlige (muște artificiale).

Art.8. Voblerele, lingurițele sau alte tipuri de năluci artificiale trebuie echipate cu un singur cârlig fără spin/barbetă.

Art.9. Folosirea minciogului pentru extragerea exemplarelor de pești capturați, este OBLIGATORIE !

Art.10. În cazul capturării accidentale a exemplarelor de Lostriță, este OBLIGATORIE eliberarea acestora de îndată și la locul capturării + anunțarea imediată a reprezentantului A.J.V.P.S. Mureș indicându-i locul de capturare și eliberare a acestora.

Art.11. Nerespectarea acestor reguli se sancționează cu suspendarea dreptului de a practica pescuitul pe zonele de pescuit gestionate de asociație și cu amenzi contravenționale în baza legislației specifice în vigoare.

Art.12. Persoanele verificate/controlate, fie de către organele de control din cadrul instituțiilor statului, fie de către personalul angajat al A.J.V.P.S. Mureș, fie de către persoanele desemnate și împuternicite să efectueze control pe zonele de pescuit gestionate de asociație, au obligația să permită verificarea bagajelor.

Art.13. Fiecare pescar la momentul achitării taxei de zi (25 lei/zi), primește prezentul regulament pentru luarea la cunoștință a prezentelor prevederi și implicit însușirea acestuia. Necitirea, pierderea ori omisiunile prevederilor prezentului regulament, NU exonerează nici-unuia dintre pescari aplicarea sancțiunilor.

            Persoane de contact din cadrul A.J.V.P.S. Mureș:

            - Maier Gheorghe (paznic zona Reghin) 0744 386 950

            - Cernea Alexandru (ing. A.J.V.P.S. Mureș) 0752 197 041

            - Borda Călin (organizator al grupei de pescari Reghin) 0751 337 414

 

(*MENTIUNE IMPORTANTA - pana la sfarsitul saptamanii viitoare cand se va deschide punctul de incasare de la pizzeria "Andreea" din loc. Rastolita, NU vom avea pretentia ca pescarii prezenti pe parau sa aiba achitata taxa de 25 lei) 

 

 


 

 

ACTIUNE IGIENIZARE

MALUL RAULUI MURES

17.04.2021

 

 

     A.J.V.P.S. Mures se alatura initiativei de organizare a celor din cadrul Radio Targu Mures si a partenerilor sai, pentru actiunea de curatenie a malului raului Mures programata pentru data de 17.04.2021.

     Dupa cum s-a publicat pe pagina oficiala “ Közösen kitakarítjuk! - Împreună Curățăm! “ actiunea se va desfasura pe sectiunea dintre barajul Sancrai si amonte de sapte plopi/GoKart, cuprinzand localitatile Santana de Mures, Sangeorgiu de Mures, Targu Mures si Sancraiu de Mures, cu incepere de la orele 10:00 dimineata.

     Colectarea gunoiului in acest an se va realiza selectiv. Vom pune la dispozitia participantilor saci menajeri de diferite culori, iar fiecare culoare va fi destinata unui anume tip de gunoi (plastic, sticla, hartie/carton, diverse).

     A.J.V.P.S. Mures va pune la dispozitie toata logistica de care dispune, si anume: autovehicule, ambarcatiuni, cort de reprezentare, mese cu scaune, etc.

     La cortul de reprezentare vom asigura participantiilor saci menajeri, apa plata/minerala, cafea pentru seniori si sucuri pentru juniori.

     Facem un apel catre membrii pescari ai grupei Tg. Mures, si va rugam sa ne sprijiniti prin participarea si implicarea dumneavoastra in aceasta initiativa civica, pentru mentinerea mediului natural inconjurator cat mai curat si sanatos.

 

 


 

 

REVENIRE ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

 LACUL BEZID - 27.03.2021

  

     A.J.V.P.S. Mures va anunta ca actiunea de ecologizare programata in prima faza pentru data de 19.03.2021, este reprogramata pentru ziua de Sambata 27.03.2021 cu incepere de la orele 09:00 de la barajul lacului de acumulare BEZID.

Dupa cum am spus si in precedentul anunt, organizatorii (A.J.V.P.S. Mures si A.B.A. Mures) vor asigura celor prezenti manusi, saci menajeri, apa + se vor ocupa de colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

     Va asteptam.

 

 


 

 

COMUNICAT !!!

 

 

Referitor la adunarea generala a grupei de pescari Reghin:

A.J.V.P.S. Mures a schimbat locul de organizare a celei de-a doua adunare generala a grupei de pescari Reghin care urma sa se desfasoare la data de 23.03.2021 in zona barajului de pe raul Mures din localitatea Reghin.

Ziua si orele de incepere raman neschimbate (23.03.2021 orele 17:00), iar locul de desfasurare va fi pe tribuna stadionului "Avantul" din localitatea Reghin.

 

 


 

 

In atentia pescarilor !

 

Referitor la actiunea de ecologizare de pe lacul Bezid programata pentru astazi 19.03.2021, va aducem la cunostinta ca suntem nevoiti sa amanam actiunea din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Vom reveni cu o alta data stabilita pentru reprogramarea actiunii.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !!!

 

 

A.J.V.P.S. Mures va aduce la cunostinta ca incepand cu data de astazi (16.03.2021) s-au ridicat restrictiile cu privire la interzicerea practicarii pescuitului recreativ in “ zonele de iernare “ din perioada 01 Noiembrie-15 Martie.

 

Asadar, va prezentam zonele de “ refacere biologica “ ramase in vigoare, in care practicarea pescuitului recreativ este interzis TOT TIMPUL ANULUI !

 

In total au ramas doar 5 zone interzise, si anume:

1. Râul Mureș, aval de podul rutier Sălard – 1000 metri;

2. Râul Mureș, în zona localității Petelea la ”curbă” – 250 metri amonte și 450 metri aval;

3. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș amonte de barajul priza1 (cart. Aleea C.) – intregul braț mort (partea dreapta a cursului raului Mures);

4. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, baraj priză 1 – 500 metri aval până la canalul de scurgere;

5. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș la baraj priza 2 “Ady” – 600 metri (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

 

Pe langa toate aceste zone, va rugam sa aveti in vedere interzicerea practicarii pescuitului recreativ in aval cu 500 metri de barajele construite pe apele curgatoare de pe teritoriul Romaniei, prevedere stabilita de O.U.G.23/2008 la Art. 9`1 alin.(4) si sanctionata cu amenzi contraventionale cuprinse intre 1800-8000 lei in baza Art.62 si 63 lit. d, respectiv lit. l.

 

A.J.V.P.S. Mures a instituit zone interzise in aval de baraj priza 1 si aval priza 2, pentru refacerea resurselor acvatice vii, dar si pentru a se putea aplica sanctiuni contraventionale cu amenzi mai mici decat cele stipulate in O.U.G. 23/2008 Art.62-63, si anume, amenzi in valoare de 600 lei pentru pescuit in zona interzisa.

 

Pentru persoanele interesate despre prevederile stabilite prin O.U.G. 23/2008 va rugam accesati rubrica PESCUIT -> pct.8.Legislatie de pe site-ul asociatiei, unde aveti posibilitatea sa descarcati/downloadati legislatia  mentionata anterior.  http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

19.03.2021 - LACUL BEZID

 

     A.J.V.P.S. Mures in colaborare cu A.B.A. Mures, organizeaza in data de 19.03.2021 actiune de ecologizare/curatenie pe lacul de acumulare BEZID din localitatea Sg. de Padure.

     Actiunea va incepe cu ora 09:00, si se va porni de la cabana A.B.A. Mures de pe barajul lacului BEZID.

Mentionam faptul ca, organizatorii vor pune la dispozitia celor prezenti manusi, saci menajeri, apa si se vor ocupa de colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

     Facem un apel catre pescarii care frecventeaza acest lac, si ii rugam respectuos sa ne ofere o mana de ajutor.

     Va asteptam.


 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

13.03.2021 LUDUS


        
     A.J.V.P.S. Mures cu ajutorul PRIMARIEI LUDUS, personalului angajat, membrii pescari volutnari si impreuna cu localnici ai orasului Ludus, organizeaza in data de 13.03.2021 o actiune de ecologizare/curatenie pe malul raului Mures de pe raza orasului Ludus.
     Locul si orele de pornire a actiunii sunt podul rutier care traverseaza raul Mures din orasul Ludus, incepand cu ora 08:30.

     Mentionam faptul ca A.J.V.P.S. Mures si PRIMARIA LUDUS, vor pune la dispozitia celor prezenti manusi, saci menajeri, apa si mijloace de transport in vederea colectarii si transportului gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

 


 

 

Tabelul adunarilor generale ale grupelor de pescari impreuna cu delegatii desemnati de consiliul A.J.V.P.S. Mures

 

Nr.

crt.

Grupa

DATA

ORA

LOCATIA

DELEGAT

1

Tg Mures

17.03.2021 si

24.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

GHERMAN S.

2

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

LAZAR N.

3

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

AVRAM M.

4

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

TET I.

5

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei, parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

AVRAM M.

6

Sg. de Pad.

+ Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabana lacul BEZID

GHERMAN S.

 

 


 

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI

 

     A.J.V.P.S. Mures organizeaza adunarile generale de analiza si alegeri la nivel de grupe ale pescarilor, pentru alegerea functiilor onorifice de reprezentativitate: organizator de grupa, loctiitor, gospodar si delegatii participanti la adunarile generale anuale ale asociatiei, conform tabelului anexat mai jos.

     Sedintele se vor desfasura cu respectarea stricta a masurilor de prevenire si combatere impotriva pandemiei provocate de virusul SARS-COV2 impuse de Guvernul Romaniei.

 

Nr.

crt.

Grupa de pescari

DATA

ORA

LOCATIA

1.

Tg. Mures

17.03.2021 si

24.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

2.

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

3.

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

4.

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

5.

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei,parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

6.

Sg. de P.+Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabanei ANAR a lacului BEZID

 

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

06.03.2021

 

 

 

          A.J.V.P.S. Mures prin personalul angajat, membrii pescari voluntari si impreuna cu un grup de localnici cu simt civic, organizeaza in ziua de Sambata 06.03.2021 o actiune de ecologizare/curatenie pe raza orasului Tg. Mures, intre barajul priza 1 (cart. Aleea Carpati) si barajul priza 2 (str. Barajului pe directia de mers spre localitatea Sancrai).

 

          Mentionam faptul ca am apelat la reprezentantii institutiei APELE ROMANE – Sistemul de Gospodarire a Apelor Mures pentru a ne ajuta cu privire la ridicarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

          A.J.V.P.S. Mures va pune la dispozitia participantilor manusi, saci menajeri si apa.

 

          Intalnirea si punctul de start al actiunii va fi sub podul rutier de traversare din cart. Aleea Carpati spre cart. Unirii, la ora 09:00 si preconizam ca o vom incheia pana la ora 13:00.

 

          Va asteptam cu drag.

 

 

 

 


 

 

COMUNICAT – 23.09.2020

                  

     In atentia pescarilor !!!

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 23.09.2020 a organizat o actiune de populare cu peste din specia Crap (Cyprinus carpio) in zona orasului Tg. Mures, mai exact sub podul mare rutier (cart. Unirii) si in zona denumita “7 plopi” la locul de trecere a bacului spre insula.

 

In interesul protejarii si acordarii timpului de acomodare a pestilor deversati, conducerea pescarilor a decis ca practicarea pescuitului recreativ in proximitatea locurilor de deversare cu 250 metri amonte si aval, ESTE STRICT INTERZIS PENTRU O PERIOADA DE 3 ZILE. Incepand cu ziua de Sambata 26.09.2020 pescuitul va fi liber.

 

Atragem atentia pescarilor care nu vor respecta decizia conducerii pescarilor, si anuntam in public ca respectivii posibili surprinsi in aceste zone, vor ramane fara carnet de membru si se va propune suspendarea dreptului de practicare a pescuitului recreativ pe o perioada de la 1 la 3 ani !

 

Pescarii trebuie sa inteleaga ca masurile si restrictiile impuse de asociatie sunt doar pentru protectia resursei acvatice vii cu interes in sustinerea biodiversitatii si gestionarii cat mai sustenabile posibil a fondurilor aflate in gestiunea sa. Toate aceste eforturi sunt pentru imbunatatirea conditiilor si calitatilor de practicare oferite membrilor A.J.V.P.S. Mures pe termen lung, gandindu-ne mereu si la generatiile viitoare.

 

Vom reveni curand si cu colaje video din urma popularilor efectuate in luna Septembrie 2020 pe care le vom publica pe canalul oficial de YOUTUBE si pe grupurile de Facebook. (linkul canalului oficial de YOUTUBE al AJVPS Mures  - https://www.youtube.com/channel/UCMzyHWZdcJMT9bTbJMM6b3A/videos?view_as=subscriber )

 

 


 

 

COMUNICAT - 21.08.2020


     In atentia pescarilor !!!

 

Incepand cu ziua de azi 21.08.2020 a inceput procedura de scadere a nivelul raului Mures intre Barajul Priza 1 si Barajul Priza 2 pentru ca saptamana viitoare Luni 24.08.2020 sa se poata da start lucrarii efectuata de Administratia Bazinala de Apa Mures – Sistemul de Gospodarire a Apelor.

 

Dupa cum s-a mai comunicat anterior, lucrarea va fi la Barajul Priza 2 (Str. Barajului Tg. Mures) si se intentioneaza sa se finalizeze pana la data de 28.08.2020.

 

In interesul protejarii resursei acvatice vii care se vor retrage in gropile adanci, A.J.V.P.S. Mures pe toata perioada lucrarilor, instituie ZONA STRICT INTERZISA PENTRU PESCUIT !!!

 

Pescarii care vor fi prinsi in aceasta zona risca sa ramana fara carnet de membru/permis de pescuit pe o perioada de 3 luni, conform Art. 21 lit. b) din Regulamentul propriu privind practicarea pescuitului recreativ in apele contractate de asociatie – anul 2020.

 

Link pentru descarcare REGULAMENT PROPRIU PESCUIT ANUL 2020 + legislatie in domeniul pescuitului: http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 


 
 
 
COMUNICAT - 11.08.2020

In atentia pescarilor !!!

A.J.V.P.S. Mures la invitatia celor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Mures (S.G.A. Mures) din cadrul institutiei “APELE ROMANE” a participat in data de 07.08.2020 la o sedinta in care s-a discutat necesitatea unei lucrari care urmeaza a fi efectuata la Barajul Priza 2 din Tg. Mures str. Barajului.

Conducerea Sistemului de Gospodarire a Apelor Mures s-a consultat cu A.J.V.P.S. Mures cu intentia de a micsora pe cat posibil efectele negative urmate de lucrarea pe care o vor pune in practica.

In acest sens va aducem la cunostinta urmatoarele:
- Lucrarea necesita scaderea nivelului apei intre Barajul Priza 1 (cart. Aleea) si Barajul Priza 2 in proportie de 70-80%;
- Procedura de scadere a nivelului apei va incepe din data de 20.08.2020, se va efectua treptat (in aproximativ 72 ore), in asa fel incat resursa acvatica sa se poata retrage in ape cu nivelul necesar supravietuirii;
- Lucrarea efectiva la baraj se intentioneaza sa porneasca la data de 24.08.2020;
- Timpul estimat pana la finalizarea lucrarilor va fi de aproximativ 7 zile, in cazul in care nu apar complicatii;
- Scopul acestei lucrari este: inlocuirea gratarelor din baraj (nefiind schimbate de aproximativ 16 ani, exista un risc major in perioada de iarna ca in cazul unei viituri sa nu se poata furniza apa cetatenilor orasului Tg. Mures);
- Pe intreaga perioada a lucrarilor PESCUITUL VA FI STRICT INTERZIS INTRE BARAJE (Baraj Priza 1 – Baraj Priza 2) !!!

Va facem cunoscut ca personalul din cadrul S.G.A. Mures s-a dovedit a fi foarte intelegator si binevoitor, pentru urmatoarele motive:
1. Procedura de scadere a nivelului raului Mures deobicei se efectua intr-un interval de 24 ore (la rugamintea A.J.V.P.S. Mures s-a stabilit golirea nivelului intr-un mod cat mai lent posibil, si anume 72 ore);
2. Durata lucrarii la baraj se estima a fi finalizata intr-un interval de 14-21 zile (la rugamintea A.J.V.P.S. Mures s-a suplimentat personalul din echipa care va efectua lucrarea, iar in acest caz lucrarile vor fi gata in aproximativ 7 zile);

 

 


 

 

INFORMARE PESCARI !

 

 

Link pentru accesarea canalului oficial de YOUTUBE al A.J.V.P.S. Mures:

https://youtu.be/SIbd_fIoXxk

https://youtu.be/F9-xflRfenk

 

A.J.V.P.S. Mures va prezinta actiunea de distrugere/ardere a plaselor, pripoanelor si improvizatiilor braconierilor scoase de pe apele contractate de asociatie.

Toate acestea sunt adunate in decursul anului 2019 si au insumat 23 de plase, peste 250 pripoane si cateva capcane improvizate.

Prin aceasta postare va demonstram ca din pacate braconierii in judetul Mures isi efectueaza activitatea ilegala la un nivel ridicat, iar din aceasta cauza, apelam la dumneavoastra membrii pescari ai A.J.V.P.S. Mures, si va rugam sa ne anuntati fara ezitare la orice act de braconaj depistat. Numere de telefon la care se pot face sesizari, gasiti la sfarsitul “Regulamentului propriu privind practicarea pescuitului”. (http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php)

 

 


 

 

SPRE STIINTA PESCARILOR !

 

 

 

Astazi la data de 16.03.2020 s-au ridicat interdictiile de a practica pescuitul in zonele de protectie stabilite prin Ordinul de Prohibitie nr. 43/310/2020.

Zonele de refacere biologica raman interzise tot timpul anului.

Zonele de refacere biologica sunt urmatoarele:

1. Râul Mureș aval de podul Sălard – 1000m;

2. Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – pod Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod);

3. Râul Mureș în zona localității Petelea - la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);

4. Râul Mureș în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);

5. Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;

6. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;

7. Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

8. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);

9. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

 

Va rugam sa acordati o atentie sporita la speciile de pesti, dimensiunea lor, cantitatea, pastrarea lor in conditii optime si respectarea regulamentului propriu.

REAMINTIRE: conform Ordinului de Prohibitie 2020 incepand cu data de 23.03.2020 si pana in 02.06.2020 este interzisa retinerea salau-lui si bibanu-lui !

Va dorim relaxare placuta si fire intinse.

 

 

 


 

 

 

COMUNICAT PROHIBIȚIE 2020 !

 

Referitor la condițiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în anul 2020 pe zonele de pescuit contractate de AJVPS Mureș:

La data de 04.03.2020 s-a publicat în Monitorul Oficial Partea I sub Nr.179 ORDINUL privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii. În urma intrării în vigoare acestui ordin, vă prezentăm zonele de protecție (interzise până la data de 15 Martie 2020 și în perioada 1 Noiembrie 2020-15 Martie 2021) și zonele de refacere biologică interzise tot timpul anului:

 

Zonele de protecție 04.03.-15.03.2020 + 1 Noiembrie 2020-15 Martie 2021:

1.    500 m amonte și aval de podurile care au cel puțin un picior de sprijin în albia cursurilor de apă;

2.    150 m amonte și aval de podurile care traversează Râul Mureș (toate podurile);

3.    Râul Mureș în zona localității Vălenii de Mureș de la podul pietonal de trecere peste Mureș – 300m amonte și 200m aval;

4.    Râul Mures în dreptul localității Brâncovenești la baraj – 300m amonte și 200m aval;

5.    Râul Mureș în zona localității Chinari, la terenul de fotbal – 500m (250m amonte și aval de la curbă);

6.    Râul Mureș în zona localității Cristești (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată;

7.    Râul Mureș în zona localității Cristești de la canalul de scurgere a fabricii de bere Heineken – 200m amonte;

8.    Râul Mureș în zona localității Morești de la prag cascadă în aval până la podul de inele –  2900m;

9.    Râul Mureș în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod);

10.           Râul Mureș în zona Chețani – 1600m (curbă amonte Chețani câte 800m amonte și aval față de curbă);

 

Zonele de refacere biologică, tot timpul anului:

1.     Râul Mureș aval de podul Sălard – 1000m;

2.     Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – pod Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod);

3.     Râul Mureș în zona localității Petelea -  la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);

4.     Râul Mureș în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);

5.     Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop  de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;

6.     Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;

7.     Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

8.     Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);

9.     Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

 

Conform O.U.G. 23/2008 Art. 59 lit. f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1000 lei + reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 zile a permisului de pescuit.

 

 

 


 

 

INFORMARE ACTIUNE DE POPULARE

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 24.02.2020 organizeaza o actiune de populare cu peste din specia Platica (Abramis brama) si Rosioara (Scardinius erythrophthalmus) pe raul Mures si Tarnava Mica.

Cantitatea totala va fi de aproximativ 1400 kg. (1,4 t.) si se vor deversa in urmatoarele locatii: raul Mures in zona orasului Tg. Mures + Ludus si pe r. Tarnava Mica in apropierea localitatii Tarnaveni.

In scopul protejarii si eficientizarii actiunii se vor institui interdictii de a practica pescuitul in zonele unde se vor efectua deversarile pe o perioada de 7 zile.


 


 

 

INFORMARE ACTIUNE DE POPULARE CU PESTE

 

A.J.V.P.S. Mures va desfasura o actiune de populare cu peste din specia Crap (Cyprinus carpio) in raul Mures, in zonele: Tg. Mures sub podul mare (cart. Unirii) si in zona Lechinta.

Cantitatea totala deversata in cele doua zone va fi aproximativ de 1 300 kg.

Exemplarele de Crap sunt cu greutatea intre 1-1,5 kg/exemplar.

In zonele populate se vor institui interdictii de a practica pescuitul pe o perioada de 7 zile (21.02. - 28.02.2020).

 

 

 


 

SPRE STIINTA MEMBRILOR PESCARI

 

In urma actiunii pentru capturarea exemplarelor de Scobar desfasurate in zilele 01.02.2020 - 02.02.2020, A.J.V.P.S. Mures a reusit sa predea societatii cu care colaboreaza in acest experiment, un numar de 65 Scobari cu dimensiunile intre 21 - 33 cm.

Scopul acestui experiment este inmultirea artificiala intr-un mediu supravegheat si controlat.

Aceasta actiune s-a realizat cu ajutorul pescarilor voluntari, care s-au adunat intr-un numar semnificativ. Sambata in data de 01.02.2020 au participat 15 pescari, iar Duminica in 02.02.2020 au participat 24 pescari.

Le transmitem multumiri calduroase si le aducem la cunostinta ca Scobarii au ajuns cu bine la destinatie. Speram ca acest efort depus de cei implicati sa dea rezultate incantatoare.

 

 


 

 

COMUNICAT !!!

 

A.J.V.P.S. Mures deruleaza actiunea pentru capturarea exemplarelor reproducatoare din specia Scobar (Chondrostoma Nasus) la data de 01.02.2020, in zona Gheja in aproprierea podului CFR.

Procedura in sine se va desfasura prin metode normale de pescuit recreativ, efectuat de aproximativ 15-20 membrii pescari voluntari, si numai sub observatia directa a angajatilor A.J.V.P.S. Mures !!!

Aceasta actiune are ca scop capturarea unor exemplare din specia Scobar pentru a incerca inmultirea acestora intr-un mediu controlat.

Mentionam ca aceasta actiune este aprobata si sprijinita de A.N.P.A. prin adresa nr. 1789/11.10.2019.

Lista persoanelor inscrise pentru a ne ajuta sunt urmatoarele:

Nr. crt.

NUME PRENUME

1.

ADORJANY ATTILA

2.

BARABAS CSABA

3.

BOKOR BARNI

4.

BOLDI MIRCEA

5.

CASVAN CRISTI

6.

GABUC PISTA

7.

GROZA IOAN

8.

HADAREAN ANANIE

9.

KUTASI ZSOLT

10.

LONDONEZ LOTI

11.

MAIER GHEORGHE

12.

MIHALY ROBERT

13.

MOCANU PETRE

14.

ROBA IOAN

15.

RUSU DORIN

16.

STROE NICOLAE

17.

VASARHELYI ZOLTAN

18.

ZILBERGERVIIG LEON

19.

ZUGA NICU


 

 


 

INFORMARE CU PRIVIRE LA INCEPEREA ACTIVITATII LA CASIERIILE EXTERNE DIN ANUL 2020

 

 1. 1.     Casieria sediului principal:
  1. a.     Adresa: Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23, Targu Mures;
  2. b.     Orar: Incepand din 03.01.2020 de Luni – Vineri 08:00-15:00.

 

 1. 2.     Casieria Reghin 1 (sediu):
  1. a.     Adresa: Str. Mihai Viteazu nr. 13A ap.2, Reghin;
  2. b.     Orar: Incepand din 07.01.2020 Marti si Joi 08:00-14:00 / 16:00-18:00.

 

 1. 3.     Casieria Reghin 2 (magazin):
  1. a.     Adresa: Str. Scolii nr. 1 ap. 18, Reghin (vis-à-vis de Biserica Saseasca);
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-18:00; Sambata 9:00-14:00.

 

 1. 4.     Casieria Ludus:
  1. a.     Adresa: Bld. 1 Decembrie 1918, Ludus la magazinul de articole sportive (vis-à-vis de Lidl);
  2. b.     Orar: Incepand din 01.02.2020 de Luni – Vineri 12:00-13:00.

 

 1. 5.     Casieria Tarnaveni (magazin):
  1. a.     Adresa: Str. Republicii nr. 87, Tarnaveni la magazinul de articole sportive.
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 12:00-13:00.

 

 1. 6.     Casieria Sangeorgiu de Padure:
  1. a.     Adresa: Str. Petofi Sandor nr. 117, Sg. de Padure;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-12:00.

 

 1. 7.     Casieria Sovata:
  1. a.     Adresa: Cartierul Petofi Sandor bloc G1 la parter-magazinul “I.F.PAL ILDIKO”, Sovata;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Sambata 09:00-12:00.

 

 1. 8.     Casieria Iernut:
  1. a.     Adresa: 1 Decembrie 1918 nr. 16, Iernut;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-17:00 / Sambata 09:00-13:00.

 


 

COMUNICAT !

REFERITOR LA MASURILE LA CARE SA ANGAJAT A.B.A. MURES IN DATA DE 10.12.2019

 

ABA Mures va face demersurile necesare pentru finantarea lucrarilor cuprinse in studiul de fezabilitate “Cresterea gradului de conservare a biodiversitatii în valea Nirajului si al Tarnavei Mici prin masuri de management adecvate si refacerea ecosistemelor degradate" aprobat de catre ANAR Bucuresti.

 

 

 

COMUNICAT !!!    

 

În urma discuțiilor avute de conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș și a Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș s-au stabilit o serie de acțiuni comune care să ducă la prevenirea producerii unor evenimente nedorite ca urmare a exploatării Barajului de Priză nr. 1 (barajul vechi) din Tg. – Mureș, având în vedere folosințele complexe pe care le satisface acest obiectiv, în primul rând asigurarea necesarului de apă brută pentru populație și activitățile economice.

 

Astfel s-a convenit, de comun acord, să intensificăm activitățile de informare și comunicare reciprocă, precum și acțiunile tehnice care să ducă la o mai bună protejare a habitatelor acvatice și asigurarea, în continuare în condiții optime, a apei brute pentru populație.

 

Administrația Bazinală de Apă Mureș s-a angajat ca în anul 2020 să decolmateze brațul mort al râului Mureș, din amonte de Barajul de priză nr. 1. Împreună cu specialiștii de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș vom adopta o soluție de barare (închidere) provizorie a brațului mort al râului Mureș, pe perioada manevrelor necesare de scădere a nivelului râului Mureș. Pe termen mediu avem în vedere lucrări pe râurile Târnava Mică și Niraj care includ scări de migrare a peștilor.

 

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș nu va popula râul Mureș, în secțiunea amonte baraj, numai după efectuarea lucrărilor hidrotehnice de decolmatare. Administrația Bazinală de Apă Mureș va sprijini acțiunile de refacere/regenare a faunei acvatice din râul Mureș.

 

  Director A.B.A. Mures,                          Vicepreședinte A.J.V.P.S. Mureș

  ing. Luminița – Maria Zăhan             Gherman Sandor

 

 


 

 

 

IN ATENTIA PESCARILOR DIN JUD. MURES !

 

     Referitor la “Regulamentul propriu de practicare a pescuitului recreativ sportiv in anul 2020”

 

A.J.V.P.S. Mures aduce la cunostinta pescarilor, zonele de protectie a resursei acvatice vii pe timp de iarna si interzise tot timpul anului, care vor intra in vigoare odata cu 01 IANUARIE 2020.

 

Zonele adaugate in regulamentul pentru anul 2020 au fost dezbatute si stabilite impreuna cu delegatii membrilor pescari in cadrul sedintei din data de 23.09.2019, desfasurata la sediul A.J.V.P.S. Mures din Tg. Mures. Aceste zone mentionate anterior vor fi incluse in Ordinul de prohibitie pe anul 2020, si se vor prezenta in forma urmatoare:

 

Zone de protectie pe timp de iarna:

 1. Râul Mureș, în zona Vălenii de Mureș, de la podul pietonal de trecere peste R.Mureș – 300m amonte și 200m aval;
 2. Râul Mureș, în zona Brâncovenești la baraj – 300m amonte și 200m aval;
 3. Râul Mureș, în zona localității Chinari „la terenul de fotbal” – 500m (250m amonte și aval față de curbă);
 4. Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) în aval de la țeava de gaz – 1400m;
 5. Râul Mureș, în zona Cristești de la canalul de scurgere a fabricii de bere Heineken – 200m amonte;
 6. Râul Mureș, în zona localității Morești de la prag cascadă în aval până la podul de inele –  2900m;
 7. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul CFR – 500m amonte și aval;
 8. Râul Mureș, în zona Chețani – 1600m (curbă amonte Chețani câte 800m amonte și aval față de curbă).

 

Zone de refacere biologica, interzise tot timpul anului:

 1. Râul Mureș, amonte de podul rutier Sălard – 1000m;
 2. Râul Mureș în zona localității Gălăoaia la podul Borzia – 300m amonte și 300m aval;
 3. Râul Mureș, în zona localității Petelea la ”curbă” – 250m amonte și 450m aval;
 4. Râul Mureș, în zona localității Chinari la țeava de gaz – 400m amonte și 200m aval;
 5. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (limita amonte de 300m are ca reper primul plop de la vărsarea pârâului Cotuș);
 6. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză 1 – 500m aval până la canalul de scurgere;
 7. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș la baraj Priza 2 “Ady” – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);
 8. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului Cușmed);
 9. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure, în aval de podul de cale ferată – 200m.

 

 

 


 

COMUNICAT

 

     CONFORM ORDINULUI DE PROHIBITIE NR. 54/15.01.2019 M.A.D.R. ART. 3 ALIN. 1) SI 2), INCEPAND CU 01 NOIEMBRIE 2019 INTRA IN VIGOARE ZONELE DE PROTECTIE PENTRU RESURSELE ACVATICE VII (ZONELE DE IARNA !), DE ASEMENEA SE DECLARA ZONE DE PROTECTIE 500m AMONTE SI AVAL DE PODURILE CARE AU CEL PUTIN  UN PICIOR DE SPRIJIN IN ALBIA MINORA A CURSURILOR DE APA + 150m AMONTE SI AVAL DE PODURILE CARE TRAVERSEAZA RAUL MURES!

 

     SANCTIUNILE SI CONTRAVENTILE REZULTATE DIN INCALCAREA ORDINULUI MAI SUS MENTIONAT SUNT:

O.U.G. 23/2008 ART. 59Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:”

LIT. F)pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie; “

 

ZONELE DE PROTECTIE PE TIMP DE IARNA A A.J.V.P.S. MURES SUNT URMATOARELE:

 

 1. Râul Mureș,  în zona localității Chinari – 500m (250m amonte și aval față de curbă)  „la terenul de fotbal”.
 2. Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată.
 3. Râul Mureș, în zona localității Morești – 1300m de la podul rutier, în aval până la podul de inele.
 4. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod)

 

Restul zonelor de protectie se pot accesa pe site-ul AJVPS Mures:

http://www.ajvpsmures.ro/zonele-interzise.php

 

 

 


 

ANUNT !!!

 

A.J.V.P.S. Mures intentioneaza sa imbunatateasca "Regulamentul propriu de practicare a pescuitului pe apele contractate ale asociatiei", cu aplicare din anul 2020.

In aceasta privinta, daca exista membrii doritori sa se implice, va rugam sa transmiteti pe email (ajvpsmures@yahoo.com), orice propunere/sugestie care considerati ca ar ajuta la bunul mers al lucrurilor in activitatea de pescuit.

Termen de transmitere - 10.09.2019
Regulamentul actual il gasiti pe urmatorul link: http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php

 

Cu stima,

A.J.V.P.S. Mures


 

 

 


ANUNT !

 

 

 

A.J.V.P.S. Mures convoaca adunarea generala a grupei de pescari Sangiorgiu de Padure + Sovata, in data de 12.06.2019 la magazinul de pescuit de pe str. Petofi Sandor nr. 117, Sangiorgiu de Padure cu incepere de ora 17:00.

 

In cazul in care prezenta va fi nestatutara, sedinta se amana pe data de 21.06.2019 in acelasi loc si de la aceeasi ora.

 

Ordine de zi: – Alegerea sefului de grupa, loctiitor si gospodar.

 

 

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT !

 

A.J.V.P.S. Mures se alatura actiunii organizate de Radio Targu Mures cu privire la initiativa de curatenie a malului Raului Mures, DUMINICA 14.04.2019, ora 11:00 la “7 plopi – zona Gokart”.

Facem apel la toti membrii asociatiei care doresc sa se ofere voluntari sa ajute pentru un mediu cat mai curat si conditii de practicare a activitatii de pescuit si recreere a timpului liber in cele mai civilizate conditii. Tot necesarul ce tine de manusi, saci, barci si transportul gunoiului este asigurat.

Va asteptam in numar cat mai mare !!!

 

 

 

ANUNT IMPORTANT !

 

CONCURSUL DE PESCUIT "LA FEEDER" PROGRAMAT PENTRU DATA DE 05.-07.04.2019 SE AMANA PENTRU O DATA ULTERIOARA (necunoscuta deocamdata), DIN MOTIVE DIN LIPSA DE PARTICIPANTI.

NE PARE RAU PENTRU EVENTUALELE INCOVENIENTE CREATE.

 

 

 

 

COMUNICAT

Referitor la concursul de pescuit “la feeder” din data de 5-7.04.2019

 

Acest tip de concurs este o premieră la nivel de asociație și scopul lui este de a creea condiții optime de socializare și, nu în ultimul rând, de a dezvolta spiritul competițional.

 

Asociația are ca obiectiv, prin statut, să organizeze și să dezvolte activități competiționale, și astfel, cu acest concurs vine în întâmpinarea pescarilor doritori să participe în aria competițională, pe stilul de pescuit “la feeder”.

 

Sperăm că acest prim concurs va avea continuitate și în următorii ani, asigurat de pescari entuziaști. Acest concurs va avea ca rezultat desemnarea celui mai bun pescar “de feeder” al A.J.V.P.S. Mureș în anul 2019.

 

Finalitatea este participarea, din partea A.J.V.P.S. Mureș, la Campionatul AGVPS din România “la feeder”. Prin urmare, 3 competitori vor fi sprijiniți de către asociație pentru reprezentarea la nivelul Campionatului AGVPS “la feeder”. Selecția se va face în funcție de rezultatele obținute la concursul local, dar și în funcție de disponibilitatea concurenților de a participa la etapele de la nivelul AGVPS din România.

 

 

Mai multe detalii despre regulament și desfășurarea competiției, găsiți mai jos. 

Vă dorim fir intins!

 

 

 

 

 

Desfășurarea programului la competiția din 5-6-7.04.2019 pe lacul Bezid:


1.      Vineri 05.04.2019 – zi de antrenament între orele 08:00-15:00, prezență obligatorie;


 

2.      Sâmbătă 06.04.2019Manșa I:

-          Ora 07:30 ședință tehnică și tregerea la sorți pentru stabilirea standurilor;

-          Ora 08:30 intrarea în standuri, începerea perioadei de pregătire (primul semnal/fluier);

-          Ora 09:50 start nădirea grea (al doilea semnal/fluier);

-          Ora 10:00 start manșa I (al treilea semnal/fluier);

-          Ora 14:55 ultimele 5 minute (al patrulea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 final manșa I (al cincilea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 – 15:30 cântărirea și eliberarea capturilor.


 

3.      Duminică 07.04.2019 Manșa II:

-          Ora 07:30 ședință tehnică și tregerea la sorți pentru stabilirea standurilor;

-          Ora 08:30 intrarea în standuri, începerea perioadei de pregătire (primul semnal/fluier);

-          Ora 09:50 start nădirea grea (al doilea semnal/fluier);

-          Ora 10:00 start manșa II (al treilea semnal/fluier);

-          Ora 14:55 ultimele 5 minute (al patrulea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 final manșa II (al cincilea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 – 15:30 cântărirea și eliberarea capturilor.

-          Ora 15:30 – 16:30 premierea participanților.

 

 

 

 

REGULAMENT

 

pentru concursul de pescuit “la feeder” din cadrul A.J.V.P.S. Mures organizat in data de 5-7.04.2019 pe lacul Bezid

 

 

 

          Art.1. Perioada de pregătire are o durată de maximum 90 minute, începând de la primul semnal care permite intrarea în standuri.

 

          Art.2. Cantitatea  totală de nadă umectată, sitată şi nepresată, incluzând aditivii şi celelalte componente (pământ, argilă, pietriş, porumb, orz, ovăz, secară, semințe de cânepă, etc.) dar fără nadă vie, este limitată la maximum 12 litri / manşă. Este interzisă folosirea oricărui tip de pelete ori pastă.

 

          Art.3. Cantitatea totală de nadă vie este limitată la 2,5 litri / manșă. Din această cantitate putem avea:

-         maxim 1/2 litri râme (acestea trebuiesc prezentate întregi, nu este permisă prezentarea râmelor gata tocate);

-         maxim 1/2 litri larve (fui și/sau larve de libelulă), iar această cantitate poate include un MAXIM de 1/4 larve de cârlig (libelulă).

 

          Art.4. Perioada nădirii grele are o durată de 10 minute şi precede începerea propriu-zisă a concursului. În timpul nădirii grele este permisă doar folosirea coșulețelor, sunt interzise oricare alte forme de nădire (din mână, catapultă, praștie, etc.).

 

          Art.5. Lungimea lansetelor este limitată la maxim 4.50m (15 ft). Un concurent poate avea pregătite câte lansete dorește, dar poate pescui doar cu o singură lansetă. Este interzisă pregătirea lansetelor de rezervă cu cârligele gata armate cu momeală sau coșulețele încărcate cu nadă.

 

          Art.6. Pescuitul este permis doar prin operațiunea de lansare. Pick-up-ul trebuie deschis și trebuie să plece spire de pe mulinetă în momentul lansării. Este interzisă lansarea cu pick-up-ul deschis și degetul pe tambur sau firul în clips (adică să nu permită desfășurarea firului). Toți participanții la competiție au obligația să păstreze peștii capturați in juvelnic. Lungimea minimă admisă a juvelnicului este de 2m. Este interzisă folosirea juvelnicelor din sârmă sau metal.

 

          Art.7. Struna și montura: Struna este firul rămas de sub coșulețul cu nadă până la cârligul propriu zis. Acesta trebuie sa aibă o lungime minimă de 50cm. Este interzisă îngreunarea “strunei” cu orice mijloace (plumb, agrafă simplă, agrafă rapidă, etc.). Coșulețul trebuie să culiseze liber pe toată lungimea firului (spre vârful lansetei). Este interzisă folosirea oricărui tip de opritor (ex: opritor siliconic), între coșuleț și vârful lansetei. Este permisă folosirea înaintașului, dar nodul acestuia nu trebuie să perturbe libera culisare a coșulețului.

 

          Art.8. Momelile folosite la cârlig nu pot fi atașate la cârlig ci trebuiesc înțepate în cârlig. Momelile precum paine, pastă, pelete, boilies, biluțe de nadă sau momeli pastă, etc. sunt strict interzise.

 

          Art.9. Mărimea maximă a coșulețelor de nadă este de 7cm lungime și 5cm lățime. Coșulețele folosite în competiție sunt doar cele cilindrice (exceptând forma plumbajului acestora). Este interzisă modificarea formei coșulețelor (turtire sau orice altă modificare). Greutatea minimă a unui coșuleț ce poate fi folosit este de 15 gr. (n.n plumbajul 15 g). Coșulețul de nădire trebuie să respecte greutatea minimă admisă (n.n nu pot fi folosite pentru nădirea grea coșulețe fără lest).

 

          Art.10. Durata unei manșe este de 5 ore. În cazul în care apare situația întreruperii forțate din cauze naturale (ploi puternice, fulgere, furtuni, vânt puternic, etc.), juriul poate valida manșa numai dacă aceasta a durat cel puțin 2 ore.

 

          Reguli de comportament în timpul competiției:

 

 1. După tragerea la sorți și deplasarea în stand, se poate descărca echipamentul și se depozitează în afara standului.
 2. Este interzis orice tip de pregătire a echipamentului înainte de primul semnalul primit de la organizatori pentru intrarea în standuri.
 3. În perioada de pregătire, paticipanții nu au voie să părăsească standul.
 4. În timpul alocat pregătirii, pescarii pot sonda apă folosind PLUMB (este interzisă folosirea coșulețelor pentru a sonda, în timpul de pregătire) și pot băga juvelnicul în apă.

    5.Este obligatoriu să prezentați comportament respectuos față de colegii participanți si față de natură, în caz contrar riscați sa fiți descalificați pe loc.

 

 

 

 

 

ANUNT !!!

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI DIN GRUPA TG. MURES (pescarii care au achitat cotizatia la casieria din Tg. Mures), AJVPS MURES CONVOACA ADUNAREA GENERALA A GRUPEI DE PESCARI TG. MURES PENTRU DATA DE 27.03.2019 LA SEDIUL DE PE BLD. 1 DECEMBRIE 1918 NR. 23, TG. MURES DE LA ORA 17:00.

DACA PREZENTA NU VA FI STATUTARA, SEDINTA SE REPROGRAMEAZA PENTRU DATA DE 02.04.2019 LA CASA DE CULTURA A SINDICATELOR MURES DE LA ACEEASI ORA. (17:00)

 

 

 

 

 

ANUNT CONCURS PENTRU MEMBRII A.J.V.P.S. MS IN DATA DE 5-6-7 Aprilie 2019

 

A.J.V.P.S Mures intentioneaza sa organizeze concurs de pescuit pentru seniori/adulti "la feeder" pe data de 5-6-7.04.2019 pe lacul Bezid.

Desfasurare:

  1. 05.04.2019 - zi de antrenament (5h);

  2. 06.04.2019 - mansa I (5h);

  3. 07.04.2019 - mansa II (5h).

Conditii de participare: cotizatia achitata pe anul in curs + o posibila taxa de participare (15/20 lei).

Regulamentul concursului il vom comunica in viitorul apropiat.

Concursul se va desfasura doar in cazul in care se inscriu cel putin 10 membrii participanti, maxim 30.

Inscrierile se fac pe email: ajvpsmures@yahoo.com, pana la data de 29.03.2019 trimitand o cerere de inscriere + copie dupa CI + nr. de telefon.

 

 

 

 

 

COMUNICAT


       Referitor la conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in anul 2019 pe apele contractate de AJVPS Mures:

 

La data de 04.02.2019 s-a publicat in Monitorul Oficial Ordinul nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor si a zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii. In urma acestui ordin, va prezentam zonele interzise pe timpul iernii (pana la 15 Martie 2019 si in perioada 1 Noiembrie-31 Decembrie 2019) si zonele interzise tot timpul anului:

Zonele de protectie 04.02.-15.03.2019 / 1 Noiembrie-31 Decembrie:

 1. 1.   500 m amonte si aval de podurile care au cel putin un picior de sprijin in albia cursurilor de apa;
 2. 2.   150 m amonte si aval de podurile care traverseaza Raul Mures (toate podurile);
 3. 3.   Pârâul Răstolița*, de la gura tunelului de la baraj aval până la gura de vărsare (zonă de reproducere Lostriță);
 4. 4.   Râul Mureș,  în zona localității Chinari – 500m (250m amonte și aval față de curbă)  „la terenul de fotbal”;
 5. 5.   Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată;
 6. 6.   Râul Mureș, în zona localității Morești – 1300m de la podul rutier, în aval până la podul de inele;
 7. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod).

Zonele de refacere biologica, interzise tot timpul anului:

 1. 1.    Râul Mureș între localitățile Sălard și Andreneasa - aprox. 5.000 m (între pod Sălard și punte Andreneasa) - zonă de protecție Lostriță / Parcul Natural Defileul Mureșului;
 2. 2.    Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – podul Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod) - zonă de protecție Lostriță;
 3. 3.    Râul Mureș, în zona localității Petelea -  la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);
 4. 4.    Râul Mureș, în zona localității Glodeni – la țeava de gaz – 400m (200 m amonte și aval față de țeavă);
 5. 5.    Râul Mureș, în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);
 6. 6.    Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză 1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop  de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;
 7. 7.    Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză 1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;
 8. 8.    Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);
 9. 9.    Râul Mureș, în zona localității Morești, "Sub pădure"– amonte pod rutier 1 250m;
 10. 10.           Paraul Niraj, in zona localitatii Ungheni, de la gura de varsare in Raul Mures amonte pana la pod CFR (1 000m aproximativ)
 11. 11.           Râul Mureș, în zona localității Cuci – 500m în aval de barajul termocentralei;
 12. Râul Mureș, in zona localitatii Chețani - 1.600 m (curbă amonte Chețani, câte 800 m amonte și aval fată de curbă)
 13. 13.           Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);
 14. 14.           Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

Pe langa conditiile mai sus mentionate va rugam sa luati la cunostinta si sa respectati intocmai “Regulamentul propriu de practicare pe pescuitului recreativ/sportiv” pentru anul 2019 al AJVPS Mures, postat pe site-ul oficial “ http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php “ si cu posibilitatea de descarcare in format PDF accesand linkul: http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 


 

REAMINTIRE SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

 

A.J.V.P.S. MURES INVITA TOTI MEMBRII COTIZANTI DIN TG. MURES LA SEDINTA DE MAINE DIN 15.11.2018 IN CLADIREA SINDICATELOR INCEPAND CU ORA 18:00, SALA 53.

SCOPUL ACESTEI SEDINTE ESTE COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

VA ASTEPTAM IN NUMAR CAT MAI MARE

 

 

 

 

 

REAMINTIRE SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

SEDINTA PROGRAMATA PENTRU DATA DE MAINE 07.11.2018 S-A AMANAT PE DATA DE 15.11.2018 IN CLADIREA SINDICATELOR INCEPAND CU ORA 18:00.

ORDINEA DE ZI:

1. COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

2. DIVERSE

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT IMPORTANT !!!

SEDINTA PROGRAMATA PE DATA DE 07.11.2018 DE LA SINDICAT, SE AMANA PE DATA DE 15.11.2018 DE LA ORA 18:00.

NE CEREM SCUZE PENTRU INCOVENIENTE.


 

 

 

 

ANUNT SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !

SEDINTA DE IERI DIN DATA DE 31.10.2018, SUSTINUTA LA SEDIUL AJVPS MURES A FOST NESTATUTARA.

SEDINTA SE AMANA PE DATA DE 07.11.2018 SI SE VA DESFASURA IN CLADIREA SINDICATULUI IN SALA NR. 53 DE LA ORA 18:00.

SUNT INVITATI TOTI MEMBRII COTIZANTI AI GRUPEI TG. MURES.

ORDINEA DE ZI ARE UN SINGUR PUNCT: COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

VA ASTEPTAM IN NUMAR CAT MAI MARE.

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

 

 

SEDINTA CU MEMBRII GRUPEI DE PESCARI DIN TG. MURES (5 000 aprox.) STABILITA PENTRU DATA DE 31.10.2018 SE VA TINE LA SEDIUL ASOCIATIEI DIN TG. MURES PE BLD. 1 DECEMBRIE 1918 NR. 23 LA ORA 17:00. IN CAZUL PREZENTEI NESTATUTARE, SEDINTA SE VA AMANA PE DATA DE 07.11.2018.

 

 

 

 

 

 

ANUNT SEDINTA !!!

A.J.V.P.S. MURES INVITA MEMBRII PESCARI DIN ZONA ORASULUI TARGU MURES LA SEDINTA GRUPEI DE PESCARI DIN TG. MURES PE DATA DE 31.10.2018 CU AMANARE PE DATA DE 07.11.2018 (IN CAZUL PREZENTEI NESTATUTARE) !!!

SCOPUL ACESTEI SEDINTE ESTE COMPLETAREA LOCURILOR  VACANTE DIN RANDUL REPREZENTANTILOR GRUPEI DE PESCARI DIN TARGU MURES.

LOCUL DE DESFASURARE A SEDINTEI IL VOM COMUNICA IN ZILELE URMATOARE.

 

 

 

 

ANUNT-CONCURS 07.10.2018

     A.J.V.P.S. MURES AMANA PENTRU DATA DE 14.10.2018 CONCURSUL STABILIT SA SE DESFASOARE LA DATA DE 07.10.2018 PE LACUL DE ACUMULARE BEZID, DIN MOTIVE DE LIPSA DE PARTICIPANTI. TERMENUL DE INSCRIERE SE PRELUNGESTE PANA JOI IN 11.10.2018 CU CONFIRMARE OBLIGATORIE PANA VINERI IN 12.10.2018 LA ORA 14:00.

 

 

 

 

ANUNT REFERITOR LA REZOLVAREA CAZULUI DL.LUI HAVLIN IULIU

     IN URMA SEDINTEI DE CONSILIU DIN DATA DE 03.10.2018, DL. HAVLIN IULIU A FOST SANCTIONAT CONFORM STATUTULUI AJVPS MURES CU AVERTISMENT SCRIS (pierderea dreptului de a ocupa functii in conducerea AJVPS Mures timp de 5 ani) PENTRU FAPTELE SAVARSITE IN LUNA OCTOMBRIE ANULUI 2017.

 

 

 

 

REGULAMENT

CONCURS DE PESCUIT SPORTIV STATIONAR

 

Data: 07.10.2018

Organizator: AJVPS MURES

Locul de desfasurare : Lacul de acumulare BEZID

 

Locuri disponibile: 35

Orarul de desfasurare: 08:00 – 15:00 (de la intrarea in standuri – sfarsit concurs)

 

Intalnirea participantilor pe baraj:

 1. Prezenta, sedinta tehnica, tragerea la sorti a standurilor si deplasarea concurentilor catre standuri: 07:30 – 08:00;
 2. Intrarea in standuri: 08:00 – 08:30 (primul semnal sonor);
 3. Pregatirea concurentilor pentru concurs: 08:30 – 09.50 (80 minute);
 4. Nadirea grea: 09:50 – 10:00 (al doilea semnal sonor, 10 minute);
 5. Inceperea concursului: 10:00  (al treilea semnal sonor);
 6. Ultimele 5 minute: 14:55 (al patrulea semnal sonor);
 7. Finalul concursului: 15:00 (al cincilea semnal sonor);
 8. Cantarirea capturilor si intocmirea clasamentului;
 9. Festivitatea de premiere.

 

TRAGEREA LA SORTI A STANDURILOR

 

     Tragerea la sorti a standurilor se va efectua in doua etape: I. Prima etapa o constituie stabilirea prin tragere la sorti a ordinii in care concurentii vor extrage standul in care urmeaza sa pescuiasca; II. In etapa a doua se extrage standul dupa ordinea stabilita in prima etapa. 

 

REGULILE PESCUITULUI / ECHIPAMENTUL DE PESCUIT FOLOSIT IN CONCURS

 

     Concurentii vor utiliza maxim o scula de pescuit (lanseta match, rubesiana, bolognesa, vargă), prevazut cu un singur carlig si o pluta (pescarul poate pastra in stand mai multe scule de pescuit insa va utiliza doar una dintre ele).

     Nadirea grea se va efectua doar prin utilizarea metodelor specifice pescuitului stationar si anume: prastie, cupa de nadire sau aruncare din mana.

     Nadirea usoara (de intretinere) este permisa numai cu bulgari de nada ce se poate cuprinde si forma intr-o singura mana, fara a folosi alte parti ale corpului sau marginile sau fundul bacului in care se tine nada.

     Este interzisa primirea de nada si momeli dupa efectuarea verificarii nadei.

     Pentru protejarea pestilor capturati concurentii vor folosi minciog si juvelnic din materiale textile.

     Concurentul nu are voie sa pescuiasca din apa, toate operatiunile aferente pescuitului (aruncat, nadit, intepat si recuperat pestele) vor fi efectuate de pe mal.

     Toate operatiunile din stand legate strict de pescuit (aruncat, recuperat, luarea pestelui in minciog, nadit, preparare nada, etc.) vor fi efectuate doar de catre concurent, nefiind permis ajutorul din partea unei alte persoane. Fiecare concurent va avea dreptul sa utilizeze maxim 20 litri de nada si 2.5 litri momeala vie.

     Fiecare concurent este obligat sa pescuiasca doar in dreptul standului sau.

     Parasirea standului nemotivat şi fara aprobare din partea arbitrilor este interzisa.

     Sunt interzise cu desavarsire: comportamentul nesportiv, injuriile la adresa concurentilor sau arbitrilor sau orice fel de atitudine ostila si nepotrivita.

     Incalcarea acestor interdictii va duce la excluderea din concurs al concurentului.

     Este interzis consumul de bauturi alcoolice in timpul concursului.

 

CANTARIREA CAPTURILOR SI STABILIREA CLASAMENTULUI

 

     Vor fi luate în calcul la cantarire toate speciile de pesti. 

     Toti pestii vor fi eliberati dupa cantarire.

     Pestii morti nu se vor cantari.

     Pe baza greutatii totale a pestilor capturati va fi stabilit clasamentul final; in caz de egalitate departajarea se va face in functie de numarul pestilor capturati, in favoarea concurentului cu un numar mai mic de pesti (o medie mai mare a greutatii pestilor).

     Se va acorda un premiu suplimentar pentru cea mai mare captura.


 

 

 

 

ANUNT CONCURS PESCUIT STATIONAR PENTRU MEMBRII

A.J.V.P.S. MURES IN DATA DE 07.10.2018

 

       A.J.V.P.S. MURES ORGANIZEAZA CONCURS DE PESCUIT STATIONAR PE LACUL BEZID IN DATA DE 07.10.2018.

  CONDITIILE DE INSCRIERE SUNT:

   1. TAXA DE PARTICIPARE 50 lei (Se achita cand se face prezenta in dimineata concursului);

   2. VARSTA MINIMA IMPLINITA 18 ANI;

   3. COTIZATIA ACHITATA PE ANUL 2018;

   4. TERMEN DE INSCRIERE PANA LA DATA DE 04.10.2018, ORA 16:00 CU CONFIRMARE OBLIGATORIE PANA LA DATA DE 05.10.2018 ORA 14:00;

   5. LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE PT. INSCRIERE ESTE DE 35 CONCURENTI (In cazul in care se ocupa toate locurile, se incepe o lista de asteptare pentru completare, in cazul persoanelor care nu confirma prezenta in termenul mentionat mai sus);

   6. INSCRIERILE SE FAC LA CASIERIA ASOCIATIEI DE PE BLD. 1 DEC. 1918 NR. 23 TG. MURES, PE EMAIL: ajvpsmures@yahoo.com SAU LA TEL: 0265 267 621.

       PREMIILE SE VOR DA IN FORMA DE BANI SI SE VOR STABILI IN  FUNCTIE DE PARTICIPANTI (40% Locul I; 30% Locul II; 20% Locul III; 10% Cea mai mare captura).

      REGULAMENTUL CONCURSULUI IL VOM POSTA ULTERIOR.

 

 

 

REVENIRE INFORMATII

CONCURS STATIONAR TINERET

29.09.2018

 

       LOCUL DESFASURARII CONCURSULUI VA FI IN “DELTA DIN GLODENI”, CU PLECARE DIN FATA SEDIULUI A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DEC. 1918 NR. 23, TG. MURES IN 29.09.2018 LA ORA 09:00. (In cazul in care vremea nu va fi favorabila, concursul se va amana in data de 30.09.2018 cu plecare tot din fata sediului A.J.V.P.S. Mures, ora 09:00)

       ECHIPAMENTUL SI MOMEALA SE PUNE LA DISPOZITIA CONCURENTILOR DE CATRE ORGANIZATORI.

       CONDITIILE DE PARTICIPARE SI REGULAMENTUL SUNT ANEXATE PREZENTEI.

 

ANEXA

REGULAMENT CONCURS 29.09.2018

PESCUIT STATIONAR  

Copii trebuie însoțiți de câte un supraveghetor care vor semna un acord de asumare a responsabilității totale în ceea ce privește siguranța copilului în timpul desfășurării competiției;

La ora 10.00 va începe concursul, se va desfășura în două manșe, prima fiind între orele 10.00 – 11.45 cu pauză de 30 min. reluându-se a doua manșă de la 12.15 – 14.00;

La sfârșitul fiecărei manșe, juriul evidențiează peștii prinși iar ulterior vor fi eliberați; La ora 14.30 va avea loc premierea participanților;

Se va utiliza un singur băț, cu un singur cârlig, oferit de organizator;

Nu este permisă intrarea participanților sau a adulților în apă;

Părinții/bunicii trebuie să supravegheze în permanență copii;

În caz de accident se vor anunța imediat organizatorii și cadrul medical (pe toată perioada desfășurării evenimentului vom avea un cadrul medical care va asista concurenții);

Nu sunt permise comportamente lipsite de sportivitate;

Nu este permisă aruncarea gunoaielor pe spațiul verde, sau în apă;

Nu există taxă de participare. Apă, cafea, mancare se va asigura de către organizatori pe toată perioada desfășurării concursului.

Această competiție este mai mult simbolică, de socializare și cu scopul de a  familiariza activitatea de pescuit în rândul tinerilor.

 

VICEPREȘEDINTE CU

PROBLEME DE PESCUIT

GHERMAN SANDOR


 

 

 

ANUNT REFERITOR LA CONCURSUL ORGANIZAT

IN DATA DE 29.09.2018


       Locurile pentru categoria 5 – 14 ani se reduc de la 30 la 20 de concurenti, iar restul de 10 locuri raman libere pentru inscrierea tinerilor cu varstele cuprinse intre 14 – 18 ani cu conditia sa fie membrii activi ai A.J.V.P.S. Mures. (cotizatia achitata pe anul 2018)

       In cazul in care nu se strang 10 concurenti la categoria 14 - 18 ani, locurile ramase libere vor trece la categoria 5 -14 ani.

       Cu restul informatiilor ce tin de locul/ora desfasurarii, regulament, etc. vom reveni saptamana viitoare.


 

 

 

 

 

ANUNT CONCURS PESCUIT !

 

       A.J.V.P.S. Mures organizeaza in data de 29.09.2018 pentru tinerii pescari pasionati cu varstele cuprinse intre 5 – 14 ani, concursul de pescuit stationar editia a II-a anul 2018.

       Inscrierile se fac la casieria asociatiei din Tg. Mures pe Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23, deschisa de Luni – Vineri orele 08:00 – 15:00 sau la tel. 0265 267 621 in limita numarului maxim de 30 concurenti. Participantii trebuie sa fie insotiti obligatoriu de cel putin 1 supraveghetor.

       Conditiile, regulamentul si locatia desfasurarii competitiei o vom comunica in 2-3 zile.

 

 

 

ANUNT SEDINTA DELEGATI PESCARI !

 

       A.J.V.P.S Mures convoaca sedinta cu delegatii pescari pentru data de 23.08.2018 ora 17:00 la sediul asociatiei pe Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23. Va asteptam.

 

 

 

 

 

COMUNICAT

11.07.2018

      IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI A.J.V.P.S. MURES !!!

      IN URMA UNOR ZVONURI PURTATE IN MEDIUL ONLINE CU PRIVIRE LA ZONELE INTERZISE, VA FACEM CUNOSCUT CA TOATE ZONELE DE PROTECTIE SI REFACERE BIOLOGICA APARUTE IN ORDINUL DE PROHIBITIE 2018 SUNT VALABILE SI SE SANCTIONEAZA CONFORM O.U.G 23/2008.

      MULTUMIM PENTRU INTELEGERE.

 

 

ACTIUNE DE ECOLOGIZARE A MALULUI RAULUI MURES

20.04.2018

 

     A.J.V.P.S. Mures se alatura initiativei organizate de Radio Targu Mures cu privire la actiunea de ecologizare a malului Raului Mures, DUMINICA 22.04.2018, ora 11:00 la 7 plopi - zona Gokart, si invita toti membrii asociatiei care vor sa se ofere voluntari sa ajute pentru un mediu cat mai curat si conditii de practicare a activitatii de pescuit in cele mai civilizate conditii. Manusi, saci, barci si masini pentru transportul gunoiului sunt asigurate.  Va asteptam !

 

 

ANUNT ADUNAREA GENERALA A PESCARILOR DIN TG. MURES

29.03.2018

 

      A.J.V.P.S. MUREŞ CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A PESCARILOR DIN ZONA TARGU MUREŞ PENTRU DATA DE 06.04.2018 ORA 18:00, LA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR MUREŞ.
      DACĂ PREZENŢA NU VA FI STATUTARĂ SE VA REPROGRAMA ADUNAREA GENERALĂ PENTRU DATA DE 13.04.2018 IN ACELAŞI LOC ŞI LA ACEIAŞI ORĂ.
      CONVOCAREA SE FACE PENTRU CONSTITUIREA GRUPEI AUTOGESTIONARE A PESCARILOR DIN ZONA TARGU MUREŞ, ALEGEREA ORGANIZATORULUI DE GRUPĂ, LOCŢIITORULUI ŞI A DELEGAŢIILOR PENTRU ADUNAREA GENERALĂ A A.J.V.P.S. MUREŞ.

 

 

ANUNT ADUNAREA GENERALA A PESCARILOR DIN REGHIN

29.03.2018

 

       A.J.V.P.S. MUREŞ CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A PESCARILOR DIN ZONA REGHIN PENTRU DATA DE 05.04.2018 ORA 17:00, LA CASA DE CULTURĂ ION NICOARĂ DIN REGHIN.
DACĂ PREZENŢA NU VA FI STATUTARĂ SE VA REPROGRAMA ADUNAREA GENERALĂ PENTRU DATA DE 12.04.2018 IN ACELAŞI LOC ŞI LA ACEIAŞI ORĂ.
      CONVOCAREA SE FACE PENTRU CONSTITUIREA GRUPEI AUTOGESTIONARE A PESCARILOR DIN ZONA REGHIN, ALEGEREA ORGANIZATORULUI DE GRUPĂ, LOCŢIITORULUI ŞI A DELEGAŢIILOR PENTRU ADUNAREA GENERALĂ A A.J.V.P.S. MUREŞ.

 

 

ANUNT SEDINTA MEMBRII PESCARI!

09.02.2018


     IN DATA DE 20.02.2018 ORA 18:00 SE ORGANIZEAZĂ ŞEDINŢA CU PRIVIRE LA PROBLEMELE PE LINIE DE PESCUIT. ŞEDINŢA SE VA DESFĂŞURA LA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR MUREŞ (str. Cuza Voda nr. 22) - ETAJUL 3, SALA 53 A! VĂ AŞTEPTĂM IN NUMĂR CAT MAI MARE.

 

 

ANUNT CASIERIE LUDUS

05.01.2018

 

     Spre stiinta pescariilor din zona Ludus, va comunicam ca punctul de incasare din orasul Ludus este inchis pana la data de 05.02.2018 ! (Pescarii care au achitata cotizatia in anul precedent pot practica pescuitul recreativ/sportiv pana la deschiderea punctului de incasare pentru cotizatiile in anul 2018).

 

Nr.

crt.

Grupa de pescari

DATA

ORA

LOCATIA

1.

Tg Mures

17.03.2021 si

24.017.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

2.

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

3.

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

4.

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

5.

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei, parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

6.

Sg.P.-Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabana lacul BEZID