Informatii membrii

Informatii membrii

 

IN ATENTIA PESCARILOR COTIZANTI !

 

Membrii pescari care au achitat cotizatia pentru anul 2021 la casieria din Tg. Mures si nu au primit permisul ANPA impreuna cu fisa de capturi la momentul achitarii cotizatiei, va rugam frumos sa reveniti la casierie pentru a va ridica permisul+fisa de capturi.

 

 

Membrii pescari care au achitat cotizatia pentrul anul 2021 la casieriile din teritoriu (Reghin, Iernut, Ludus, Tarnaveni, Sg. de Padure, Miercurea Nirajului si Sovata) avem rugamintea sa ne transmiteti o poza cu chitanta de plata a cotizatiei pe email-ul asociatiei: ajvpsmures@yahoo.com, iar noi ca raspuns pe email-ul dumneavoastra va vom trimite permisul ANPA cu fisa de capturi in format PDF.

 

 

Ne cerem scuze pentru eventualele incoveniente create. Permisele ANPA se elibereaza printr-un sistem informatic ceea ce necesita o dotare minima cu un computer/laptop + imprimanta de listare, iar punctele de incasare din teritoriu fiind in mare parte magazine care nu sunt in proprietatea asociatiei, nu suntem in masura sa impunem proprietarilor montarea celor necesare.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !

 

Punctul de incasare a cotizatiilor pentru pescuit din localitatea Iernut de pe Str. Gh. Doja nr. 1, in perioada 01.07.-10.07.2021 este inchis.

 

 


 

 

ANUNT ORGANIZARE ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT - PENTRU CATEGORIA JUNIORI !!!

12.06.2021

 

LACUL PRIVAT “DELTA DIN GLODENI” IN COLABORARE CU A.J.V.P.S. MURES, ORGANIZEAZA IN DATA DE 12.06.2021 ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT STATIONAR PENTRU JUNIORI CU VARSTE CUPRINSE INTRE 5-14 ANI.

ACTIVITATEA RECREATIVA SE VA DESFASURA PE LACUL DENUMIT “DELTA DIN GLODENI”, SITUAT IN LOCALITATEA GLODENI JUD. MURES.

ESTE NECESARA INSCRIEREA MICILOR PESCARI PENTRU A CUNOASTE CATE ECHIPAMENTE DE PESCUIT ESTE NECESAR A FI ACHIZITIONATE.

ACEASTA ACTIVITATE RECREATIVA ESTE CU SCOPUL DE A PROMOVA ACTIVITATEA DE PRACTICARE A PESCUITULUI IN RANDUL CELOR MICI SI EDUCAREA ACESTORA CU PRIVIRE LA CUNOASTEREA SPECIILOR DE PESTI SI INVATAREA TEHNICILOR DE PESCUIT STATIONAR.

INSCRIERILE SE FAC LA SEDIUL A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DECEMEBRIE 1918 DIN MUNICIPIUL TARGU MURES, SAU LA NUMERELE DE  TELEFON: 0265 267 261 / 0752 197 041, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

FIECARE PARTICIPANT VA FI INSOTIT OBLIGATORIU DE CATE UN SUPRAVEGHETOR CARE VA SEMNA UN ACORD DE RESPONSABILITATE PENTRU MICUL PESCAR PE TOT PARCURSUL ACTIVITATII.

TABELUL CU PREZENTA SI INSTRUIREA PARTICIPANTILOR SE VA INTOCMI LA FATA LOCULUI PE LACUL “DELTA DIN GLODENI” CU INCEPERE DE LA ORELE 08:00, IAR PRACTICAREA EFECTIVA A PESCUITULUI DE LA ORELE 09:00.

ECHIPAMENTUL COMPLET PENTRU PESCUIT SE VA PUNE LA DISPOZITIA PARTICIPANTILOR DE CATRE ORGANIZATORI SI SPONSORI.

PENTRU ALTE DETALII VA RUGAM SA APELATI LA NUMARUL DE TELEFON – 0752 197 041

TERMEN DE INSCRIERE 11.06.2021.

 

 

 


 
 
COMUNICAT !
 
In atentia pescarilor !
 
 
A.J.V.P.S Mures a fost instiintata de Apele Romane - Administratia Bazinala de Apa Mures prin adresa nr. 6044/31.05.2021 ca la barajul priza 1 (cart. Aleea Carpati) la data de 30.05.2021 s-a defectat stavila dubla de deschidere cu nr. 1, iar din aceasta cauza sunt necesare manevre exceptionale de golire a acumularii de apa pentru creearea conditiilor obligatorii in vederea expertizei tehnice de catre un expert din cadrul institutiei si implicit efectuarea lucrarilor de reparatie pentru repunerea in functiune a barajului.
Tot prin adresa mai sus mentionata, am fost asigurati ca lucrarile vor fi finalizate in cel mai scurt timp posibil si se va proceda la completarea acumularii cu apa.
 

 
 
ANUNT ORGANIZARE ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT - PENTRU CATEGORIA JUNIORI !!!

 

PRIMARIA ORASULUI LUDUS IN COLABORARE CU AJVPS MURES, ORGANIZEAZA IN DATA DE 01.06.2021 ACTIVITATE RECREATIVA DE PESCUIT STATIONAR PENTRU JUNIORI CU VARSTE CUPRINSE INTRE 5-14 ANI.

ACTIVITATEA RECREATIVA SE VA DESFASURA PE “BRATUL MORT” AL RAULUI MURES, SITUAT IN INTRAVILANUL ORASULUI LUDUS.

ESTE NECESARA INSCRIEREA MICILOR PESCARI PENTRU A CUNOASTE CATE ECHIPAMENTE DE PESCUIT ESTE NECESAR A FI ACHIZITIONATE.

ACEASTA ACTIVITATE RECREATIVA ESTE CU SCOPUL DE A PROMOVA ACTIVITATEA DE PRACTICARE A PESCUITULUI IN RANDUL CELOR MICI.

INSCRIERILE SE FAC LA PUNCTUL DE INCASARE A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DECEMEBRIE 1918 DIN ORASUL LUDUS (la magazinul de articole sportive vis-a-vis de LIDL), SAU LA NUMERELE DE  TELEFON: 0265 267 261 / 0752 197 041, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

PARTICIPANTII VOR FI INSOTITI OBLIGATORIU DE UN SUPRAVEGHETOR CARE VA SEMNA UN ACORD DE RESPONSABILITATE PENTRU MICUL PESCAR PE TOT PARCURSUL ACTIVITATII.

PREZENTA SI INSTRUIREA PARTICIPANTILOR SE VA INTOCMI LA FATA LOCULUI PE “BRATUL MORT” CU INCEPERE DE LA ORELE 08:30.

ECHIPAMENTUL COMPLET PENTRU PESCUIT SE VA PUNE LA DISPOZITIA PARTICIPANTILOR DE CATRE ORGANIZATORI SI SPONSORI.

PENTRU ALTE DETALII VA RUGAM SA LUATI LEGATURA CU REPREZENTATUL GRUPEI DE PESCARI LUDUS – LITEAN ALIN 0745 262 335

TERMEN DE INSCRIERE 28.05.2021.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 11.05.2021 a pus in functiune punctul de incasare din localitatea Rastolita, aflat in centrul comunei, la pizzeria "Andreea".

 

Punctul de incasare este destinat doar pentru taxele de acces pe zile privind practicarea pescuitului pe paraul Rastolita in perimetrul "aval de baraj si pana la varsare in raul Mures".

 

Orarul cu programul de lucru este:

Luni-Joi intre orele 08:00-15:00

Vineri-Sambata intre orele 08:00-21:00

Duminica intre orele 08:00-17:00

 

Regulamentul de practicare a pescuitului pe paraul Rastolita in perimetrul anterior mentionat, se va elibera fiecarui pescar la momentul achitarii taxei.

Conditiile de practicare prevazute in regulament se pot lua la cunostinta si de pe prezenta pagina, scroland mai jos dupa anuntul cu actiunea de curatenie din zona Sovata.

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE !

 

 ZONA SOVATA - 15.05.2021

 

A.J.V.P.S. Mures in colaborare cu COMPOSESORATUUL MURESUL, organizeaza in data de 15.05.2021 actiune de ecologizare/curatenie pe paraiele de munte Sebes si Iuhod din apropierea localitatii SOVATA.

Actiunea va incepe de la ora 09:00, si locul de intalnire pentru organizarea grupurilor de lucru pentru cele doua paraie va fi in fata taberei de copii de langa podul Sebes.

Organizatorii vor pune la dispozitia celor prezenti manusi de unica folosinta, saci menajeri si apa, iar la sfarsitul actiunii vor asigura colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

Facem un apel catre membrii pescari din zona Sovata, pe care ii rugam respectuos sa ne ofere o mana de ajutor.


Va asteptam.

 

 


 

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI !

 

Consiliul A.J.V.P.S. Mures intrunit la data de 20.04.2021 a aprobat solicitarea conducerii grupei de pescari Reghin cu privire la implementarea unui nou REGULAMENT privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ pe segmentul paraului Rastolita din aval de baraj si pana la varsare in raul Mures. Prevederile regulamentului le prezentam mai jos.

 

 

REGULAMENT

privind condițiile de practicare a pescuitului pe pârâul Răstolița,

pe segmentul aval de baraj și până la vărsare în râul Mureș


Taxa de pescuit este în valoare de 25 lei/zi, și se poate achita la PIZZERIA ANDREEA situată în centrul localității Răstolița.

 

Condițiile de practicare a pescuitului în sistem “prinde și eliberează” pe segmentul aval de baraj și până la vărsare în râul Mureș sunt următoarele:

Art.1. Sezonul de pescuit începe în data de 01 Aprilie și se termină în data de 30 Septembrie.

Art.2. Practicarea pescuitului este permis în fiecare zi, după achitarea contravalorii taxei de pescuit – 25 lei/zi.

Art.3. Practicarea pescuitului se poate desfășura de la răsăritul și până la apusul soarelui.

Art.4. Practicarea pescuitului pe timp de noapte este STRICT INTERZIS !

Art.5. Pe segmentul zonei “prinde și eliberează” REȚINEREA PEȘTILOR ESTE STRICT INTERZISĂ indiferent de specie sau mărime !

Art.6. Practicarea pescuitului este permis numai cu momeli artificiale care NU vor depăși dimensiunea maximă de patru (4) centimetri, iar acestea să fie echipate cu cârlige fără spin/barbetă (debarbetate).

Art.7. Se poate practica pescuitul cu o singură undiță, pe montura căreia să fie atașate maxim două cârlige (muște artificiale).

Art.8. Voblerele, lingurițele sau alte tipuri de năluci artificiale trebuie echipate cu un singur cârlig fără spin/barbetă.

Art.9. Folosirea minciogului pentru extragerea exemplarelor de pești capturați, este OBLIGATORIE !

Art.10. În cazul capturării accidentale a exemplarelor de Lostriță, este OBLIGATORIE eliberarea acestora de îndată și la locul capturării + anunțarea imediată a reprezentantului A.J.V.P.S. Mureș indicându-i locul de capturare și eliberare a acestora.

Art.11. Nerespectarea acestor reguli se sancționează cu suspendarea dreptului de a practica pescuitul pe zonele de pescuit gestionate de asociație și cu amenzi contravenționale în baza legislației specifice în vigoare.

Art.12. Persoanele verificate/controlate, fie de către organele de control din cadrul instituțiilor statului, fie de către personalul angajat al A.J.V.P.S. Mureș, fie de către persoanele desemnate și împuternicite să efectueze control pe zonele de pescuit gestionate de asociație, au obligația să permită verificarea bagajelor.

Art.13. Fiecare pescar la momentul achitării taxei de zi (25 lei/zi), primește prezentul regulament pentru luarea la cunoștință a prezentelor prevederi și implicit însușirea acestuia. Necitirea, pierderea ori omisiunile prevederilor prezentului regulament, NU exonerează nici-unuia dintre pescari aplicarea sancțiunilor.

            Persoane de contact din cadrul A.J.V.P.S. Mureș:

            - Maier Gheorghe (paznic zona Reghin) 0744 386 950

            - Cernea Alexandru (ing. A.J.V.P.S. Mureș) 0752 197 041

            - Borda Călin (organizator al grupei de pescari Reghin) 0751 337 414

 

(*MENTIUNE IMPORTANTA - pana la sfarsitul saptamanii viitoare cand se va deschide punctul de incasare de la pizzeria "Andreea" din loc. Rastolita, NU vom avea pretentia ca pescarii prezenti pe parau sa aiba achitata taxa de 25 lei) 

 

 


 

 

ACTIUNE IGIENIZARE

MALUL RAULUI MURES

17.04.2021

 

 

     A.J.V.P.S. Mures se alatura initiativei de organizare a celor din cadrul Radio Targu Mures si a partenerilor sai, pentru actiunea de curatenie a malului raului Mures programata pentru data de 17.04.2021.

     Dupa cum s-a publicat pe pagina oficiala “ Közösen kitakarítjuk! - Împreună Curățăm! “ actiunea se va desfasura pe sectiunea dintre barajul Sancrai si amonte de sapte plopi/GoKart, cuprinzand localitatile Santana de Mures, Sangeorgiu de Mures, Targu Mures si Sancraiu de Mures, cu incepere de la orele 10:00 dimineata.

     Colectarea gunoiului in acest an se va realiza selectiv. Vom pune la dispozitia participantilor saci menajeri de diferite culori, iar fiecare culoare va fi destinata unui anume tip de gunoi (plastic, sticla, hartie/carton, diverse).

     A.J.V.P.S. Mures va pune la dispozitie toata logistica de care dispune, si anume: autovehicule, ambarcatiuni, cort de reprezentare, mese cu scaune, etc.

     La cortul de reprezentare vom asigura participantiilor saci menajeri, apa plata/minerala, cafea pentru seniori si sucuri pentru juniori.

     Facem un apel catre membrii pescari ai grupei Tg. Mures, si va rugam sa ne sprijiniti prin participarea si implicarea dumneavoastra in aceasta initiativa civica, pentru mentinerea mediului natural inconjurator cat mai curat si sanatos.

 

 


 

 

REVENIRE ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

 LACUL BEZID - 27.03.2021

  

     A.J.V.P.S. Mures va anunta ca actiunea de ecologizare programata in prima faza pentru data de 19.03.2021, este reprogramata pentru ziua de Sambata 27.03.2021 cu incepere de la orele 09:00 de la barajul lacului de acumulare BEZID.

Dupa cum am spus si in precedentul anunt, organizatorii (A.J.V.P.S. Mures si A.B.A. Mures) vor asigura celor prezenti manusi, saci menajeri, apa + se vor ocupa de colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

     Va asteptam.

 

 


 

 

COMUNICAT !!!

 

 

Referitor la adunarea generala a grupei de pescari Reghin:

A.J.V.P.S. Mures a schimbat locul de organizare a celei de-a doua adunare generala a grupei de pescari Reghin care urma sa se desfasoare la data de 23.03.2021 in zona barajului de pe raul Mures din localitatea Reghin.

Ziua si orele de incepere raman neschimbate (23.03.2021 orele 17:00), iar locul de desfasurare va fi pe tribuna stadionului "Avantul" din localitatea Reghin.

 

 


 

 

In atentia pescarilor !

 

Referitor la actiunea de ecologizare de pe lacul Bezid programata pentru astazi 19.03.2021, va aducem la cunostinta ca suntem nevoiti sa amanam actiunea din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Vom reveni cu o alta data stabilita pentru reprogramarea actiunii.

 

 


 

 

IN ATENTIA PESCARILOR !!!

 

 

A.J.V.P.S. Mures va aduce la cunostinta ca incepand cu data de astazi (16.03.2021) s-au ridicat restrictiile cu privire la interzicerea practicarii pescuitului recreativ in “ zonele de iernare “ din perioada 01 Noiembrie-15 Martie.

 

Asadar, va prezentam zonele de “ refacere biologica “ ramase in vigoare, in care practicarea pescuitului recreativ este interzis TOT TIMPUL ANULUI !

 

In total au ramas doar 5 zone interzise, si anume:

1. Râul Mureș, aval de podul rutier Sălard – 1000 metri;

2. Râul Mureș, în zona localității Petelea la ”curbă” – 250 metri amonte și 450 metri aval;

3. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș amonte de barajul priza1 (cart. Aleea C.) – intregul braț mort (partea dreapta a cursului raului Mures);

4. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, baraj priză 1 – 500 metri aval până la canalul de scurgere;

5. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș la baraj priza 2 “Ady” – 600 metri (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

 

Pe langa toate aceste zone, va rugam sa aveti in vedere interzicerea practicarii pescuitului recreativ in aval cu 500 metri de barajele construite pe apele curgatoare de pe teritoriul Romaniei, prevedere stabilita de O.U.G.23/2008 la Art. 9`1 alin.(4) si sanctionata cu amenzi contraventionale cuprinse intre 1800-8000 lei in baza Art.62 si 63 lit. d, respectiv lit. l.

 

A.J.V.P.S. Mures a instituit zone interzise in aval de baraj priza 1 si aval priza 2, pentru refacerea resurselor acvatice vii, dar si pentru a se putea aplica sanctiuni contraventionale cu amenzi mai mici decat cele stipulate in O.U.G. 23/2008 Art.62-63, si anume, amenzi in valoare de 600 lei pentru pescuit in zona interzisa.

 

Pentru persoanele interesate despre prevederile stabilite prin O.U.G. 23/2008 va rugam accesati rubrica PESCUIT -> pct.8.Legislatie de pe site-ul asociatiei, unde aveti posibilitatea sa descarcati/downloadati legislatia  mentionata anterior.  http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

19.03.2021 - LACUL BEZID

 

     A.J.V.P.S. Mures in colaborare cu A.B.A. Mures, organizeaza in data de 19.03.2021 actiune de ecologizare/curatenie pe lacul de acumulare BEZID din localitatea Sg. de Padure.

     Actiunea va incepe cu ora 09:00, si se va porni de la cabana A.B.A. Mures de pe barajul lacului BEZID.

Mentionam faptul ca, organizatorii vor pune la dispozitia celor prezenti manusi, saci menajeri, apa si se vor ocupa de colectarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

     Facem un apel catre pescarii care frecventeaza acest lac, si ii rugam respectuos sa ne ofere o mana de ajutor.

     Va asteptam.


 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

13.03.2021 LUDUS


        
     A.J.V.P.S. Mures cu ajutorul PRIMARIEI LUDUS, personalului angajat, membrii pescari volutnari si impreuna cu localnici ai orasului Ludus, organizeaza in data de 13.03.2021 o actiune de ecologizare/curatenie pe malul raului Mures de pe raza orasului Ludus.
     Locul si orele de pornire a actiunii sunt podul rutier care traverseaza raul Mures din orasul Ludus, incepand cu ora 08:30.

     Mentionam faptul ca A.J.V.P.S. Mures si PRIMARIA LUDUS, vor pune la dispozitia celor prezenti manusi, saci menajeri, apa si mijloace de transport in vederea colectarii si transportului gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

 


 

 

Tabelul adunarilor generale ale grupelor de pescari impreuna cu delegatii desemnati de consiliul A.J.V.P.S. Mures

 

Nr.

crt.

Grupa

DATA

ORA

LOCATIA

DELEGAT

1

Tg Mures

17.03.2021 si

24.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

GHERMAN S.

2

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

LAZAR N.

3

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

AVRAM M.

4

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

TET I.

5

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei, parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

AVRAM M.

6

Sg. de Pad.

+ Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabana lacul BEZID

GHERMAN S.

 

 


 

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI

 

     A.J.V.P.S. Mures organizeaza adunarile generale de analiza si alegeri la nivel de grupe ale pescarilor, pentru alegerea functiilor onorifice de reprezentativitate: organizator de grupa, loctiitor, gospodar si delegatii participanti la adunarile generale anuale ale asociatiei, conform tabelului anexat mai jos.

     Sedintele se vor desfasura cu respectarea stricta a masurilor de prevenire si combatere impotriva pandemiei provocate de virusul SARS-COV2 impuse de Guvernul Romaniei.

 

Nr.

crt.

Grupa de pescari

DATA

ORA

LOCATIA

1.

Tg. Mures

17.03.2021 si

24.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

2.

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

3.

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

4.

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

5.

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei,parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

6.

Sg. de P.+Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabanei ANAR a lacului BEZID

 

 

 


 

 

ANUNT ACTIUNE ECOLOGIZARE

06.03.2021

 

 

 

          A.J.V.P.S. Mures prin personalul angajat, membrii pescari voluntari si impreuna cu un grup de localnici cu simt civic, organizeaza in ziua de Sambata 06.03.2021 o actiune de ecologizare/curatenie pe raza orasului Tg. Mures, intre barajul priza 1 (cart. Aleea Carpati) si barajul priza 2 (str. Barajului pe directia de mers spre localitatea Sancrai).

 

          Mentionam faptul ca am apelat la reprezentantii institutiei APELE ROMANE – Sistemul de Gospodarire a Apelor Mures pentru a ne ajuta cu privire la ridicarea si transportul gunoiului rezultat catre un depozit corespunzator.

 

          A.J.V.P.S. Mures va pune la dispozitia participantilor manusi, saci menajeri si apa.

 

          Intalnirea si punctul de start al actiunii va fi sub podul rutier de traversare din cart. Aleea Carpati spre cart. Unirii, la ora 09:00 si preconizam ca o vom incheia pana la ora 13:00.

 

          Va asteptam cu drag.

 

 

 

 


 

 

COMUNICAT – 23.09.2020

                  

     In atentia pescarilor !!!

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 23.09.2020 a organizat o actiune de populare cu peste din specia Crap (Cyprinus carpio) in zona orasului Tg. Mures, mai exact sub podul mare rutier (cart. Unirii) si in zona denumita “7 plopi” la locul de trecere a bacului spre insula.

 

In interesul protejarii si acordarii timpului de acomodare a pestilor deversati, conducerea pescarilor a decis ca practicarea pescuitului recreativ in proximitatea locurilor de deversare cu 250 metri amonte si aval, ESTE STRICT INTERZIS PENTRU O PERIOADA DE 3 ZILE. Incepand cu ziua de Sambata 26.09.2020 pescuitul va fi liber.

 

Atragem atentia pescarilor care nu vor respecta decizia conducerii pescarilor, si anuntam in public ca respectivii posibili surprinsi in aceste zone, vor ramane fara carnet de membru si se va propune suspendarea dreptului de practicare a pescuitului recreativ pe o perioada de la 1 la 3 ani !

 

Pescarii trebuie sa inteleaga ca masurile si restrictiile impuse de asociatie sunt doar pentru protectia resursei acvatice vii cu interes in sustinerea biodiversitatii si gestionarii cat mai sustenabile posibil a fondurilor aflate in gestiunea sa. Toate aceste eforturi sunt pentru imbunatatirea conditiilor si calitatilor de practicare oferite membrilor A.J.V.P.S. Mures pe termen lung, gandindu-ne mereu si la generatiile viitoare.

 

Vom reveni curand si cu colaje video din urma popularilor efectuate in luna Septembrie 2020 pe care le vom publica pe canalul oficial de YOUTUBE si pe grupurile de Facebook. (linkul canalului oficial de YOUTUBE al AJVPS Mures  - https://www.youtube.com/channel/UCMzyHWZdcJMT9bTbJMM6b3A/videos?view_as=subscriber )

 

 


 

 

COMUNICAT - 21.08.2020


     In atentia pescarilor !!!

 

Incepand cu ziua de azi 21.08.2020 a inceput procedura de scadere a nivelul raului Mures intre Barajul Priza 1 si Barajul Priza 2 pentru ca saptamana viitoare Luni 24.08.2020 sa se poata da start lucrarii efectuata de Administratia Bazinala de Apa Mures – Sistemul de Gospodarire a Apelor.

 

Dupa cum s-a mai comunicat anterior, lucrarea va fi la Barajul Priza 2 (Str. Barajului Tg. Mures) si se intentioneaza sa se finalizeze pana la data de 28.08.2020.

 

In interesul protejarii resursei acvatice vii care se vor retrage in gropile adanci, A.J.V.P.S. Mures pe toata perioada lucrarilor, instituie ZONA STRICT INTERZISA PENTRU PESCUIT !!!

 

Pescarii care vor fi prinsi in aceasta zona risca sa ramana fara carnet de membru/permis de pescuit pe o perioada de 3 luni, conform Art. 21 lit. b) din Regulamentul propriu privind practicarea pescuitului recreativ in apele contractate de asociatie – anul 2020.

 

Link pentru descarcare REGULAMENT PROPRIU PESCUIT ANUL 2020 + legislatie in domeniul pescuitului: http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 


 
 
 
COMUNICAT - 11.08.2020

In atentia pescarilor !!!

A.J.V.P.S. Mures la invitatia celor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Mures (S.G.A. Mures) din cadrul institutiei “APELE ROMANE” a participat in data de 07.08.2020 la o sedinta in care s-a discutat necesitatea unei lucrari care urmeaza a fi efectuata la Barajul Priza 2 din Tg. Mures str. Barajului.

Conducerea Sistemului de Gospodarire a Apelor Mures s-a consultat cu A.J.V.P.S. Mures cu intentia de a micsora pe cat posibil efectele negative urmate de lucrarea pe care o vor pune in practica.

In acest sens va aducem la cunostinta urmatoarele:
- Lucrarea necesita scaderea nivelului apei intre Barajul Priza 1 (cart. Aleea) si Barajul Priza 2 in proportie de 70-80%;
- Procedura de scadere a nivelului apei va incepe din data de 20.08.2020, se va efectua treptat (in aproximativ 72 ore), in asa fel incat resursa acvatica sa se poata retrage in ape cu nivelul necesar supravietuirii;
- Lucrarea efectiva la baraj se intentioneaza sa porneasca la data de 24.08.2020;
- Timpul estimat pana la finalizarea lucrarilor va fi de aproximativ 7 zile, in cazul in care nu apar complicatii;
- Scopul acestei lucrari este: inlocuirea gratarelor din baraj (nefiind schimbate de aproximativ 16 ani, exista un risc major in perioada de iarna ca in cazul unei viituri sa nu se poata furniza apa cetatenilor orasului Tg. Mures);
- Pe intreaga perioada a lucrarilor PESCUITUL VA FI STRICT INTERZIS INTRE BARAJE (Baraj Priza 1 – Baraj Priza 2) !!!

Va facem cunoscut ca personalul din cadrul S.G.A. Mures s-a dovedit a fi foarte intelegator si binevoitor, pentru urmatoarele motive:
1. Procedura de scadere a nivelului raului Mures deobicei se efectua intr-un interval de 24 ore (la rugamintea A.J.V.P.S. Mures s-a stabilit golirea nivelului intr-un mod cat mai lent posibil, si anume 72 ore);
2. Durata lucrarii la baraj se estima a fi finalizata intr-un interval de 14-21 zile (la rugamintea A.J.V.P.S. Mures s-a suplimentat personalul din echipa care va efectua lucrarea, iar in acest caz lucrarile vor fi gata in aproximativ 7 zile);

 

 


 

 

INFORMARE PESCARI !

 

 

Link pentru accesarea canalului oficial de YOUTUBE al A.J.V.P.S. Mures:

https://youtu.be/SIbd_fIoXxk

https://youtu.be/F9-xflRfenk

 

A.J.V.P.S. Mures va prezinta actiunea de distrugere/ardere a plaselor, pripoanelor si improvizatiilor braconierilor scoase de pe apele contractate de asociatie.

Toate acestea sunt adunate in decursul anului 2019 si au insumat 23 de plase, peste 250 pripoane si cateva capcane improvizate.

Prin aceasta postare va demonstram ca din pacate braconierii in judetul Mures isi efectueaza activitatea ilegala la un nivel ridicat, iar din aceasta cauza, apelam la dumneavoastra membrii pescari ai A.J.V.P.S. Mures, si va rugam sa ne anuntati fara ezitare la orice act de braconaj depistat. Numere de telefon la care se pot face sesizari, gasiti la sfarsitul “Regulamentului propriu privind practicarea pescuitului”. (http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php)

 

 


 

 

SPRE STIINTA PESCARILOR !

 

 

 

Astazi la data de 16.03.2020 s-au ridicat interdictiile de a practica pescuitul in zonele de protectie stabilite prin Ordinul de Prohibitie nr. 43/310/2020.

Zonele de refacere biologica raman interzise tot timpul anului.

Zonele de refacere biologica sunt urmatoarele:

1. Râul Mureș aval de podul Sălard – 1000m;

2. Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – pod Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod);

3. Râul Mureș în zona localității Petelea - la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);

4. Râul Mureș în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);

5. Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;

6. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;

7. Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

8. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);

9. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

 

Va rugam sa acordati o atentie sporita la speciile de pesti, dimensiunea lor, cantitatea, pastrarea lor in conditii optime si respectarea regulamentului propriu.

REAMINTIRE: conform Ordinului de Prohibitie 2020 incepand cu data de 23.03.2020 si pana in 02.06.2020 este interzisa retinerea salau-lui si bibanu-lui !

Va dorim relaxare placuta si fire intinse.

 

 

 


 

 

 

COMUNICAT PROHIBIȚIE 2020 !

 

Referitor la condițiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în anul 2020 pe zonele de pescuit contractate de AJVPS Mureș:

La data de 04.03.2020 s-a publicat în Monitorul Oficial Partea I sub Nr.179 ORDINUL privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii. În urma intrării în vigoare acestui ordin, vă prezentăm zonele de protecție (interzise până la data de 15 Martie 2020 și în perioada 1 Noiembrie 2020-15 Martie 2021) și zonele de refacere biologică interzise tot timpul anului:

 

Zonele de protecție 04.03.-15.03.2020 + 1 Noiembrie 2020-15 Martie 2021:

1.    500 m amonte și aval de podurile care au cel puțin un picior de sprijin în albia cursurilor de apă;

2.    150 m amonte și aval de podurile care traversează Râul Mureș (toate podurile);

3.    Râul Mureș în zona localității Vălenii de Mureș de la podul pietonal de trecere peste Mureș – 300m amonte și 200m aval;

4.    Râul Mures în dreptul localității Brâncovenești la baraj – 300m amonte și 200m aval;

5.    Râul Mureș în zona localității Chinari, la terenul de fotbal – 500m (250m amonte și aval de la curbă);

6.    Râul Mureș în zona localității Cristești (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată;

7.    Râul Mureș în zona localității Cristești de la canalul de scurgere a fabricii de bere Heineken – 200m amonte;

8.    Râul Mureș în zona localității Morești de la prag cascadă în aval până la podul de inele –  2900m;

9.    Râul Mureș în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod);

10.           Râul Mureș în zona Chețani – 1600m (curbă amonte Chețani câte 800m amonte și aval față de curbă);

 

Zonele de refacere biologică, tot timpul anului:

1.     Râul Mureș aval de podul Sălard – 1000m;

2.     Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – pod Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod);

3.     Râul Mureș în zona localității Petelea -  la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);

4.     Râul Mureș în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);

5.     Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop  de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;

6.     Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;

7.     Râul Mureș în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);

8.     Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);

9.     Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

 

Conform O.U.G. 23/2008 Art. 59 lit. f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1000 lei + reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 zile a permisului de pescuit.

 

 

 


 

 

INFORMARE ACTIUNE DE POPULARE

 

A.J.V.P.S. Mures la data de 24.02.2020 organizeaza o actiune de populare cu peste din specia Platica (Abramis brama) si Rosioara (Scardinius erythrophthalmus) pe raul Mures si Tarnava Mica.

Cantitatea totala va fi de aproximativ 1400 kg. (1,4 t.) si se vor deversa in urmatoarele locatii: raul Mures in zona orasului Tg. Mures + Ludus si pe r. Tarnava Mica in apropierea localitatii Tarnaveni.

In scopul protejarii si eficientizarii actiunii se vor institui interdictii de a practica pescuitul in zonele unde se vor efectua deversarile pe o perioada de 7 zile.


 


 

 

INFORMARE ACTIUNE DE POPULARE CU PESTE

 

A.J.V.P.S. Mures va desfasura o actiune de populare cu peste din specia Crap (Cyprinus carpio) in raul Mures, in zonele: Tg. Mures sub podul mare (cart. Unirii) si in zona Lechinta.

Cantitatea totala deversata in cele doua zone va fi aproximativ de 1 300 kg.

Exemplarele de Crap sunt cu greutatea intre 1-1,5 kg/exemplar.

In zonele populate se vor institui interdictii de a practica pescuitul pe o perioada de 7 zile (21.02. - 28.02.2020).

 

 

 


 

SPRE STIINTA MEMBRILOR PESCARI

 

In urma actiunii pentru capturarea exemplarelor de Scobar desfasurate in zilele 01.02.2020 - 02.02.2020, A.J.V.P.S. Mures a reusit sa predea societatii cu care colaboreaza in acest experiment, un numar de 65 Scobari cu dimensiunile intre 21 - 33 cm.

Scopul acestui experiment este inmultirea artificiala intr-un mediu supravegheat si controlat.

Aceasta actiune s-a realizat cu ajutorul pescarilor voluntari, care s-au adunat intr-un numar semnificativ. Sambata in data de 01.02.2020 au participat 15 pescari, iar Duminica in 02.02.2020 au participat 24 pescari.

Le transmitem multumiri calduroase si le aducem la cunostinta ca Scobarii au ajuns cu bine la destinatie. Speram ca acest efort depus de cei implicati sa dea rezultate incantatoare.

 

 


 

 

COMUNICAT !!!

 

A.J.V.P.S. Mures deruleaza actiunea pentru capturarea exemplarelor reproducatoare din specia Scobar (Chondrostoma Nasus) la data de 01.02.2020, in zona Gheja in aproprierea podului CFR.

Procedura in sine se va desfasura prin metode normale de pescuit recreativ, efectuat de aproximativ 15-20 membrii pescari voluntari, si numai sub observatia directa a angajatilor A.J.V.P.S. Mures !!!

Aceasta actiune are ca scop capturarea unor exemplare din specia Scobar pentru a incerca inmultirea acestora intr-un mediu controlat.

Mentionam ca aceasta actiune este aprobata si sprijinita de A.N.P.A. prin adresa nr. 1789/11.10.2019.

Lista persoanelor inscrise pentru a ne ajuta sunt urmatoarele:

Nr. crt.

NUME PRENUME

1.

ADORJANY ATTILA

2.

BARABAS CSABA

3.

BOKOR BARNI

4.

BOLDI MIRCEA

5.

CASVAN CRISTI

6.

GABUC PISTA

7.

GROZA IOAN

8.

HADAREAN ANANIE

9.

KUTASI ZSOLT

10.

LONDONEZ LOTI

11.

MAIER GHEORGHE

12.

MIHALY ROBERT

13.

MOCANU PETRE

14.

ROBA IOAN

15.

RUSU DORIN

16.

STROE NICOLAE

17.

VASARHELYI ZOLTAN

18.

ZILBERGERVIIG LEON

19.

ZUGA NICU


 

 


 

INFORMARE CU PRIVIRE LA INCEPEREA ACTIVITATII LA CASIERIILE EXTERNE DIN ANUL 2020

 

 1. 1.     Casieria sediului principal:
  1. a.     Adresa: Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23, Targu Mures;
  2. b.     Orar: Incepand din 03.01.2020 de Luni – Vineri 08:00-15:00.

 

 1. 2.     Casieria Reghin 1 (sediu):
  1. a.     Adresa: Str. Mihai Viteazu nr. 13A ap.2, Reghin;
  2. b.     Orar: Incepand din 07.01.2020 Marti si Joi 08:00-14:00 / 16:00-18:00.

 

 1. 3.     Casieria Reghin 2 (magazin):
  1. a.     Adresa: Str. Scolii nr. 1 ap. 18, Reghin (vis-à-vis de Biserica Saseasca);
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-18:00; Sambata 9:00-14:00.

 

 1. 4.     Casieria Ludus:
  1. a.     Adresa: Bld. 1 Decembrie 1918, Ludus la magazinul de articole sportive (vis-à-vis de Lidl);
  2. b.     Orar: Incepand din 01.02.2020 de Luni – Vineri 12:00-13:00.

 

 1. 5.     Casieria Tarnaveni (magazin):
  1. a.     Adresa: Str. Republicii nr. 87, Tarnaveni la magazinul de articole sportive.
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 12:00-13:00.

 

 1. 6.     Casieria Sangeorgiu de Padure:
  1. a.     Adresa: Str. Petofi Sandor nr. 117, Sg. de Padure;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-12:00.

 

 1. 7.     Casieria Sovata:
  1. a.     Adresa: Cartierul Petofi Sandor bloc G1 la parter-magazinul “I.F.PAL ILDIKO”, Sovata;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Sambata 09:00-12:00.

 

 1. 8.     Casieria Iernut:
  1. a.     Adresa: 1 Decembrie 1918 nr. 16, Iernut;
  2. b.     Orar: Incepand din 06.01.2020 de Luni – Vineri 09:00-17:00 / Sambata 09:00-13:00.

 


 

COMUNICAT !

REFERITOR LA MASURILE LA CARE SA ANGAJAT A.B.A. MURES IN DATA DE 10.12.2019

 

ABA Mures va face demersurile necesare pentru finantarea lucrarilor cuprinse in studiul de fezabilitate “Cresterea gradului de conservare a biodiversitatii în valea Nirajului si al Tarnavei Mici prin masuri de management adecvate si refacerea ecosistemelor degradate" aprobat de catre ANAR Bucuresti.

 

 

 

COMUNICAT !!!    

 

În urma discuțiilor avute de conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș și a Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș s-au stabilit o serie de acțiuni comune care să ducă la prevenirea producerii unor evenimente nedorite ca urmare a exploatării Barajului de Priză nr. 1 (barajul vechi) din Tg. – Mureș, având în vedere folosințele complexe pe care le satisface acest obiectiv, în primul rând asigurarea necesarului de apă brută pentru populație și activitățile economice.

 

Astfel s-a convenit, de comun acord, să intensificăm activitățile de informare și comunicare reciprocă, precum și acțiunile tehnice care să ducă la o mai bună protejare a habitatelor acvatice și asigurarea, în continuare în condiții optime, a apei brute pentru populație.

 

Administrația Bazinală de Apă Mureș s-a angajat ca în anul 2020 să decolmateze brațul mort al râului Mureș, din amonte de Barajul de priză nr. 1. Împreună cu specialiștii de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș vom adopta o soluție de barare (închidere) provizorie a brațului mort al râului Mureș, pe perioada manevrelor necesare de scădere a nivelului râului Mureș. Pe termen mediu avem în vedere lucrări pe râurile Târnava Mică și Niraj care includ scări de migrare a peștilor.

 

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș nu va popula râul Mureș, în secțiunea amonte baraj, numai după efectuarea lucrărilor hidrotehnice de decolmatare. Administrația Bazinală de Apă Mureș va sprijini acțiunile de refacere/regenare a faunei acvatice din râul Mureș.

 

  Director A.B.A. Mures,                          Vicepreședinte A.J.V.P.S. Mureș

  ing. Luminița – Maria Zăhan             Gherman Sandor

 

 


 

 

 

IN ATENTIA PESCARILOR DIN JUD. MURES !

 

     Referitor la “Regulamentul propriu de practicare a pescuitului recreativ sportiv in anul 2020”

 

A.J.V.P.S. Mures aduce la cunostinta pescarilor, zonele de protectie a resursei acvatice vii pe timp de iarna si interzise tot timpul anului, care vor intra in vigoare odata cu 01 IANUARIE 2020.

 

Zonele adaugate in regulamentul pentru anul 2020 au fost dezbatute si stabilite impreuna cu delegatii membrilor pescari in cadrul sedintei din data de 23.09.2019, desfasurata la sediul A.J.V.P.S. Mures din Tg. Mures. Aceste zone mentionate anterior vor fi incluse in Ordinul de prohibitie pe anul 2020, si se vor prezenta in forma urmatoare:

 

Zone de protectie pe timp de iarna:

 1. Râul Mureș, în zona Vălenii de Mureș, de la podul pietonal de trecere peste R.Mureș – 300m amonte și 200m aval;
 2. Râul Mureș, în zona Brâncovenești la baraj – 300m amonte și 200m aval;
 3. Râul Mureș, în zona localității Chinari „la terenul de fotbal” – 500m (250m amonte și aval față de curbă);
 4. Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) în aval de la țeava de gaz – 1400m;
 5. Râul Mureș, în zona Cristești de la canalul de scurgere a fabricii de bere Heineken – 200m amonte;
 6. Râul Mureș, în zona localității Morești de la prag cascadă în aval până la podul de inele –  2900m;
 7. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul CFR – 500m amonte și aval;
 8. Râul Mureș, în zona Chețani – 1600m (curbă amonte Chețani câte 800m amonte și aval față de curbă).

 

Zone de refacere biologica, interzise tot timpul anului:

 1. Râul Mureș, amonte de podul rutier Sălard – 1000m;
 2. Râul Mureș în zona localității Gălăoaia la podul Borzia – 300m amonte și 300m aval;
 3. Râul Mureș, în zona localității Petelea la ”curbă” – 250m amonte și 450m aval;
 4. Râul Mureș, în zona localității Chinari la țeava de gaz – 400m amonte și 200m aval;
 5. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (limita amonte de 300m are ca reper primul plop de la vărsarea pârâului Cotuș);
 6. Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză 1 – 500m aval până la canalul de scurgere;
 7. Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș la baraj Priza 2 “Ady” – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);
 8. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului Cușmed);
 9. Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure, în aval de podul de cale ferată – 200m.

 

 

 


 

COMUNICAT

 

     CONFORM ORDINULUI DE PROHIBITIE NR. 54/15.01.2019 M.A.D.R. ART. 3 ALIN. 1) SI 2), INCEPAND CU 01 NOIEMBRIE 2019 INTRA IN VIGOARE ZONELE DE PROTECTIE PENTRU RESURSELE ACVATICE VII (ZONELE DE IARNA !), DE ASEMENEA SE DECLARA ZONE DE PROTECTIE 500m AMONTE SI AVAL DE PODURILE CARE AU CEL PUTIN  UN PICIOR DE SPRIJIN IN ALBIA MINORA A CURSURILOR DE APA + 150m AMONTE SI AVAL DE PODURILE CARE TRAVERSEAZA RAUL MURES!

 

     SANCTIUNILE SI CONTRAVENTILE REZULTATE DIN INCALCAREA ORDINULUI MAI SUS MENTIONAT SUNT:

O.U.G. 23/2008 ART. 59Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:”

LIT. F)pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie; “

 

ZONELE DE PROTECTIE PE TIMP DE IARNA A A.J.V.P.S. MURES SUNT URMATOARELE:

 

 1. Râul Mureș,  în zona localității Chinari – 500m (250m amonte și aval față de curbă)  „la terenul de fotbal”.
 2. Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată.
 3. Râul Mureș, în zona localității Morești – 1300m de la podul rutier, în aval până la podul de inele.
 4. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod)

 

Restul zonelor de protectie se pot accesa pe site-ul AJVPS Mures:

http://www.ajvpsmures.ro/zonele-interzise.php

 

 

 


 

ANUNT !!!

 

A.J.V.P.S. Mures intentioneaza sa imbunatateasca "Regulamentul propriu de practicare a pescuitului pe apele contractate ale asociatiei", cu aplicare din anul 2020.

In aceasta privinta, daca exista membrii doritori sa se implice, va rugam sa transmiteti pe email (ajvpsmures@yahoo.com), orice propunere/sugestie care considerati ca ar ajuta la bunul mers al lucrurilor in activitatea de pescuit.

Termen de transmitere - 10.09.2019
Regulamentul actual il gasiti pe urmatorul link: http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php

 

Cu stima,

A.J.V.P.S. Mures


 

 

 


ANUNT !

 

 

 

A.J.V.P.S. Mures convoaca adunarea generala a grupei de pescari Sangiorgiu de Padure + Sovata, in data de 12.06.2019 la magazinul de pescuit de pe str. Petofi Sandor nr. 117, Sangiorgiu de Padure cu incepere de ora 17:00.

 

In cazul in care prezenta va fi nestatutara, sedinta se amana pe data de 21.06.2019 in acelasi loc si de la aceeasi ora.

 

Ordine de zi: – Alegerea sefului de grupa, loctiitor si gospodar.

 

 

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT !

 

A.J.V.P.S. Mures se alatura actiunii organizate de Radio Targu Mures cu privire la initiativa de curatenie a malului Raului Mures, DUMINICA 14.04.2019, ora 11:00 la “7 plopi – zona Gokart”.

Facem apel la toti membrii asociatiei care doresc sa se ofere voluntari sa ajute pentru un mediu cat mai curat si conditii de practicare a activitatii de pescuit si recreere a timpului liber in cele mai civilizate conditii. Tot necesarul ce tine de manusi, saci, barci si transportul gunoiului este asigurat.

Va asteptam in numar cat mai mare !!!

 

 

 

ANUNT IMPORTANT !

 

CONCURSUL DE PESCUIT "LA FEEDER" PROGRAMAT PENTRU DATA DE 05.-07.04.2019 SE AMANA PENTRU O DATA ULTERIOARA (necunoscuta deocamdata), DIN MOTIVE DIN LIPSA DE PARTICIPANTI.

NE PARE RAU PENTRU EVENTUALELE INCOVENIENTE CREATE.

 

 

 

 

COMUNICAT

Referitor la concursul de pescuit “la feeder” din data de 5-7.04.2019

 

Acest tip de concurs este o premieră la nivel de asociație și scopul lui este de a creea condiții optime de socializare și, nu în ultimul rând, de a dezvolta spiritul competițional.

 

Asociația are ca obiectiv, prin statut, să organizeze și să dezvolte activități competiționale, și astfel, cu acest concurs vine în întâmpinarea pescarilor doritori să participe în aria competițională, pe stilul de pescuit “la feeder”.

 

Sperăm că acest prim concurs va avea continuitate și în următorii ani, asigurat de pescari entuziaști. Acest concurs va avea ca rezultat desemnarea celui mai bun pescar “de feeder” al A.J.V.P.S. Mureș în anul 2019.

 

Finalitatea este participarea, din partea A.J.V.P.S. Mureș, la Campionatul AGVPS din România “la feeder”. Prin urmare, 3 competitori vor fi sprijiniți de către asociație pentru reprezentarea la nivelul Campionatului AGVPS “la feeder”. Selecția se va face în funcție de rezultatele obținute la concursul local, dar și în funcție de disponibilitatea concurenților de a participa la etapele de la nivelul AGVPS din România.

 

 

Mai multe detalii despre regulament și desfășurarea competiției, găsiți mai jos. 

Vă dorim fir intins!

 

 

 

 

 

Desfășurarea programului la competiția din 5-6-7.04.2019 pe lacul Bezid:


1.      Vineri 05.04.2019 – zi de antrenament între orele 08:00-15:00, prezență obligatorie;


 

2.      Sâmbătă 06.04.2019Manșa I:

-          Ora 07:30 ședință tehnică și tregerea la sorți pentru stabilirea standurilor;

-          Ora 08:30 intrarea în standuri, începerea perioadei de pregătire (primul semnal/fluier);

-          Ora 09:50 start nădirea grea (al doilea semnal/fluier);

-          Ora 10:00 start manșa I (al treilea semnal/fluier);

-          Ora 14:55 ultimele 5 minute (al patrulea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 final manșa I (al cincilea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 – 15:30 cântărirea și eliberarea capturilor.


 

3.      Duminică 07.04.2019 Manșa II:

-          Ora 07:30 ședință tehnică și tregerea la sorți pentru stabilirea standurilor;

-          Ora 08:30 intrarea în standuri, începerea perioadei de pregătire (primul semnal/fluier);

-          Ora 09:50 start nădirea grea (al doilea semnal/fluier);

-          Ora 10:00 start manșa II (al treilea semnal/fluier);

-          Ora 14:55 ultimele 5 minute (al patrulea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 final manșa II (al cincilea semnal/fluier);

-          Ora 15:00 – 15:30 cântărirea și eliberarea capturilor.

-          Ora 15:30 – 16:30 premierea participanților.

 

 

 

 

REGULAMENT

 

pentru concursul de pescuit “la feeder” din cadrul A.J.V.P.S. Mures organizat in data de 5-7.04.2019 pe lacul Bezid

 

 

 

          Art.1. Perioada de pregătire are o durată de maximum 90 minute, începând de la primul semnal care permite intrarea în standuri.

 

          Art.2. Cantitatea  totală de nadă umectată, sitată şi nepresată, incluzând aditivii şi celelalte componente (pământ, argilă, pietriş, porumb, orz, ovăz, secară, semințe de cânepă, etc.) dar fără nadă vie, este limitată la maximum 12 litri / manşă. Este interzisă folosirea oricărui tip de pelete ori pastă.

 

          Art.3. Cantitatea totală de nadă vie este limitată la 2,5 litri / manșă. Din această cantitate putem avea:

-         maxim 1/2 litri râme (acestea trebuiesc prezentate întregi, nu este permisă prezentarea râmelor gata tocate);

-         maxim 1/2 litri larve (fui și/sau larve de libelulă), iar această cantitate poate include un MAXIM de 1/4 larve de cârlig (libelulă).

 

          Art.4. Perioada nădirii grele are o durată de 10 minute şi precede începerea propriu-zisă a concursului. În timpul nădirii grele este permisă doar folosirea coșulețelor, sunt interzise oricare alte forme de nădire (din mână, catapultă, praștie, etc.).

 

          Art.5. Lungimea lansetelor este limitată la maxim 4.50m (15 ft). Un concurent poate avea pregătite câte lansete dorește, dar poate pescui doar cu o singură lansetă. Este interzisă pregătirea lansetelor de rezervă cu cârligele gata armate cu momeală sau coșulețele încărcate cu nadă.

 

          Art.6. Pescuitul este permis doar prin operațiunea de lansare. Pick-up-ul trebuie deschis și trebuie să plece spire de pe mulinetă în momentul lansării. Este interzisă lansarea cu pick-up-ul deschis și degetul pe tambur sau firul în clips (adică să nu permită desfășurarea firului). Toți participanții la competiție au obligația să păstreze peștii capturați in juvelnic. Lungimea minimă admisă a juvelnicului este de 2m. Este interzisă folosirea juvelnicelor din sârmă sau metal.

 

          Art.7. Struna și montura: Struna este firul rămas de sub coșulețul cu nadă până la cârligul propriu zis. Acesta trebuie sa aibă o lungime minimă de 50cm. Este interzisă îngreunarea “strunei” cu orice mijloace (plumb, agrafă simplă, agrafă rapidă, etc.). Coșulețul trebuie să culiseze liber pe toată lungimea firului (spre vârful lansetei). Este interzisă folosirea oricărui tip de opritor (ex: opritor siliconic), între coșuleț și vârful lansetei. Este permisă folosirea înaintașului, dar nodul acestuia nu trebuie să perturbe libera culisare a coșulețului.

 

          Art.8. Momelile folosite la cârlig nu pot fi atașate la cârlig ci trebuiesc înțepate în cârlig. Momelile precum paine, pastă, pelete, boilies, biluțe de nadă sau momeli pastă, etc. sunt strict interzise.

 

          Art.9. Mărimea maximă a coșulețelor de nadă este de 7cm lungime și 5cm lățime. Coșulețele folosite în competiție sunt doar cele cilindrice (exceptând forma plumbajului acestora). Este interzisă modificarea formei coșulețelor (turtire sau orice altă modificare). Greutatea minimă a unui coșuleț ce poate fi folosit este de 15 gr. (n.n plumbajul 15 g). Coșulețul de nădire trebuie să respecte greutatea minimă admisă (n.n nu pot fi folosite pentru nădirea grea coșulețe fără lest).

 

          Art.10. Durata unei manșe este de 5 ore. În cazul în care apare situația întreruperii forțate din cauze naturale (ploi puternice, fulgere, furtuni, vânt puternic, etc.), juriul poate valida manșa numai dacă aceasta a durat cel puțin 2 ore.

 

          Reguli de comportament în timpul competiției:

 

 1. După tragerea la sorți și deplasarea în stand, se poate descărca echipamentul și se depozitează în afara standului.
 2. Este interzis orice tip de pregătire a echipamentului înainte de primul semnalul primit de la organizatori pentru intrarea în standuri.
 3. În perioada de pregătire, paticipanții nu au voie să părăsească standul.
 4. În timpul alocat pregătirii, pescarii pot sonda apă folosind PLUMB (este interzisă folosirea coșulețelor pentru a sonda, în timpul de pregătire) și pot băga juvelnicul în apă.

    5.Este obligatoriu să prezentați comportament respectuos față de colegii participanți si față de natură, în caz contrar riscați sa fiți descalificați pe loc.

 

 

 

 

 

ANUNT !!!

 

IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI DIN GRUPA TG. MURES (pescarii care au achitat cotizatia la casieria din Tg. Mures), AJVPS MURES CONVOACA ADUNAREA GENERALA A GRUPEI DE PESCARI TG. MURES PENTRU DATA DE 27.03.2019 LA SEDIUL DE PE BLD. 1 DECEMBRIE 1918 NR. 23, TG. MURES DE LA ORA 17:00.

DACA PREZENTA NU VA FI STATUTARA, SEDINTA SE REPROGRAMEAZA PENTRU DATA DE 02.04.2019 LA CASA DE CULTURA A SINDICATELOR MURES DE LA ACEEASI ORA. (17:00)

 

 

 

 

 

ANUNT CONCURS PENTRU MEMBRII A.J.V.P.S. MS IN DATA DE 5-6-7 Aprilie 2019

 

A.J.V.P.S Mures intentioneaza sa organizeze concurs de pescuit pentru seniori/adulti "la feeder" pe data de 5-6-7.04.2019 pe lacul Bezid.

Desfasurare:

  1. 05.04.2019 - zi de antrenament (5h);

  2. 06.04.2019 - mansa I (5h);

  3. 07.04.2019 - mansa II (5h).

Conditii de participare: cotizatia achitata pe anul in curs + o posibila taxa de participare (15/20 lei).

Regulamentul concursului il vom comunica in viitorul apropiat.

Concursul se va desfasura doar in cazul in care se inscriu cel putin 10 membrii participanti, maxim 30.

Inscrierile se fac pe email: ajvpsmures@yahoo.com, pana la data de 29.03.2019 trimitand o cerere de inscriere + copie dupa CI + nr. de telefon.

 

 

 

 

 

COMUNICAT


       Referitor la conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in anul 2019 pe apele contractate de AJVPS Mures:

 

La data de 04.02.2019 s-a publicat in Monitorul Oficial Ordinul nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor si a zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii. In urma acestui ordin, va prezentam zonele interzise pe timpul iernii (pana la 15 Martie 2019 si in perioada 1 Noiembrie-31 Decembrie 2019) si zonele interzise tot timpul anului:

Zonele de protectie 04.02.-15.03.2019 / 1 Noiembrie-31 Decembrie:

 1. 1.   500 m amonte si aval de podurile care au cel putin un picior de sprijin in albia cursurilor de apa;
 2. 2.   150 m amonte si aval de podurile care traverseaza Raul Mures (toate podurile);
 3. 3.   Pârâul Răstolița*, de la gura tunelului de la baraj aval până la gura de vărsare (zonă de reproducere Lostriță);
 4. 4.   Râul Mureș,  în zona localității Chinari – 500m (250m amonte și aval față de curbă)  „la terenul de fotbal”;
 5. 5.   Râul Mureș, în dreptul localității Cristești  (în spatele combinatului chimic Azomureș) – 1400m – de la țeava de gaz până la 250m aval de podul de cale ferată;
 6. 6.   Râul Mureș, în zona localității Morești – 1300m de la podul rutier, în aval până la podul de inele;
 7. Râul Mureș, în zona localității Gheja, la podul de cale ferată 1000m (500m amonte și aval față de pod).

Zonele de refacere biologica, interzise tot timpul anului:

 1. 1.    Râul Mureș între localitățile Sălard și Andreneasa - aprox. 5.000 m (între pod Sălard și punte Andreneasa) - zonă de protecție Lostriță / Parcul Natural Defileul Mureșului;
 2. 2.    Râul Mureș în zona localității Gălăoaia – podul Borzia - 600m (300m amonte și aval față de pod) - zonă de protecție Lostriță;
 3. 3.    Râul Mureș, în zona localității Petelea -  la ”curba” de la Petelea - 700m (450m aval și 250m amonte față de curbă);
 4. 4.    Râul Mureș, în zona localității Glodeni – la țeava de gaz – 400m (200 m amonte și aval față de țeavă);
 5. 5.    Râul Mureș, în zona localității Chinari - la țeava de gaz, - 600m (400 m amonte și 200m aval față de țeavă);
 6. 6.    Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, 300m amonte Baraj Priză 1, inclusiv Brațul Mort și pârâul Cotuș – (amonte baraj până la primul plop  de la gura de varsare a paraului Cotuș) pe partea stanga a cursului;
 7. 7.    Râul Mureș în zona localității Tg.Mureș, Baraj Priză 1 (Aleea) – 500m aval până la canalul de scurgere;
 8. 8.    Râul Mureș, în zona localității Tg. Mureș, Baraj Priza II (Ady) – 600m (aval baraj până la al doilea dig de pietre);
 9. 9.    Râul Mureș, în zona localității Morești, "Sub pădure"– amonte pod rutier 1 250m;
 10. 10.           Paraul Niraj, in zona localitatii Ungheni, de la gura de varsare in Raul Mures amonte pana la pod CFR (1 000m aproximativ)
 11. 11.           Râul Mureș, în zona localității Cuci – 500m în aval de barajul termocentralei;
 12. Râul Mureș, in zona localitatii Chețani - 1.600 m (curbă amonte Chețani, câte 800 m amonte și aval fată de curbă)
 13. 13.           Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 550m (amonte pod rutier până la gura de vărsare a pârâului de evacuare a lacului Bezid);
 14. 14.           Râul Târnava Mică, în zona localității Sângeorgiu de Pădure – 200m (aval pod cale ferată).

Pe langa conditiile mai sus mentionate va rugam sa luati la cunostinta si sa respectati intocmai “Regulamentul propriu de practicare pe pescuitului recreativ/sportiv” pentru anul 2019 al AJVPS Mures, postat pe site-ul oficial “ http://www.ajvpsmures.ro/regulament-pescuit.php “ si cu posibilitatea de descarcare in format PDF accesand linkul: http://www.ajvpsmures.ro/legislatie-pescuit.php

 

 


 

REAMINTIRE SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

 

A.J.V.P.S. MURES INVITA TOTI MEMBRII COTIZANTI DIN TG. MURES LA SEDINTA DE MAINE DIN 15.11.2018 IN CLADIREA SINDICATELOR INCEPAND CU ORA 18:00, SALA 53.

SCOPUL ACESTEI SEDINTE ESTE COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

VA ASTEPTAM IN NUMAR CAT MAI MARE

 

 

 

 

 

REAMINTIRE SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

SEDINTA PROGRAMATA PENTRU DATA DE MAINE 07.11.2018 S-A AMANAT PE DATA DE 15.11.2018 IN CLADIREA SINDICATELOR INCEPAND CU ORA 18:00.

ORDINEA DE ZI:

1. COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

2. DIVERSE

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT IMPORTANT !!!

SEDINTA PROGRAMATA PE DATA DE 07.11.2018 DE LA SINDICAT, SE AMANA PE DATA DE 15.11.2018 DE LA ORA 18:00.

NE CEREM SCUZE PENTRU INCOVENIENTE.


 

 

 

 

ANUNT SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !

SEDINTA DE IERI DIN DATA DE 31.10.2018, SUSTINUTA LA SEDIUL AJVPS MURES A FOST NESTATUTARA.

SEDINTA SE AMANA PE DATA DE 07.11.2018 SI SE VA DESFASURA IN CLADIREA SINDICATULUI IN SALA NR. 53 DE LA ORA 18:00.

SUNT INVITATI TOTI MEMBRII COTIZANTI AI GRUPEI TG. MURES.

ORDINEA DE ZI ARE UN SINGUR PUNCT: COMPLETAREA LOCURILOR VACANTE DIN RANDUL DELEGATILOR PENTRU PARTICIPAREA IN ADUNAREA GENERALA ANUALA.

VA ASTEPTAM IN NUMAR CAT MAI MARE.

 

 

 

 

 

 

 

ANUNT SEDINTA GRUPA DE PESCARI TG. MURES !!!

 

 

SEDINTA CU MEMBRII GRUPEI DE PESCARI DIN TG. MURES (5 000 aprox.) STABILITA PENTRU DATA DE 31.10.2018 SE VA TINE LA SEDIUL ASOCIATIEI DIN TG. MURES PE BLD. 1 DECEMBRIE 1918 NR. 23 LA ORA 17:00. IN CAZUL PREZENTEI NESTATUTARE, SEDINTA SE VA AMANA PE DATA DE 07.11.2018.

 

 

 

 

 

 

ANUNT SEDINTA !!!

A.J.V.P.S. MURES INVITA MEMBRII PESCARI DIN ZONA ORASULUI TARGU MURES LA SEDINTA GRUPEI DE PESCARI DIN TG. MURES PE DATA DE 31.10.2018 CU AMANARE PE DATA DE 07.11.2018 (IN CAZUL PREZENTEI NESTATUTARE) !!!

SCOPUL ACESTEI SEDINTE ESTE COMPLETAREA LOCURILOR  VACANTE DIN RANDUL REPREZENTANTILOR GRUPEI DE PESCARI DIN TARGU MURES.

LOCUL DE DESFASURARE A SEDINTEI IL VOM COMUNICA IN ZILELE URMATOARE.

 

 

 

 

ANUNT-CONCURS 07.10.2018

     A.J.V.P.S. MURES AMANA PENTRU DATA DE 14.10.2018 CONCURSUL STABILIT SA SE DESFASOARE LA DATA DE 07.10.2018 PE LACUL DE ACUMULARE BEZID, DIN MOTIVE DE LIPSA DE PARTICIPANTI. TERMENUL DE INSCRIERE SE PRELUNGESTE PANA JOI IN 11.10.2018 CU CONFIRMARE OBLIGATORIE PANA VINERI IN 12.10.2018 LA ORA 14:00.

 

 

 

 

ANUNT REFERITOR LA REZOLVAREA CAZULUI DL.LUI HAVLIN IULIU

     IN URMA SEDINTEI DE CONSILIU DIN DATA DE 03.10.2018, DL. HAVLIN IULIU A FOST SANCTIONAT CONFORM STATUTULUI AJVPS MURES CU AVERTISMENT SCRIS (pierderea dreptului de a ocupa functii in conducerea AJVPS Mures timp de 5 ani) PENTRU FAPTELE SAVARSITE IN LUNA OCTOMBRIE ANULUI 2017.

 

 

 

 

REGULAMENT

CONCURS DE PESCUIT SPORTIV STATIONAR

 

Data: 07.10.2018

Organizator: AJVPS MURES

Locul de desfasurare : Lacul de acumulare BEZID

 

Locuri disponibile: 35

Orarul de desfasurare: 08:00 – 15:00 (de la intrarea in standuri – sfarsit concurs)

 

Intalnirea participantilor pe baraj:

 1. Prezenta, sedinta tehnica, tragerea la sorti a standurilor si deplasarea concurentilor catre standuri: 07:30 – 08:00;
 2. Intrarea in standuri: 08:00 – 08:30 (primul semnal sonor);
 3. Pregatirea concurentilor pentru concurs: 08:30 – 09.50 (80 minute);
 4. Nadirea grea: 09:50 – 10:00 (al doilea semnal sonor, 10 minute);
 5. Inceperea concursului: 10:00  (al treilea semnal sonor);
 6. Ultimele 5 minute: 14:55 (al patrulea semnal sonor);
 7. Finalul concursului: 15:00 (al cincilea semnal sonor);
 8. Cantarirea capturilor si intocmirea clasamentului;
 9. Festivitatea de premiere.

 

TRAGEREA LA SORTI A STANDURILOR

 

     Tragerea la sorti a standurilor se va efectua in doua etape: I. Prima etapa o constituie stabilirea prin tragere la sorti a ordinii in care concurentii vor extrage standul in care urmeaza sa pescuiasca; II. In etapa a doua se extrage standul dupa ordinea stabilita in prima etapa. 

 

REGULILE PESCUITULUI / ECHIPAMENTUL DE PESCUIT FOLOSIT IN CONCURS

 

     Concurentii vor utiliza maxim o scula de pescuit (lanseta match, rubesiana, bolognesa, vargă), prevazut cu un singur carlig si o pluta (pescarul poate pastra in stand mai multe scule de pescuit insa va utiliza doar una dintre ele).

     Nadirea grea se va efectua doar prin utilizarea metodelor specifice pescuitului stationar si anume: prastie, cupa de nadire sau aruncare din mana.

     Nadirea usoara (de intretinere) este permisa numai cu bulgari de nada ce se poate cuprinde si forma intr-o singura mana, fara a folosi alte parti ale corpului sau marginile sau fundul bacului in care se tine nada.

     Este interzisa primirea de nada si momeli dupa efectuarea verificarii nadei.

     Pentru protejarea pestilor capturati concurentii vor folosi minciog si juvelnic din materiale textile.

     Concurentul nu are voie sa pescuiasca din apa, toate operatiunile aferente pescuitului (aruncat, nadit, intepat si recuperat pestele) vor fi efectuate de pe mal.

     Toate operatiunile din stand legate strict de pescuit (aruncat, recuperat, luarea pestelui in minciog, nadit, preparare nada, etc.) vor fi efectuate doar de catre concurent, nefiind permis ajutorul din partea unei alte persoane. Fiecare concurent va avea dreptul sa utilizeze maxim 20 litri de nada si 2.5 litri momeala vie.

     Fiecare concurent este obligat sa pescuiasca doar in dreptul standului sau.

     Parasirea standului nemotivat şi fara aprobare din partea arbitrilor este interzisa.

     Sunt interzise cu desavarsire: comportamentul nesportiv, injuriile la adresa concurentilor sau arbitrilor sau orice fel de atitudine ostila si nepotrivita.

     Incalcarea acestor interdictii va duce la excluderea din concurs al concurentului.

     Este interzis consumul de bauturi alcoolice in timpul concursului.

 

CANTARIREA CAPTURILOR SI STABILIREA CLASAMENTULUI

 

     Vor fi luate în calcul la cantarire toate speciile de pesti. 

     Toti pestii vor fi eliberati dupa cantarire.

     Pestii morti nu se vor cantari.

     Pe baza greutatii totale a pestilor capturati va fi stabilit clasamentul final; in caz de egalitate departajarea se va face in functie de numarul pestilor capturati, in favoarea concurentului cu un numar mai mic de pesti (o medie mai mare a greutatii pestilor).

     Se va acorda un premiu suplimentar pentru cea mai mare captura.


 

 

 

 

ANUNT CONCURS PESCUIT STATIONAR PENTRU MEMBRII

A.J.V.P.S. MURES IN DATA DE 07.10.2018

 

       A.J.V.P.S. MURES ORGANIZEAZA CONCURS DE PESCUIT STATIONAR PE LACUL BEZID IN DATA DE 07.10.2018.

  CONDITIILE DE INSCRIERE SUNT:

   1. TAXA DE PARTICIPARE 50 lei (Se achita cand se face prezenta in dimineata concursului);

   2. VARSTA MINIMA IMPLINITA 18 ANI;

   3. COTIZATIA ACHITATA PE ANUL 2018;

   4. TERMEN DE INSCRIERE PANA LA DATA DE 04.10.2018, ORA 16:00 CU CONFIRMARE OBLIGATORIE PANA LA DATA DE 05.10.2018 ORA 14:00;

   5. LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE PT. INSCRIERE ESTE DE 35 CONCURENTI (In cazul in care se ocupa toate locurile, se incepe o lista de asteptare pentru completare, in cazul persoanelor care nu confirma prezenta in termenul mentionat mai sus);

   6. INSCRIERILE SE FAC LA CASIERIA ASOCIATIEI DE PE BLD. 1 DEC. 1918 NR. 23 TG. MURES, PE EMAIL: ajvpsmures@yahoo.com SAU LA TEL: 0265 267 621.

       PREMIILE SE VOR DA IN FORMA DE BANI SI SE VOR STABILI IN  FUNCTIE DE PARTICIPANTI (40% Locul I; 30% Locul II; 20% Locul III; 10% Cea mai mare captura).

      REGULAMENTUL CONCURSULUI IL VOM POSTA ULTERIOR.

 

 

 

REVENIRE INFORMATII

CONCURS STATIONAR TINERET

29.09.2018

 

       LOCUL DESFASURARII CONCURSULUI VA FI IN “DELTA DIN GLODENI”, CU PLECARE DIN FATA SEDIULUI A.J.V.P.S. MURES DE PE BLD. 1 DEC. 1918 NR. 23, TG. MURES IN 29.09.2018 LA ORA 09:00. (In cazul in care vremea nu va fi favorabila, concursul se va amana in data de 30.09.2018 cu plecare tot din fata sediului A.J.V.P.S. Mures, ora 09:00)

       ECHIPAMENTUL SI MOMEALA SE PUNE LA DISPOZITIA CONCURENTILOR DE CATRE ORGANIZATORI.

       CONDITIILE DE PARTICIPARE SI REGULAMENTUL SUNT ANEXATE PREZENTEI.

 

ANEXA

REGULAMENT CONCURS 29.09.2018

PESCUIT STATIONAR  

Copii trebuie însoțiți de câte un supraveghetor care vor semna un acord de asumare a responsabilității totale în ceea ce privește siguranța copilului în timpul desfășurării competiției;

La ora 10.00 va începe concursul, se va desfășura în două manșe, prima fiind între orele 10.00 – 11.45 cu pauză de 30 min. reluându-se a doua manșă de la 12.15 – 14.00;

La sfârșitul fiecărei manșe, juriul evidențiează peștii prinși iar ulterior vor fi eliberați; La ora 14.30 va avea loc premierea participanților;

Se va utiliza un singur băț, cu un singur cârlig, oferit de organizator;

Nu este permisă intrarea participanților sau a adulților în apă;

Părinții/bunicii trebuie să supravegheze în permanență copii;

În caz de accident se vor anunța imediat organizatorii și cadrul medical (pe toată perioada desfășurării evenimentului vom avea un cadrul medical care va asista concurenții);

Nu sunt permise comportamente lipsite de sportivitate;

Nu este permisă aruncarea gunoaielor pe spațiul verde, sau în apă;

Nu există taxă de participare. Apă, cafea, mancare se va asigura de către organizatori pe toată perioada desfășurării concursului.

Această competiție este mai mult simbolică, de socializare și cu scopul de a  familiariza activitatea de pescuit în rândul tinerilor.

 

VICEPREȘEDINTE CU

PROBLEME DE PESCUIT

GHERMAN SANDOR


 

 

 

ANUNT REFERITOR LA CONCURSUL ORGANIZAT

IN DATA DE 29.09.2018


       Locurile pentru categoria 5 – 14 ani se reduc de la 30 la 20 de concurenti, iar restul de 10 locuri raman libere pentru inscrierea tinerilor cu varstele cuprinse intre 14 – 18 ani cu conditia sa fie membrii activi ai A.J.V.P.S. Mures. (cotizatia achitata pe anul 2018)

       In cazul in care nu se strang 10 concurenti la categoria 14 - 18 ani, locurile ramase libere vor trece la categoria 5 -14 ani.

       Cu restul informatiilor ce tin de locul/ora desfasurarii, regulament, etc. vom reveni saptamana viitoare.


 

 

 

 

 

ANUNT CONCURS PESCUIT !

 

       A.J.V.P.S. Mures organizeaza in data de 29.09.2018 pentru tinerii pescari pasionati cu varstele cuprinse intre 5 – 14 ani, concursul de pescuit stationar editia a II-a anul 2018.

       Inscrierile se fac la casieria asociatiei din Tg. Mures pe Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23, deschisa de Luni – Vineri orele 08:00 – 15:00 sau la tel. 0265 267 621 in limita numarului maxim de 30 concurenti. Participantii trebuie sa fie insotiti obligatoriu de cel putin 1 supraveghetor.

       Conditiile, regulamentul si locatia desfasurarii competitiei o vom comunica in 2-3 zile.

 

 

 

ANUNT SEDINTA DELEGATI PESCARI !

 

       A.J.V.P.S Mures convoaca sedinta cu delegatii pescari pentru data de 23.08.2018 ora 17:00 la sediul asociatiei pe Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 23. Va asteptam.

 

 

 

 

 

COMUNICAT

11.07.2018

      IN ATENTIA MEMBRILOR PESCARI A.J.V.P.S. MURES !!!

      IN URMA UNOR ZVONURI PURTATE IN MEDIUL ONLINE CU PRIVIRE LA ZONELE INTERZISE, VA FACEM CUNOSCUT CA TOATE ZONELE DE PROTECTIE SI REFACERE BIOLOGICA APARUTE IN ORDINUL DE PROHIBITIE 2018 SUNT VALABILE SI SE SANCTIONEAZA CONFORM O.U.G 23/2008.

      MULTUMIM PENTRU INTELEGERE.

 

 

ACTIUNE DE ECOLOGIZARE A MALULUI RAULUI MURES

20.04.2018

 

     A.J.V.P.S. Mures se alatura initiativei organizate de Radio Targu Mures cu privire la actiunea de ecologizare a malului Raului Mures, DUMINICA 22.04.2018, ora 11:00 la 7 plopi - zona Gokart, si invita toti membrii asociatiei care vor sa se ofere voluntari sa ajute pentru un mediu cat mai curat si conditii de practicare a activitatii de pescuit in cele mai civilizate conditii. Manusi, saci, barci si masini pentru transportul gunoiului sunt asigurate.  Va asteptam !

 

 

ANUNT ADUNAREA GENERALA A PESCARILOR DIN TG. MURES

29.03.2018

 

      A.J.V.P.S. MUREŞ CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A PESCARILOR DIN ZONA TARGU MUREŞ PENTRU DATA DE 06.04.2018 ORA 18:00, LA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR MUREŞ.
      DACĂ PREZENŢA NU VA FI STATUTARĂ SE VA REPROGRAMA ADUNAREA GENERALĂ PENTRU DATA DE 13.04.2018 IN ACELAŞI LOC ŞI LA ACEIAŞI ORĂ.
      CONVOCAREA SE FACE PENTRU CONSTITUIREA GRUPEI AUTOGESTIONARE A PESCARILOR DIN ZONA TARGU MUREŞ, ALEGEREA ORGANIZATORULUI DE GRUPĂ, LOCŢIITORULUI ŞI A DELEGAŢIILOR PENTRU ADUNAREA GENERALĂ A A.J.V.P.S. MUREŞ.

 

 

ANUNT ADUNAREA GENERALA A PESCARILOR DIN REGHIN

29.03.2018

 

       A.J.V.P.S. MUREŞ CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A PESCARILOR DIN ZONA REGHIN PENTRU DATA DE 05.04.2018 ORA 17:00, LA CASA DE CULTURĂ ION NICOARĂ DIN REGHIN.
DACĂ PREZENŢA NU VA FI STATUTARĂ SE VA REPROGRAMA ADUNAREA GENERALĂ PENTRU DATA DE 12.04.2018 IN ACELAŞI LOC ŞI LA ACEIAŞI ORĂ.
      CONVOCAREA SE FACE PENTRU CONSTITUIREA GRUPEI AUTOGESTIONARE A PESCARILOR DIN ZONA REGHIN, ALEGEREA ORGANIZATORULUI DE GRUPĂ, LOCŢIITORULUI ŞI A DELEGAŢIILOR PENTRU ADUNAREA GENERALĂ A A.J.V.P.S. MUREŞ.

 

 

ANUNT SEDINTA MEMBRII PESCARI!

09.02.2018


     IN DATA DE 20.02.2018 ORA 18:00 SE ORGANIZEAZĂ ŞEDINŢA CU PRIVIRE LA PROBLEMELE PE LINIE DE PESCUIT. ŞEDINŢA SE VA DESFĂŞURA LA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR MUREŞ (str. Cuza Voda nr. 22) - ETAJUL 3, SALA 53 A! VĂ AŞTEPTĂM IN NUMĂR CAT MAI MARE.

 

 

ANUNT CASIERIE LUDUS

05.01.2018

 

     Spre stiinta pescariilor din zona Ludus, va comunicam ca punctul de incasare din orasul Ludus este inchis pana la data de 05.02.2018 ! (Pescarii care au achitata cotizatia in anul precedent pot practica pescuitul recreativ/sportiv pana la deschiderea punctului de incasare pentru cotizatiile in anul 2018).

Nr.

crt.

Grupa de pescari

DATA

ORA

LOCATIA

1.

Tg Mures

17.03.2021 si

24.017.03.2021

17:00

Sorpatika din loc. SG. DE MURES

2.

Reghin

16.03.2021 si

23.03.2021 

17:00

Loc. REGHIN la baraj

3.

Ludus

07.03.2021 si

14.03.2021

09:00

STADION MURESUL

LUDUS

4.

Iernut

07.03.2021 si

14.03.2021

12:00

STADION IERNUT

5.

Tarnaveni

16.03.2021 si

23.03.2021

17:00

Malul Tarnavei, parcul Victoria din loc. T-veni (vis-à-vis de LIDL)

6.

Sg.P.-Sovata

15.03.2021 si

22.03.2021 

17:00 

Terasa cabana lacul BEZID